avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1667 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2014
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2014

Subiect deschis pentru cei care vor sustine concursul de admitere la INM in august 2014.
Nofacenoname0 a scris:

Urmarirea penala continua impotriva persoanei cand exista date si probe
Retinerea se poate dispune cand exista probe sau indicii temeinice
Asa zice codul;)

Acum eu intreb: ca sa continui up impotriva lui X am nevoie de probe, iar ca sa-l retin este suficient sa am doar niste indicii?
:stunned:

da
24 de ore,o nimica toata,si asa n-avea ce sa faca,locuri de munca nu.....
-acum serios ....,dc cereau probe la retinere iti dai seama ca la infr flagrante grave pana scoteau probele isi facea infr un pic viata in libertate....
-se mai foloseste retinerea administrativa in practica dar baza e tot retinerea din cod
-la infr grave sav in public lumea e revoltata vrea sa-l iei pe infr de acolo ,nu ai inca probe ca n-ai facut inca audieri ......
Nofacenoname0 a scris:

Aha...pare logic ce ai spus in prima teza, mersi frumos!

Nu sunt de acord ca poti pune semnul egal intre date, presupunere rez si indicii pt ca presupunerea rezonabila poate rezulta din probe, sau poate rezulta din simple indicii/date si atunci sunt 2 chestii diferite.

da da, atunci intre indicii si date pun semnul egalitatii, precum si intre presupunerea rezonabila si suspiciunea rezonabila la fel mi se pare, ca sunt acelasi lucru.
O societate simpla - grila proprie

In materia contractului de societate :

a) societatea are caracter solemn , trebuie incheiata numai in forma ad validitatem

b) fara persoanlitate juridica , aportul asociatilor intra in patrimoniul societatii

c) un nu poate devenii asociat prin aportare de bunuri mobile comune fara acordul celuilalt sot
Adi, dar daca apare o grila de genul:

Retinerea se poate dispune:
a. cand exista doar indicii temeinice din care rezulta suspiciunea rez.....
b. cand exista probe din care rezulta suspiciunea rez...

daca te iei dupa cod, e bun ab
daca gandesti logic, nu e bun a, ca ala e suspect si automat ai si probe, nu poti avea doar indicii

Nu stiu daca m-am exprimat cel mai bine, ideea e ca ne poate zapaci cu o grila de genul
Nofacenoname0 a scris:

Adi, dar daca apare o grila de genul:

Retinerea se poate dispune:
a. cand exista doar indicii temeinice din care rezulta suspiciunea rez.....
b. cand exista probe din care rezulta suspiciunea rez...

daca te iei dupa cod, e bun ab
daca gandesti logic, nu e bun a, ca ala e suspect si automat ai si probe, nu poti avea doar indicii

Nu stiu daca m-am exprimat cel mai bine, ideea e ca ne poate zapaci cu o grila de genul

astea sunt necorelarile noului cod, pe langa multe altele

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Examen barou silvianna silvianna Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)