mirei2012 a scris:
cristian i a scris:
MoonlightCactus a scris:
La 229 al.1- la circumst.agrv. ,,in timpul noptii,,, se specifica in Udroiu - nu are importanta daca a profitat sau nu de timpul noptii-
Pai daca nu are importanta, de ce a ales sa fure taman noaptea? Ce nu inteleg eu?
Stiu ca pic ca motul de bezea pe prajitura de la MChef, dar tot sunteti in zona penala.
eu ma gandesc ca de ex infractorul intra intr-o hala luminata (cu neoane ecologce:D) ca ziua,el crezand ca e bezna.
adica
nu conteaza ce credea
nu conteaza ce spera
dc in timpul noptii era:))
Mirei ai explicat f frumos,bravo.(abandonul lui MU)
Stii ce...daca bibilim cate o infractiune pe seara...o sa le stim foarte bine...de unu singur e mai greu si-ti mai zboara gandul
Mirei, nu vrei sa ti se recunoasca meritele :))
Eu cand am citit ce ai postat tu acolo, credeam ca domnu' procuror le-a gandit, apare ca pe el l-ai citat;)
cristian i a scris:
mirei2012 a scris:
cristian i a scris:
in cazul in care ,intr-un proces penal ,un martor da declaratii mincinoase in scopul de a zadarnici urmarirea penala,in sarcina acestuia se va retine
a.favorizarea faptuitorului in concurs cu marturia mincinoasa
b.marturia mincinoasa
c.favorizarea faptuitorului
b
e gr 78/pag 451/MU
var b am adaugat-o eu,ca asa cred ca e corect
el avea
a.fav fapt
b.fav fapt in concurs cu mart mincinoasa si fals in declaratii
c.fav fapt in concurs cu mart mincinoasa
si mergea pe ,,a,, corect
eu stiu ca fav fapt e subsidiara
Cum e formulata grila lui n-as lua niciuna...repet nu scrie ca a avut intentia de a ajuta pe cineva, de exemplu s-a inceput up in rem, nu este niciun suspect, se asculta unul ca martor, care in realitate era chiar ,,criminalu',,
Daca in exemplul dat, ala zadarniceste urmarirea, ce favorizare sa avem? Infr de autofavorizare nu exista
Grila asta e supusa criticilor, parerea mea
Sa lasam grila, ca nu e importanta ci conteaza sa intelegem noi.
Presupunand ca avem un martor care minte ca sa-l scape pe faptuitor.
Eu zic ca e concurs marturie+favorizare deoarece:
-favorizarea are caracter subsidiar fata de participatie dar nu fata de alte infractiuni (vezi concursul nedenuntare+favorizare)
-pt ca marturia mincinoasa sa absoarba favorizarea, e nevoie ca intotdeauna cand savarsesc o marturie mincinoasa sa fie inclusa si favorizarea, vezi regulile pt retinerea infr complexe