Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!
Cristian, complicitatea morala se pedepseste, are relevanta penala. Citese putin ce zice MU la complicitate, chiar da si o speta in acest sens.
X luase hotararea sa evadeze. Prietenul lui, vazand ca tot amana momentul, il incurajeaza in fiecare zi ca a luat o decizie buna si ca ar fi cazul sa actioneze cat mai repede. In lipsa acestor incurajari, poateX ar fi renuntat la hotarare de evadare.
cristian i a scris:
Ice Hellene a scris:
adi_09 a scris:
Ice Hellene a scris:
La infr de nedenuntare:
a. Elementul material al laturii obiective se poate realiza printr-o actiune sau printr-o inctiune
b. Infrctiunea la care se refera omisiunea faptuitorului poate fi o infr consumata sau, daca a ramas in faza tentativei, doar daca e pedepsibila de lege.
c. Nu mai scriu pt ca e prea usor :)
b
Adi, dar pe noi ne intereseaza daca legea pedepseste sau nu fapta denuntata? Ea trebuie denuntata si abia apoi organele stabilesc daca e infractiune si daca trbuie pedepsita sau nu. Mie nu mi se pare corect, desi Stanisor zice ca da si face trimitere la TT...
a e gresit, cica doar inactiune
m-am uitat la MU la nedenuntare,pag 295,scrie de comisiune,deci prin actiune......o fi tot o fantezie???
si nu da exemplu?
Ma refeream la partea generala, la complicitate. Mi se pare aiurea rau...cica invata...ce naiba sa retii cand fiecare autor e in lumea lui?! La examen va fi alba-neagra la pen special...