tatutzul a scris:
va multumesc frumos pentru ajutorul dvs. in consultanta acordata, si va rog sa intelegeti ca nu din disperare ma informez in cele mai mici amanunte, ci pentru ca, daca voi angaja un avocat, EU sunt cel care impune conditiile.
prin prisma experientei de viata, si mai ales a divortului initial ( in care femeia-avocat pe care o angajasem a considerat in ultima secunda sa lase copilul mamei, desi eu cerusem invers - chiar daca eram constient ca nu aveam nicio sansa ) am invatat sa nu am niciun pic de incredere in mesteri sau meseriasi, fie ei tamplari, electricieni, instalatori sau chiar avocati.
de aceea consider ca este absolut necesar sa dobandesc cunostinte cat mai aprofundate legate de orice aspect al vietii de care ma lovesc la un moment dat si pe care trebuie sa-l rezolv EU, angajand persoane care au "scule" si "experienta" in asa ceva, sa execute o "lucrare" impusa si coordonata de mine, nu sa las la aprecierea lor sa faca cum ar fi mai bine.
intrebarea 10:
care este diferenta dintre conceptul de custodie comuna si tutela comuna ?
desi , in principiu sunt de acord cu dorinta de a va informa, nu vad cum veti putea sa aveti controlul unui proces deoarece ,sincer presupune mai mult decat o scaola de meserii....iar in ce priveste
conceptele acestea se studiaza la facultatea de Drept si , ulterior scoli post universitare si doctorale sub forma
institutiilor juridice ( care este termenul adecvat ( si nu se refera la institutie in sesn de peroana juridica:) )
avand in vedere toate aceste lucruri, si mai ales ca niste cunostinte aprofundate nu se pot dobandi pe net, nu vad cum veti putea stabili dvs conditiile, daca nu stapaniti bine terminologia si procedura.
pe urma, desi nu stiu cu ce va ocupati, ar fi intersant sa vedem daca dvs. ati fi de acord sa lucrati pentru cineva care , desi nu are pregatirea si experienta dvs... , are pretentia sa-si impuna propriile conditii dupa ce s-a interesat un pic pe net ...daca da, va urez suucces! eu una nu as avea incredere in astfel de avocati....riscati sa vi se faca pe plac pana laun punct , ceece este usor pentru cineva cu putin fler si sa pierdeti cu gratie...
cat depre custodia comna, daca vreti sa cititi exista un topic intreg deschis la Noul cod civil in care poate intelegeti mai multe. in rest, nu veti avea dect definitii , dar cum se pun acestea in practica , doar un practician va poate spune....( parerea mea)