Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!
cristian i a scris:
da
pt ca e conceputa doar in raport de instigare, complicitate si asimilarea ca autor a complicelui la evadare(pt inlesnirea evad)
tu de ce nu o consideri corecta?
Mi se pare gresita afirmatia ca participatia e posibila doar subforma instigarii pt ca e posibila si complicitatea morala. Poate ma complic eu prea mult...
cristian i a scris:
Ice Hellene a scris:
Pot fi considerate ca intrunind elementele constitutive ale infr de supunere l rele tratamente urmatoarele fapte:
a. Acordarea de catre functionarii cu astfel de atributii pe timp de o luna a unor cantitati mici de hrana decat cele stabilite de normele minime obligatorii, pt minorij aflati in executarea unor masuri educative
b. Lovirea de catre politisti in mod repetat a unei persoane retinute in arestul politiei in scopul de a da informatii cu privire la o fapta prevazuta de legea penala savarsita de alte persoane
c. Privarea unui detinut de odihna pe durata unei nopti, de catre un agent de paza al penitenciarului.
a-nu,dc e criza n-ai de unde.....tr cu intentie
b-nu.cred ca e cercetare abuziva
c-nu,tr repetabilitate,nu unei sg nopti
d-niciuna
astazi iti place doar varianta "d" de raspuns.
la "b" poate fi si cum spui tu, dar aici zice ca persoana e retinuta, deci nu stim daca s-a pus in miscare actiunea penala, poate fi doar suspect. la cercetarea abuziva zice de persoana urmarita sau judecata, deci e deja inculpat. din enunt poti intelege ca retinerea s-a facut in scopul obtinerii de informatii. eu asa vad
b si c
adi_09 a scris:
Ice Hellene a scris:
La infr de nedenuntare:
a. Elementul material al laturii obiective se poate realiza printr-o actiune sau printr-o inctiune
b. Infrctiunea la care se refera omisiunea faptuitorului poate fi o infr consumata sau, daca a ramas in faza tentativei, doar daca e pedepsibila de lege.
c. Nu mai scriu pt ca e prea usor :)
b
Adi, dar pe noi ne intereseaza daca legea pedepseste sau nu fapta denuntata? Ea trebuie denuntata si abia apoi organele stabilesc daca e infractiune si daca trbuie pedepsita sau nu. Mie nu mi se pare corect, desi Stanisor zice ca da si face trimitere la TT...
a e gresit, cica doar inactiune
Ice Hellene a scris:
adi_09 a scris:
Ice Hellene a scris:
La infr de nedenuntare:
a. Elementul material al laturii obiective se poate realiza printr-o actiune sau printr-o inctiune
b. Infrctiunea la care se refera omisiunea faptuitorului poate fi o infr consumata sau, daca a ramas in faza tentativei, doar daca e pedepsibila de lege.
c. Nu mai scriu pt ca e prea usor :)
b
Adi, dar pe noi ne intereseaza daca legea pedepseste sau nu fapta denuntata? Ea trebuie denuntata si abia apoi organele stabilesc daca e infractiune si daca trbuie pedepsita sau nu. Mie nu mi se pare corect, desi Stanisor zice ca da si face trimitere la TT...
a e gresit, cica doar inactiune
m-am uitat la MU la nedenuntare,pag 295,scrie de comisiune,deci prin actiune......o fi tot o fantezie???