avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1393 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2014
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2014

Subiect deschis pentru cei care vor sustine concursul de admitere la INM in august 2014.
cristian i a scris:

in cazul in care ,intr-un proces penal ,un martor da declaratii mincinoase in scopul de a zadarnici urmarirea penala,in sarcina acestuia se va retine

a.favorizarea faptuitorului in concurs cu marturia mincinoasa
b.marturia mincinoasa
c.favorizarea faptuitorului

a
Nofacenoname0 a scris:

MoonlightCactus a scris:

La 229 al.1- la circumst.agrv. ,,in timpul noptii,,, se specifica in Udroiu - nu are importanta daca a profitat sau nu de timpul noptii-
Pai daca nu are importanta, de ce a ales sa fure taman noaptea? Ce nu inteleg eu?
Stiu ca pic ca motul de bezea pe prajitura de la MChef, dar tot sunteti in zona penala.

Adica daca a fost prins/surprins noaptea tot se va retine agravanta, pt ca relevanta e intentia lui de a se furisa la adapostul intunericului, ceea ce denota o periculozitate crescuta

Ceea ce inseamna ca totusi are importanta daca a profitat de timpul noptii. Gandesc aiurea? Ca altfel,fura bine mersi ziua.
cristian i a scris:

NU sunt indeplinite elementele constitutive ale infr de abandon de familie prev de art 378 NCP daca

a.debitorul obligatiei ,stabilite pe cale judecatoreasca ,de a plati pensie de intretinere catre copiii minori ai pers decedate in urma accidentului auto produs de debitor nu achita pensia de intretinere cu rea-credinta timp de 3 luni,desi avea mijloacele necesare.

-aici debitorul obligatieie este condamnatul
-pensia de intretinere e prestatie periodica
-nu are relevanta timpul cat nu a platit
- nu a platit cu rea credinta
Se inscrie in alin 2 .... este infractiune

b.parintele nu achita cu rea-credinta,desi avea mijloace materiale,pensia de intretinere la care a fost obligat pe cale judecatoreasca in lunile ianuarie ,martie,mai si iulie 2014,platind insa pensia de intretinere aferenta lunilor februarie,aprilie 2014

- este parinte - obligatie legala
- i s-a stabilit plata intretinerii prin hotarare
- nu plateste 3 luni cu rea credinta ...nu trebuie sa fie consecutive...plata partiala este echivalenta cu neexecutarea...mai zice TT ca este infractiune continua si dureaza pana la plata intretinerii
Se inscrie in alin 1 lit c--- este infractiune

c.debitorul obligatiei de intretinere stabilite printr-o hot judecatoreasca nedefinitiva ,dar executorie ,nu achita timp de 3 luni ,cu rea-credinta,pensia de intretinere la care a fost obligat

c - nu e condamnat...nu se inscrie in alin 2....nu este infractiune

Sincer cred ca NU in enunt e in plus...raspunsul dat de MU fiind corect in varianta ”sunt intrunite”

Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Mai 2014
mirei2012, utilizator
@Moonlightcactus
Are importanta daca a furat sau nu noaptea, dar nu are importanta daca a profitat. Adica e irelevant daca i-a fost efectiv mai usor sa fure...pur si simplu legea prezuma absolut o periculozitate marita prin simplul fapt ca s-a desfasurat noaptea....nu pot sa vii si sa spui ,,stai domle ca nu am avut niciun avantaj ca era noapte,,
MoonlightCactus a scris:

La 229 al.1- la circumst.agrv. ,,in timpul noptii,,, se specifica in Udroiu - nu are importanta daca a profitat sau nu de timpul noptii-
Pai daca nu are importanta, de ce a ales sa fure taman noaptea? Ce nu inteleg eu?
Stiu ca pic ca motul de bezea pe prajitura de la MChef, dar tot sunteti in zona penala.

eu ma gandesc ca de ex infractorul intra intr-o hala luminata (cu neoane ecologce:D) ca ziua,el crezand ca e bezna.

adica
nu conteaza ce credea
nu conteaza ce spera
dc in timpul noptii era:))

Mirei ai explicat f frumos,bravo.(abandonul lui MU)
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Mai 2014
cristian i, utilizator

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Examen barou silvianna silvianna Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)