Art. 8, litera F din OUG 9/2013 spune ca sunt scutite de la plata taxei Timbrului de Mediu vehiculele obtinute prin PARTAJ!
Partaj voluntar, facut de un notar?
Partaj judiciar, incheiat prin HJ?
Optez pentru primul!
Haideti sa speculam lacuna din lege....
pai ce treaba are fisa mea fiscala!? doar nu ma duc cu fisa mea fiscala la inmatriculare ci cu fisa fiscala a fostului proprietar.
alta parere va rog. autorizata daca se poate!
daca sotia ta se duce la notar si cumpara un apartament, nu insemna ca tu nu esti proprietar. comuniatea legala de bunuri presupune ca orice bun dobandit in timpul casatoriei este bun comun cu sotul . asta ca sa elimin ce ai scris tu anterior referitor la faptul ca sotia mea nu este pe contract.
multumesc oricum de parere
Nu este o parere. Este un fapt.Ia legatura cu un notar care face partajare, iti va spune el ce acte iti sunt necesare.Incearca sa nu te grabesti sa judeci un raspuns ca fiind gresit.
Daca nu apare in contract, nu poate sa renunte la partea ei.Eu iti spun ce acte am facut eu.Am avut contractul de vanzare cumparare pe numele meu si al sotului de la cel de la care am cumparat masina, din Olanda, am declarat-o la primarie amandoi, am avut fiscale eliberate amandoi, pentru a putea cere inmatricularea, am avut RAR -ul facut, , cartea masinii, declaratia de partajare, asigurarea ,taxe la finante etc , am depus dosarul la aPolitie, inmatriculari si ...gata.Am luat numere.
legatura cu un notar am luat-o deja si am si incheiat contractul de partaj. intrebarea mea era in legatura cu cei de la serviciul inmatriculari. daca ei ar putea face figuri! Dar atata vreme cat am actul de partaj incheiat si cat timp legea face referire clara la "partaj", ma gandesc ca e posibil sa mearga. O sa revin cu detalii dupa ce ajung la ghiseu.
toate bune!
buna ziua!
am revenit cu cateva detalii in legatura cu inmatricularea unei masini, in judetul Iasi, provenita din partaj intre soti.
Prezentându-mă cu dosarul complet, doamna de la ghiseu m-a refuzat politicos spunand ca nu ma poate ajuta, dar as putea intra in audienta la domnul comandant.
Am cerut o hartie prin care mi se refuza inmatricularea masinii (gandind ca ii pot da in judecata) dar am fost refuzat la fel de politicos.
Ce ma sfatuiti sa fac!?
trebuie sa iau legatura cu un avocat?
La memomentul la care scriu aceste randuri ordonanta nr.9 a timbrului de mediu este in vigoare, ceea ce inseamna ca ei au refuzat dosarul spre inmatriculare in mod abuziv!
va multumesc si astept un sfat, o parere care sa ma ajute.
Timbru mediu
just_hara
Cum pot inmatricula o masina adusa din Germania in Romania fara sa platesc TIMBRUL de Mediu folosindu-ma de ART 8 lit f din OUG 9/2013, si anume:autovehicul ... (vezi toată discuția)