in cazul in care ,intr-un proces penal ,un martor da declaratii mincinoase in scopul de a zadarnici urmarirea penala,in sarcina acestuia se va retine
a.favorizarea faptuitorului in concurs cu marturia mincinoasa
b.marturia mincinoasa
c.favorizarea faptuitorului
MoonlightCactus a scris:
La 229 al.1- la circumst.agrv. ,,in timpul noptii,,, se specifica in Udroiu - nu are importanta daca a profitat sau nu de timpul noptii-
Pai daca nu are importanta, de ce a ales sa fure taman noaptea? Ce nu inteleg eu?
Stiu ca pic ca motul de bezea pe prajitura de la MChef, dar tot sunteti in zona penala.
Adica daca a fost prins/surprins noaptea tot se va retine agravanta, pt ca relevanta e intentia lui de a se furisa la adapostul intunericului, ceea ce denota o periculozitate crescuta
NU sunt indeplinite elementele constitutive ale infr de abandon de familie prev de art 378 NCP daca
a.debitorul obligatiei ,stabilite pe cale judecatoreasca ,de a plati pensie de intretinere catre copiii minori ai pers decedate in urma accidentului auto produs de debitor nu achita pensia de intretinere cu rea-credinta timp de 3 luni,desi avea mijloacele necesare.
-aici debitorul obligatieie este condamnatul
-pensia de intretinere e prestatie periodica
-nu are relevanta timpul cat nu a platit
- nu a platit cu rea credinta
Se inscrie in alin 2 .... este infractiune
b.parintele nu achita cu rea-credinta,desi avea mijloace materiale,pensia de intretinere la care a fost obligat pe cale judecatoreasca in lunile ianuarie ,martie,mai si iulie 2014,platind insa pensia de intretinere aferenta lunilor februarie,aprilie 2014
- este parinte - obligatie legala
- i s-a stabilit plata intretinerii prin hotarare
- nu plateste 3 luni cu rea credinta ...nu trebuie sa fie consecutive...plata partiala este echivalenta cu neexecutarea...mai zice TT ca este infractiune continua si dureaza pana la plata intretinerii
Se inscrie in alin 1 lit c--- este infractiune
c.debitorul obligatiei de intretinere stabilite printr-o hot judecatoreasca nedefinitiva ,dar executorie ,nu achita timp de 3 luni ,cu rea-credinta,pensia de intretinere la care a fost obligat
La 229 al.1- la circumst.agrv. ,,in timpul noptii,,, se specifica in Udroiu - nu are importanta daca a profitat sau nu de timpul noptii-
Pai daca nu are importanta, de ce a ales sa fure taman noaptea? Ce nu inteleg eu?
Stiu ca pic ca motul de bezea pe prajitura de la MChef, dar tot sunteti in zona penala.