avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1014 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2014
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2014

Subiect deschis pentru cei care vor sustine concursul de admitere la INM in august 2014.
pai, oare cand pretinzi bani ca sa nu indeplinesti un act contrar, nu e absorbita amenintarea? Poti face acest lucru si ca sa nu fie amenintare? eu nu prea vad cum...
Ultima modificare: Vineri, 6 Iunie 2014
Ice Hellene, utilizator
Aici Hellene il sperie...in mod normal la luare de mita ii spune da-mi ca sa-ti fac ....nu ca de nu-mi dai uite ce patesti
pai, oare cand pretinzi bani ca sa nu indeplinesti un act contrar, nu e absorbita amenintarea? Poti face acest lucru si ca sa nu fie amenintare? eu nu prea vad cum...

Aşa e, s-ar absorbi dacă neîndeplinirea acelui act contrar ar avea întotdeauna caracterul unei ameninţări..caracterul necesar al absorbţiei
Nofacenoname0, utilizator
la speta aia .....
am analizat-o mai mult si ma gandesc ca e luare de mita cu purtare abuziva
luarea de mita -tine de incredere in funct public,buna desfasurare a raporturilor de serv
purtarea abuziva-pedepseste actele de violenta ale funct public

funct pretindea bani fara sa ameninte cu schimbarea incadrarii----luare de mita
ii mai zicea si 2 de dulce ....fara leg cu dosarul ----purtare abuziva
infr se pot retine in concurs(ideal) pt ca avem val soc ocrotite diferite ,nu sunt suprapuneri
faptul ca a vrut sa se asig ca primeste bani folosind si amenintarea ......clar tr sa avem 2 infr-una care s-a consumat instantaneu(larea de mita prin pretindere) si a 2-a cand a fol amenintarea sa se asig ca primeste banii(amenintarea-purtare abuziva)
-poti pretinde bani si fara sa constrangi prin violenta (amenintarea)
-folosesti amenintarea sa-ti maresti sansele in a primii suma de bani..
cristian i, utilizator
Cristian exact aşa am gândit şi eu iniţial..dar Hellene susţine că ori de câte ori avem o pretindere in leg cu neindeplinirea unui act contrar-automat e inclusă şi o ameinţare..încep să îi dau dreptate pt că încă nu am găsit o situaţie în care să nu fie la pachet şi ameninţarea..

Deci luarea de mită are mai multe modalităţi, dar în modalitatea pretindere în leg cu neîndeplinirea unui act contrar avem musai şi o ameninţare...pare că acel caracter necesar al absorbţiei de care se vorbeşte în doctrina e respectat

Mai reflectez şi revin...dacă e cazul

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Examen barou silvianna silvianna Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)