Art. 8, litera F din OUG 9/2013 spune ca sunt scutite de la plata taxei Timbrului de Mediu vehiculele obtinute prin PARTAJ!
Partaj voluntar, facut de un notar?
Partaj judiciar, incheiat prin HJ?
Optez pentru primul!
Haideti sa speculam lacuna din lege....
am reusit intre timp sa vb la telefon si cu domnul comandant al Politiei Rutiere Iasi care mi-a explicat ca:
partajul presupune ca masina sa fie deja inmatriculata pe numele meu iar in urma partajului cu sotia, ea sa nu mai plateasca taxa de mediu. Prin urmare, actul de partaj care eu l-am facut urmareste eludarea legii si este nul. Totusi, este facut in forma autentica la un notariat.
Acum, daca as da in judecata servicul de inmatriculari, as avea vreo sansa?
sau trebuie sa pregatesc 9000 de ron pentru taxa de mediu?
Ceva nu ai avut in regula. Oricum, cand cineva ti-a zis ceva corect, tu ai zis ca e "neavizat", de accea cred ca ai facut un dosar de capul tau. Cauta in Iasi pe cineva ävizat", sa se uite peste dosar si sa-ti spuna ce e in neregula, ce iti mai trebuie.
nu a fost nimic neclar la dosar. Chiar si cei de la politie au constata ca nu e nimic neiregula referitor la dosar. Singurul document neclar la dosar a fost contractul de partaj voluntar autentificat, care se presupune ca inlocuieste chitanta onform careia taxa de mediu a fost platita!
ei mi-au refuzat inmatricularea autoturismului rulat in romania, pe motiv ca actul de partaj urmareste eludare legii.
nimic altceva neclar la dosarul "facut de capul meu"
alte sfaturi "avizate" mai ai colegu!?
Dumo79,
Eu am primit raspuns de la Directorul DRPCIV din Ministerul Afacerilor Interne de la Bucuresti, prin care obliga SPRPCIV sa inmatriculeze autovehiculul cu partaj.
Considera ca e un abuz al serviciilor locale.
Trimite o scrisoare (pe e-mail) la drpciv@mai.gov.ro si vei primi raspuns in maxim 5 zile. Mergi cu raspunsul la Serv. Inmatriculari.
Timbru mediu
just_hara
Cum pot inmatricula o masina adusa din Germania in Romania fara sa platesc TIMBRUL de Mediu folosindu-ma de ART 8 lit f din OUG 9/2013, si anume:autovehicul ... (vezi toată discuția)