avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1642 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Timbru de Mediu (auto) vs. PARTAJ
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Timbru de Mediu (auto) vs. PARTAJ

Art. 8, litera F din OUG 9/2013 spune ca sunt scutite de la plata taxei Timbrului de Mediu vehiculele obtinute prin PARTAJ!
Partaj voluntar, facut de un notar?
Partaj judiciar, incheiat prin HJ?
Optez pentru primul!
Haideti sa speculam lacuna din lege....
Cel mai recent răspuns: dumo79 , utilizator 13:11, 29 August 2013
sce76 a scris:

Cluj-partajat, inscris, terminat!Voi vedea insa ce voi face cand voi dori sa vand masina.Cu siguranta, portita partajarii va fi eliminata din lege pana la acea data, iar noul proprietar va trebui sa plateasca taxa de timbru.....

nu e mai simplă o schemă în care proprietarul A vinde cumpărătorului interesat B o cotă de proprietate asupra maşinii, devenind coproprietari, dupa care B solicită partajul asupra masinii, cu consecinta intrarii sale in deplina proprietate a maşinii?

nu văd niciunde in oug 9/2013 o condiţionare a partajului din care sa rezulte că, anterior partajului, neapărat B trebuie să facă echipă cu un C ca să cumpere maşina de la A...
Ultima modificare: Luni, 15 Iulie 2013
seko, utilizator
O schemă mai simplă pentru A ar fi aceea în care el îi vinde lui B, cel interesat, şi lui C, un prieten sau o rudă a lui B. După care B va cere ieşirea din indiviziunea cu C şi va dobândi proprietatea integrală a maşinii.

scuze, la mesajul anterior am citat greşit, trebuia citat mesajul lui slai din pag. 2 a discuţiei
Ultima modificare: Luni, 15 Iulie 2013
seko, utilizator
habar a scris:

Faci un contract de vanzare-cumparare intre tata vanzator si persoana A cumparator, faci alt contract intre persoana A ca vanzator si tata impreuna cu persoana B cumparatori, apoi tata si persoana B fac partaj la notariat.

multumesc frumos pentru rasp . si cum trebui sa fac cu declararea la fisc . din cate stiu eu treubuie sa declari bunul in maxim 30 de zile de la cumparare sau nu se mai aplica in acest caz . sunt putin bulversat . daca ma puteti lumina si pe mine as fi foarte recunoscator . multumesc frumos

faci doua fise de inmatriculare, pentru amandoi aia care cumpara masina. te duci si le vizezi la taxe si impozite.

Azi am primit oficial raspuns de la MAI - DIRECTIA REGIM PERMISE DE CONDUCERE
SI INMATRICULARE A VEHICULELOR

Mai jos este un extras adaptat din raspuns, dispozitiile legale privind confidentialitatea datelor fiind astfel mentinute:

Dispozitiile art.8 lit. f) din OUG nr.9/2013 privind timbrul de mediu pentru autovehicule nu diferentiaza nici cu privire la actul administrativ de inmatriculare , nici cu privire la felurile partajului si nici dupa felul proprietatii comune ori dupa actul juridic sau alt mod prevazut de lege prin care dreptul de proprietate privata a fost dobandit de catre doi sau mai multi proprietari.
Astfel, norma juridica in cauza este aplicabila in toate situatiile in care dreptul de proprietate exclusiva asupra unui autovehicul a fost dobandit prin partaj.

Apreciez raspunsul primit si promptitudinea de care au dat dovada!
Ultima modificare: Vineri, 19 Iulie 2013
vidoqc, utilizator
Te sfatuiesc sa te grabesti(eu am fost deja in concediu cu masina proaspat inmatriculata=D>), vor remedia scaparea din lege , cu prima intalnire, in toamna....

Alte discuții în legătură

Timbru mediu just_hara just_hara Cum pot inmatricula o masina adusa din Germania in Romania fara sa platesc TIMBRUL de Mediu folosindu-ma de ART 8 lit f din OUG 9/2013, si anume:autovehicul ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare autoturism calincimpean calincimpean Buna ziua, am cumparat un autoturism ,,mercedes c 220\\" in decembrie 2012 si am sentinta definitiva pentru inmatriculare fara taxa. Astazi m-am prezentat la ... (vezi toată discuția)
Taxa auto 2013 gabriela_munteanu gabriela_munteanu am citit un articol despre o metoda de a eluda plata taxei de mediu in 2013. stiti cumva daca este posibila aplicarea ei? am de inmatriculat o Lancia micuta ... (vezi toată discuția)