avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1361 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2014
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2014

Subiect deschis pentru cei care vor sustine concursul de admitere la INM in august 2014.
Nofacenoname0 a scris:

mirei2012 a scris:

cristian i a scris:

MoonlightCactus a scris:

La 229 al.1- la circumst.agrv. ,,in timpul noptii,,, se specifica in Udroiu - nu are importanta daca a profitat sau nu de timpul noptii-
Pai daca nu are importanta, de ce a ales sa fure taman noaptea? Ce nu inteleg eu?
Stiu ca pic ca motul de bezea pe prajitura de la MChef, dar tot sunteti in zona penala.

eu ma gandesc ca de ex infractorul intra intr-o hala luminata (cu neoane ecologce:D) ca ziua,el crezand ca e bezna.

adica
nu conteaza ce credea
nu conteaza ce spera
dc in timpul noptii era:))

Mirei ai explicat f frumos,bravo.(abandonul lui MU)

Stii ce...daca bibilim cate o infractiune pe seara...o sa le stim foarte bine...de unu singur e mai greu si-ti mai zboara gandul

Mirei, nu vrei sa ti se recunoasca meritele :))
Eu cand am citit ce ai postat tu acolo, credeam ca domnu' procuror le-a gandit, apare ca pe el l-ai citat;)

Am vrrut sa-i arat lui Cristian cu o sa trebuiasca el sa-si faca planul de bataie pe cand o sa fie procuror
Acu Cristian ...tu ce preferi jude sau procuror?
eu cand citesc penal schimb ochelarii,am unii de civil cu care focalizez la virgula si la penal ii pastrez pe-aia fund de borcan(nu caut exemple la limita):D
Mirei-nu conteaza......dar dc tu zici ca ma prinde proc iti dai seama ca nu-mi ratez talentul:))
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Mai 2014
cristian i, utilizator
Sa lasam grila, ca nu e importanta ci conteaza sa intelegem noi.
Presupunand ca avem un martor care minte ca sa-l scape pe faptuitor.

Eu zic ca e concurs marturie+favorizare deoarece:
-favorizarea are caracter subsidiar fata de participatie dar nu fata de alte infractiuni (vezi concursul nedenuntare+favorizare)
-pt ca marturia mincinoasa sa absoarba favorizarea, e nevoie ca intotdeauna cand savarsesc o marturie mincinoasa sa fie inclusa si favorizarea, vezi regulile pt retinerea infr complexe
Nofacenoname0, utilizator
Nofacenoname0 a scris:

cristian i a scris:

mirei2012 a scris:

cristian i a scris:

in cazul in care ,intr-un proces penal ,un martor da declaratii mincinoase in scopul de a zadarnici urmarirea penala,in sarcina acestuia se va retine

a.favorizarea faptuitorului in concurs cu marturia mincinoasa
b.marturia mincinoasa
c.favorizarea faptuitorului

b

e gr 78/pag 451/MU
var b am adaugat-o eu,ca asa cred ca e corect
el avea

a.fav fapt
b.fav fapt in concurs cu mart mincinoasa si fals in declaratii
c.fav fapt in concurs cu mart mincinoasa

si mergea pe ,,a,, corect
eu stiu ca fav fapt e subsidiara

Cum e formulata grila lui n-as lua niciuna...repet nu scrie ca a avut intentia de a ajuta pe cineva, de exemplu s-a inceput up in rem, nu este niciun suspect, se asculta unul ca martor, care in realitate era chiar ,,criminalu',,

Daca in exemplul dat, ala zadarniceste urmarirea, ce favorizare sa avem? Infr de autofavorizare nu exista

Grila asta e supusa criticilor, parerea mea

Ceea ce cred eu este ca nu sunt sigura daca poate fi luat in calcul caracterul subsidiar de care vorbeste Mr Univers. S-au schimbat multe pe aici...ai inducerea in eroare...obstructionarea justitiei...eu nu cred ca se mai pune...mai ales ca si pedepsele pt fav sunt mai mari decat la marturie....ma gandesc ca trebuie privit in ansamlu
O parte din alin marturiei acum sunt la inducerea in eroare...nu le-am citit pe astea...e de lucru :slap:
Aiurea...inducerea in eroare este denuntarea calomnioasa :O

mirei2012, utilizator
Nofacenoname0 a scris:

Sa lasam grila, ca nu e importanta ci conteaza sa intelegem noi.
Presupunand ca avem un martor care minte ca sa-l scape pe faptuitor.

Eu zic ca e concurs marturie+favorizare deoarece:
-favorizarea are caracter subsidiar fata de participatie dar nu fata de alte infractiuni (vezi concursul nedenuntare+favorizare)
-pt ca marturia mincinoasa sa absoarba favorizarea, e nevoie ca intotdeauna cand savarsesc o marturie mincinoasa sa fie inclusa si favorizarea, vezi regulile pt retinerea infr complexe

Marturia mincinoasa
face afirmatii mincinoase ori nu spune tot ce stie...atat

Favorizarea
ajutorul dat faptuitorului in scopul impiedicarii ...bla bla

Cand face declaratii mincinoase (ajutor) cu scop...ar fi favorizarea faptuitorului
Nu poti pentru aceleasi declaratii carora le-ai stabilit o incadrare sa le mai dai una....boh ...sunt in ceata

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Examen barou silvianna silvianna Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)