avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Debransare de la reteaua comuna de apa rece
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Debransare de la reteaua comuna de apa rece

Buna ziua!! Locuiesc intr-un bloc turn de 65 de apartamente si acum 2 luni s-a efectuat o instalatie de apa individuala cu care eu nu am fost de acord deoarece instalatia nu s-a executat corect adica s-a umplut casa scarii si apartamentele de tevi, parca am fi intr-un submarin. Sunt de acord 100% cu contorizarea individuala dar o instalatie facuta bine atat din punct de vedere estetic cat si functional (instalatia se putea face prin mascare).Nu am mai fost de acord pentru ca presedinta a mintit ca se va face contract direct cu furnizorul de apa dar contractul este tot pe asociatia de proprietari.Intrebarea mea este..E normal sa fiu debransat de la coloana de apa daca sunt cu taxele comune la zi?Multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 2 August 2013
suraj39arun, utilizator
Cel mai recent răspuns: suraj39arun , utilizator 08:47, 2 Noiembrie 2013
Va multumesc tuturor pentru raspunsuri! As mai avea o intrebare....este normal acum o luna cand sa facut lucrarea sa coste 900lei si acum daca vreau sa ma conectez si eu sa-mi ceara 1100..aproape cu 25% mai mult?Multumesc.
Poate ca este normal. Inainte de incheia contractul si de inceperea lucarilor, executantul face un deviz al lucrarilor cu toate costurile. Dar acest deviz este unul estimativ. In timpul executarii lucrarilor pot interveni modificari cantitative sau de manopera care genereaza costuri suplimentare. Sigur ca executatntu discuta cu beneficiarul (presedintele, administratorul...) si decid impreuna solutiile cele mai bune si costurile suplimentare.
Asa ca daca initial s-a repartizat fiecarui proprietar o cota din cheltuielile estiomate, acum lucrarea fiind terminata, se cunoaste costul final si atat dumneavoastra care nu ati platit inca nimic cat si celor care au platit ceva, li se va repartiza costul final.

Dar ca sa fiti sigur de ce platiti si cat platiti intrebati totusi administratorul si aflati.
Tocmai ca acum se stie exact cat material intra si ce au nevoie ca au montat la vecii de pe coloana cu mine...astia 200lei vor sa fie ca o penalizare ca nu am montat cand au vrut Tov presedinta.Firma care a facut lucrarea e la 300m distanta de mine daca costul de transport a sculelor e o problema platesc un taxi si tot nu va fi 200lei!!
Dar daca dvs. aduceti un nene meseriasu si va realizeaza lucrarea cu jumatate de pret, nu este bine ?.
Teoretic e foarte bine dar practic nu se poate ca in baza contractului doar firma care a executat lucrarea are voie sa faca noi instalari altfel pot avea probleme cu justitia.

Alte discuții în legătură

Diferente apa calda si apa rece in blocurile contorizate MihaelaVio MihaelaVio Buna ziua! locuim intr-un bloc din sectorul 4 si avem administratie comuna la doua scari. Blocul are contoare de apa rece si apa calda pe apartamente si cu ... (vezi toată discuția)
Repartizarea cheltuielilor facturate de asociatie pe consumul de apa din apartamente vladut2 vladut2 Locuiesc intr-un cartier cu toate blocurile contorizate la nivel de bransament si in apartamente. Cum se repartizeaza cheltuielile facturare de asociatie pe ... (vezi toată discuția)
Repartizare apa rece si calda adriandanciu90 adriandanciu90 Buna ziua. Sunt administrator la un bloc cu 3 scari (o singura asociatie deci o singura persoana juridica pentru 3 scari). Avem un singur bransament pentru ... (vezi toată discuția)