avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 762 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2014
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2014

Subiect deschis pentru cei care vor sustine concursul de admitere la INM in august 2014.
Aceasta comisiune e o controversa, asa ca mai bine evitam discutiile...parerea majoritara exclude comisiunea...sa stii ca si eu am luat initial b corect

"Exista un exemplu in literatura de specialitate,preluat de multi autori,conform caruia am fi in prezenta unei infractiuni omisive prin comisiune atunci cand nedenuntarea(infractiune omisiva) este mascata printr-un denunt mincinos(infractiune comisiva).Exemplul a fost criticat de unii autori,insa,care subliniaza ca inactiunea nu poate fi definita prin prisma unei alte actiuni pe care auorul o efectueaza,in locul celei cerute.Nu cred ca se poate construi un exemplu viabil sau,cel putin,care nu ar da nastere unor discutii doctrinare contradictorii."
De pe FB raspunsul
Ultima modificare: Marți, 24 Iunie 2014
Ice Hellene, utilizator
Ice Hellene a scris:

Cristian, complicitatea morala se pedepseste, are relevanta penala. Citese putin ce zice MU la complicitate, chiar da si o speta in acest sens.

X luase hotararea sa evadeze. Prietenul lui, vazand ca tot amana momentul, il incurajeaza in fiecare zi ca a luat o decizie buna si ca ar fi cazul sa actioneze cat mai repede. In lipsa acestor incurajari, poateX ar fi renuntat la hotarare de evadare.

face o varza calita fara carnita,parerea mea....:D
pleaca de la evadare........cu acte de ajutor moral(incurajari)nu spune dc au relevanta pen si ajunge la oferirea de informatii despre organizarea pazei,cand avem alta infr,inlesnirea evadarii
el tr sa dea ex de compl morala cu relevanta pt evadare..........nu pt inlesnirea evadarii
adi_09 a scris:

cristian i a scris:

Ice Hellene a scris:

adi_09 a scris:

Ice Hellene a scris:

La infr de nedenuntare:

a. Elementul material al laturii obiective se poate realiza printr-o actiune sau printr-o inctiune
b. Infrctiunea la care se refera omisiunea faptuitorului poate fi o infr consumata sau, daca a ramas in faza tentativei, doar daca e pedepsibila de lege.

c. Nu mai scriu pt ca e prea usor :)

b

Adi, dar pe noi ne intereseaza daca legea pedepseste sau nu fapta denuntata? Ea trebuie denuntata si abia apoi organele stabilesc daca e infractiune si daca trbuie pedepsita sau nu. Mie nu mi se pare corect, desi Stanisor zice ca da si face trimitere la TT...

a e gresit, cica doar inactiune

m-am uitat la MU la nedenuntare,pag 295,scrie de comisiune,deci prin actiune......o fi tot o fantezie???

si nu da exemplu?

nu,cand o sa-l gaseasca il pune la liniuta.........mai citeste si el pe la altii,cum gaseste o traznaie,o pune la liniuta.....si culmea si prin grilele de INM :))
Ma refeream la partea generala, la complicitate. Mi se pare aiurea rau...cica invata...ce naiba sa retii cand fiecare autor e in lumea lui?! La examen va fi alba-neagra la pen special... "asta are, asta n-are, asta-i cea castigatoare" #-o
Ice Hellene, utilizator
Ice Hellene a scris:

Ma refeream la partea generala, la complicitate. Mi se pare aiurea rau...cica invata...ce naiba sa retii cand fiecare autor e in lumea lui?! La examen va fi alba-neagra la pen special...

dc ar fi obligati la contestatie sa publice tot ce argumenteaza contestatorul s-ar uita mai atent prof la conceperea grilei.........
e de tot penibilul procedura contestarii
tu invoce ce vrei(nu publicam) noi spunem neintemeiat si rasp la ce vrem noi(si publicam)
sper sa nu se arunce la interpretari ca pe lg noua toti prof sunt in lumea lor......
am devenit paranoia......incep sa cred ca le-au adus de afara....sunt traduse....iar aia din comisiile de elaborare au facut figuratie.....altfel cum explici ca tu prof in comisie scoti carti(cu chinuri grele,dupa mult timp) in care te minunezi la tot pasul,dai vina pe comisie(ca nu stiu ce mai invocau dc nu erau si astea) si dai interpretari de toata jena....nu ma ref doar la pen....la toata legislatia noua...cu relevanta pt tematica noastra.:(
eu analizez simplist....
dc vine unul cu o masina noua si spune ca el a conceput-o,face pana cu ea.......nu e posibil sa zica,,pai sa vezi e controversata scoaterea rotii,unii zic ca are 3 suruburi altii 4,sa vedem.....stam cu ea asa tr sa se pronunte ICCJ si CC,ca eu le-am zis alora cum s-o asambleze dar in comisiile de asamblare au mai dat o gaura in plus,i-au mai pus o elice la motor........,,penibil penibil penibil......:(
cristian i, utilizator

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Examen barou silvianna silvianna Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)