avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 382 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cuvantul copilului minor in fata instantei
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cuvantul copilului minor in fata instantei

bun gasit

daca un tatic divortat de cativa ani, care se impaca foarte bine cu fiul sau de 12 ani ( incredintat mamei ) si de care are grija in toti acesti ani ( ramanand langa el ), doreste sa redeschida proces de custodie ( pentru ca asa doreste si fiul ), ce sanse are si in ce conditii ?

multumesc
Este de laudat faptul ca aveti o relatie atat de apropiata cu copilul, dar trebuie sa luati in calcul si faptul ca la pubertate copiii devin mai rebeli si e normal sa ii "deranjeze" anumite limite impuse de parinti. Vorbiti si cu mama copilului si vedeti daca problema este chiar reala, copiii care provin din familii destramate au tendinta de a deveni duplicitari!
Cat despre limitarile accesului dumneavoastra in casa fostei sotii, sunt de inteles, dumneavoastra cum v-ati simti sa vina in casa mai tot timpul fostul sot al actualei dumneavoastra sotii?
In urma deschiderii unui proces s-ar putea sa pierdeti foarte mult din ceea ce a-ti castigat in anii de dupa divort pentru ca vor apare tensiuni intre toate persoanele implicate! iar cel care va pierde cel mai mult va fi chiar copilul...
Daca relatia cu fosta sotie este atat de buna dupa cum afirmati, atunci se poate sa ajungeti la o intelegere si sa exercitati amandoi parintii custodia asupra copilului, instanta putand stabili, dupa audierea copilului , ca domiciliul acestuia sa fie la dvs.De asemenea, puteti ajunge la un consesn cu fosta sotie in ce priveste domiciliul copilului si prin intermediul unui mediator autorizat, urmand ca intelegerea dintre dvs si fosta sotie, materializata printr-un act emis de mediator, sa fie incuviintata si de instanta.
tatutzul a scris:
se pare ca am fost gresit inteles


Eroarea in comunicare tine de ambele parti, atat de transmitator, cat si de receptor. :D Este bine de retinut pentru instanta.

Cat despre legi, daca le studiati bine cu aceeasi incapatanare de a vedea ce vor ele a zice, ramanand fixat pe ce doriti dv. sa spuna ele, e inutil.
In plus, pe langa cetirea ad literam a legii, mai e nevoie de notiuni de interpretare si de cativa anisori de experienta. Degeaba stim ce putem obtine conform legii daca nu stim care anume e practica instantei.

Nu cred ca e o chestiune de orgoliu, din pacate cred ca aveti dreptate in mare parte din cazuri, insa tine si de tiparul relatiei client-avocat. Aceasta are la baza increderea, fara de ea relatia nu functioneaza. In aceste conditii, e secundar, uneori, ce se scrie in mod concret in contract si partile nu dau o importanta majora. Regretabil.
Sa va spun sincer, am nevoie de circa o ora sa redactez clauzele unui contract de asistenta juridica personalizat. :D Apoi il mai discutam jumatate de ora... ne trebuie 2 zile sa fixam termenii relatiei de incredere.

Repet: gasesc ca e normal, insa va explic de ce uneori practica ne contrazice.
Pe de alta parte, in dosarele de instanta partile ar trebui sa mai vina la termene DACA ele considera ca nu sunt informate suficient, in timp util, de avocat.

Inca odata: puteati ataca sentinta, de ce n-ati facut-o? Caci, din comportamentul acesta procesual, pare ca nu erati chiar strain ori in dezacord cu ceea ce a facut avocatul dv.

Pentru tatutzu---imi cer scuze ca suntem greu de inteles, insa un om educat va intelege intotdeauna ca trebuie sa lase specialistul sa isi faca meseria, mai ales ca acesta intotdeauna va discuta cu clientul cea anume doreste acesta, prezentandu-i si toate variantele de actiune (strategia aleasa). Cred ca lucrati in domeniul IT, si in mod cert nu v-ar conveni ca o persoana cu o alta meserie ca a dvs., sa va spuna cum trebuie sa va faceti treaba. Eu nu stiu sa creez un site insa apelez la cineva specializat, evident spunandu-i acestuia ce anume doresc, cum sa arate si ce sa contina acel site,( deci stabilesc strategia), ulterior lasand meseriasul sa actioneze conform pregatirii sale....De multe ori clientul educat, care s-a tot "sucit" de-a lungul procesului, a avut mai putin de castigat si a fost mult mai dificil decat un client mai putin educat, care nu s-a implicat decat strict cum a fost sfatuit , pentru acesta din urma obtinand foloase mai mari ....Succes!
pentru cine a inteles ca ma voi apuca sa dictez avocatului numai ceea vrea eu, imi pare rau ... nu mai comentez.

pentru cine a inteles ca am o relatie buna cu mama, imi pare rau ... am formulat clar " DATORITA COPILULUI nu exista constrangeri legate de vizite si concedii "

pentru cine a inteles ca sunt obsedat sa iau copilul la mine, imi pare rau ... poate sa doarma oriunde ( asa cum e normal ) - important e sa nu intrerup relatia cu el. Daca insa confortul lui emotional si psihic e afectat ( asa cum incepe sa fie ), sunt nevoit sa intervin.

daca se vor crea conditii propice, voi incerca o intelegere amiabila sau mediabila cu mama.

pana atunci insa, dati-mi voie sa fiu sau sa devin tot ceea ce viata imi cere - in limitele bunului simt

p.s. - aceasta sectiune a forumului, mie imi este de folos in limita datelor raportate la cazul meu - ea insa devine exponential mai importanta pentru toti tatii care inteleg la un moment dat sa redevina parinti, reactivand un drept si o obligatie de la care au fost indepartati printr-o lege nedreapta la vremea ei

Alte discuții în legătură

Custodie comuna pop_maria pop_maria fostul prieten cere custodie comuna si domiciliul copilului sa ramana la mama asa cum a fost stabilit.........are deja un program de vizitare stabilit si ... (vezi toată discuția)
Schimbare custodie ALICE000 ALICE000 Buna ziua. Am si eu o intrebare daca ma poate ajuta cineva.In urma cu 2 ani am divortat de sotul meu, iar custodia baietelului nostru in varsta de 12 ani acum ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna dupa exercitarea exclusiva a autoritatii parintesti ContSters331678 ContSters331678 Buna ziua. Am urmatoarea situatie: am divortat acum 2 ani de fostul sot, impreuna cu care am o fetita de 6 ani si am o hotarare de divort cu exercitare ... (vezi toată discuția)