Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!
adi_09 a scris:
cristian i a scris:
Ice Hellene a scris:
La infr de nedenuntare:
a. Elementul material al laturii obiective se poate realiza printr-o actiune sau printr-o inctiune
b. Infrctiunea la care se refera omisiunea faptuitorului poate fi o infr consumata sau, daca a ramas in faza tentativei, doar daca e pedepsibila de lege.
c. Nu mai scriu pt ca e prea usor :)
a
b-dc e prev ,nu dc e pedepsibila
cristi cum savarsesti tu infractiunea de nedenuntare printr-o actiune ?
nu raman in pasivitate.....
sesizez un organ/institutie fara activitate jurisdictionala care nu e obligat/obligata sa trimita administrativ sau sa decline catre organul competent....
eu asa o vad....nu inseamna ca e corect.....astept rasp:))
eu am denuntat in fapt ......
Ice Hellene a scris:
La infr de nedenuntare:
a. Elementul material al laturii obiective se poate realiza printr-o actiune sau printr-o inctiune
b. Infrctiunea la care se refera omisiunea faptuitorului poate fi o infr consumata sau, daca a ramas in faza tentativei, doar daca e pedepsibila de lege.
c. Nu mai scriu pt ca e prea usor :)
b
da
pt ca e conceputa doar in raport de instigare, complicitate si asimilarea ca autor a complicelui la evadare(pt inlesnirea evad)
tu de ce nu o consideri corecta?
Ice Hellene a scris:
Deosebirea intre infr de tainuire si cea de favorizare a faptuitorului consta in:
a. In cazul tainuirii, faptuitorul urmareste dobandirea unui folos material, iar in cazul favorizarii faptuitorului, favorizatorul nu vrea decat sa dea un ajutor faptuitorului pt a impiedica tragerea la raspundere penala (inclusiv prin ascunderea bunului ce face obiectul faptei prevzute de legea penala).
Vi se pare corect acest raspuns?
da,eu il vad ok
Tentativa:
a) este o infractiune autonoma
b) se pedepseste intotdeauna cu jumatate din pedeapsa prevazuta pt infractiunea consumata
c) nu este posibila la infractiunile praeterintentionate