avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1026 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2014
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2014

Subiect deschis pentru cei care vor sustine concursul de admitere la INM in august 2014.
luarea de mita pe varianta pretinderii e infr instantanee......s-a consumat,nu conteaza ce mai zice dupa .....nu mai are leg cu infr de luare de mita.acum ca el ameninta cu atrib de serv nu conteaza.....ameninta cu ce poate(nu tr sa ne intoarcem la infr de luare de mita)purtarea abuziva ped amenintarea,ca act de violenta
-dc admitem ca e doar luare de mita lasam nesanct violenta pe motiv ca la toate spetele cu exercit/neexercit atrib e un soi de amenintare.....
nu la toate spetele ameninta....la asta a ta putea sa schimbe incadrarea si fara sa-i spuna aluia,de ofticat ca nu a primit banii......
Adevărat, nu la toate speţele ameninţă..dar eu ma refer strict la modalitatea pretindere pt neîndeplinire act contrar...putem găsi vreo speţă din asta fără ameninţare? Aştept exemple:)

Aoleuu...azi am bătut recordul la fire albe:))
Ultima modificare: Vineri, 6 Iunie 2014
Nofacenoname0, utilizator
Cand pretinde folosul venind in intampinarea celui care da mita....nu e necesar sa fie amenintat la luare de mita.

Eu daca am comis o contraventie si incep sa ma lamentez de banii ce trebuie sa-i dau pe amenda si pentru punctle ce mi le ia...iar organul imi zice sa-i dau lui o suma si se face ca nu m-a vazut...nu m-a amenintat deloc...

Eu raman la primul instinct...luare de mita in concurs cu purtare abuziva

Tie Nono ti se trage de la prea multe examene...si vii aici sa ne faci parul cret...tocmai cand nu se mai poarta permanentul...ca altfel era de bine :tooth:
mirei2012, utilizator
Păi ce zici tu mirei e pretindere în leg cu neîndeplinirea unui act, nu cu neîndeplinirea unui act contrar:)

Iar îi ,,cert,, pe doctrinarii aştia..ca numai din cauza lor ne batem noi capul...că nu zic nici pâs prin cărţile lor despre cum e treaba cu luarea de mită prin constrângere...#-o
Nofacenoname0, utilizator
Aha...am inteles ce vrei sa spui ...am neuronii la relanti.
Nu Nono cearta-te pe tine...ca tu ai inventat grila...si noua n-o sa ne dea inventii de astea...da pana una alta ne batem capu...de pereti :tooth:

De bun simt logic luarea de mita prin constrangere presupune un concurs...constrangerea nu poate fi echivalata cu pretinderea
mirei2012, utilizator

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Examen barou silvianna silvianna Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)