avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2014
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2014

Subiect deschis pentru cei care vor sustine concursul de admitere la INM in august 2014.
Ice Hellene a scris:

Sunt deosebiri intre infr de evadare si cea de inlesnire a evadarii:

a. La infr de inlesnire a evadarii, participatia pe e posibila sub forma instigarii si a complicitatii, in timp ce la infr de evadare participatia pen e posibil doar sub forma instigarii.

Vi se pare corect acest raspuns?

pai la evadare complicele are infr autonoma-inlesnirea evadarii
stiu ca MU pune o compl morala-icurajari(la evadare),dar astea nu au relevanta penala dc el deja luase decizia si nu-l poti face instigator......parerea mea
vrei sa analizam lund in calcul si posibilitatea coautoratului?
Ice Hellene a scris:

cristian i a scris:

lipsirea de libertate in mod ilegal

a.poate fi comisa si prin rapirea unei persoane aflate in imposibilitate de a-si exprima vointa ori de a se apara
b.are ca forma agravata savarsirea faptei de catre o pers inarmata
c.are ca forma agravata sav faptei de 2 sau mai multe persoane

ab

rasp corect ab
Deosebirea intre infr de tainuire si cea de favorizare a faptuitorului consta in:

a. In cazul tainuirii, faptuitorul urmareste dobandirea unui folos material, iar in cazul favorizarii faptuitorului, favorizatorul nu vrea decat sa dea un ajutor faptuitorului pt a impiedica tragerea la raspundere penala (inclusiv prin ascunderea bunului ce face obiectul faptei prevzute de legea penala).

cristian i a scris:

Ice Hellene a scris:

Pot fi considerate ca intrunind elementele constitutive ale infr de supunere l rele tratamente urmatoarele fapte:

a. Acordarea de catre functionarii cu astfel de atributii pe timp de o luna a unor cantitati mici de hrana decat cele stabilite de normele minime obligatorii, pt minorij aflati in executarea unor masuri educative
b. Lovirea de catre politisti in mod repetat a unei persoane retinute in arestul politiei in scopul de a da informatii cu privire la o fapta prevazuta de legea penala savarsita de alte persoane
c. Privarea unui detinut de odihna pe durata unei nopti, de catre un agent de paza al penitenciarului.

a-nu,dc e criza n-ai de unde.....tr cu intentie
b-nu.cred ca e cercetare abuziva
c-nu,tr repetabilitate,nu unei sg nopti

d-niciuna

astazi iti place doar varianta "d" de raspuns.
la "b" poate fi si cum spui tu, dar aici zice ca persoana e retinuta, deci nu stim daca s-a pus in miscare actiunea penala, poate fi doar suspect. la cercetarea abuziva zice de persoana urmarita sau judecata, deci e deja inculpat. din enunt poti intelege ca retinerea s-a facut in scopul obtinerii de informatii. eu asa vad

b si c
cristian i a scris:

Ice Hellene a scris:

Sunt deosebiri intre infr de evadare si cea de inlesnire a evadarii:

a. La infr de inlesnire a evadarii, participatia pe e posibila sub forma instigarii si a complicitatii, in timp ce la infr de evadare participatia pen e posibil doar sub forma instigarii.

pai la evadare complicele are infr autonoma-inlesnirea evadarii
stiu ca MU pune o compl morala-icurajari(la evadare),dar astea nu au relevanta penala dc el deja luase decizia si nu-l poti face instigator......parerea mea
vrei sa analizam lund in calcul si posibilitatea coautoratului?

Cristian, il iei ca si corect intr-o grila?

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Examen barou silvianna silvianna Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)