avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 795 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2014
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2014

Subiect deschis pentru cei care vor sustine concursul de admitere la INM in august 2014.
Ice Hellene a scris:

cristian i a scris:

da
pt ca e conceputa doar in raport de instigare, complicitate si asimilarea ca autor a complicelui la evadare(pt inlesnirea evad)
tu de ce nu o consideri corecta?

Mi se pare gresita afirmatia ca participatia e posibila doar subforma instigarii pt ca e posibila si complicitatea morala. Poate ma complic eu prea mult...

compl morala nu e avuta in vedere,in cazul asta(pt evadare,inlesnirea evad),pt ca nu cred sa aiba relevanta penala.....
autorul bifeaza doar formele de participatie care produc efecte juridice.......
complicitatea morala sub forma incurajarilor ......e o ,,instigare,, dupa ce autorul a luat deja decizia,deci lipsita de relevanta pen......
alrofa a scris:

cristian i a scris:

Ice Hellene a scris:

Pot fi considerate ca intrunind elementele constitutive ale infr de supunere l rele tratamente urmatoarele fapte:

a. Acordarea de catre functionarii cu astfel de atributii pe timp de o luna a unor cantitati mici de hrana decat cele stabilite de normele minime obligatorii, pt minorij aflati in executarea unor masuri educative
b. Lovirea de catre politisti in mod repetat a unei persoane retinute in arestul politiei in scopul de a da informatii cu privire la o fapta prevazuta de legea penala savarsita de alte persoane
c. Privarea unui detinut de odihna pe durata unei nopti, de catre un agent de paza al penitenciarului.

a-nu,dc e criza n-ai de unde.....tr cu intentie
b-nu.cred ca e cercetare abuziva
c-nu,tr repetabilitate,nu unei sg nopti

d-niciuna

astazi iti place doar varianta "d" de raspuns.
la "b" poate fi si cum spui tu, dar aici zice ca persoana e retinuta, deci nu stim daca s-a pus in miscare actiunea penala, poate fi doar suspect. la cercetarea abuziva zice de persoana urmarita sau judecata, deci e deja inculpat. din enunt poti intelege ca retinerea s-a facut in scopul obtinerii de informatii. eu asa vad

b si c

Raspuns corect a) - e vb de norme minime obligatorii, grila nu vb de criza, cristian :)

la b zice ca e tortura, asa ar fi doar ca lipseste precizarea puternice suferinte...deduc ca aceasta lovire repetata inseama " puternice suferinte"
La c trebuie repetabilitate.
Cristian, complicitatea morala se pedepseste, are relevanta penala. Citese putin ce zice MU la complicitate, chiar da si o speta in acest sens.

X luase hotararea sa evadeze. Prietenul lui, vazand ca tot amana momentul, il incurajeaza in fiecare zi ca a luat o decizie buna si ca ar fi cazul sa actioneze cat mai repede. In lipsa acestor incurajari, poateX ar fi renuntat la hotarare de evadare.
Ultima modificare: Marți, 24 Iunie 2014
Ice Hellene, utilizator
Ice Hellene a scris:

adi_09 a scris:

Ice Hellene a scris:

La infr de nedenuntare:

a. Elementul material al laturii obiective se poate realiza printr-o actiune sau printr-o inctiune
b. Infrctiunea la care se refera omisiunea faptuitorului poate fi o infr consumata sau, daca a ramas in faza tentativei, doar daca e pedepsibila de lege.

c. Nu mai scriu pt ca e prea usor :)

b

Adi, dar pe noi ne intereseaza daca legea pedepseste sau nu fapta denuntata? Ea trebuie denuntata si abia apoi organele stabilesc daca e infractiune si daca trbuie pedepsita sau nu. Mie nu mi se pare corect, desi Stanisor zice ca da si face trimitere la TT...

a e gresit, cica doar inactiune

m-am uitat la MU la nedenuntare,pag 295,scrie de comisiune,deci prin actiune......o fi tot o fantezie???
cristian i a scris:

Ice Hellene a scris:

adi_09 a scris:

Ice Hellene a scris:

La infr de nedenuntare:

a. Elementul material al laturii obiective se poate realiza printr-o actiune sau printr-o inctiune
b. Infrctiunea la care se refera omisiunea faptuitorului poate fi o infr consumata sau, daca a ramas in faza tentativei, doar daca e pedepsibila de lege.

c. Nu mai scriu pt ca e prea usor :)

b

Adi, dar pe noi ne intereseaza daca legea pedepseste sau nu fapta denuntata? Ea trebuie denuntata si abia apoi organele stabilesc daca e infractiune si daca trbuie pedepsita sau nu. Mie nu mi se pare corect, desi Stanisor zice ca da si face trimitere la TT...

a e gresit, cica doar inactiune

m-am uitat la MU la nedenuntare,pag 295,scrie de comisiune,deci prin actiune......o fi tot o fantezie???

si nu da exemplu?

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Examen barou silvianna silvianna Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)