suraj39arun a scris:
...de ce asociatia vrea ca eu sa platesc 1200lei pentru bransarea la reteaua de apa?
Eu cred ca trebuie sa va grabiti si sa rezolavati problema pentru ca pretul creste luna de luna. Chiar dumneavoastra ne-ati spus ca in luna iunie ar fi costat 900 lei, apoi in august 1100 iar in octombrie s-a facut 1200 lei. Nu mai asteptati ca stati si fara apa iar pretul lucrarii de bransare la noua instalatie creste.
Referitor la pretul avansat de meserias, sigur ca pare tentant dar nu este corect pentru ca:
- Meseriasul pe care l-ati adus acum face doar lucrarea de bransare de pe casa scarii in apartament, adica se branseza la lucrarea facuta pe intreaga scara de la subsolul blocului, de la apometrul general pana la ultimul etaj de catre firma angajata de asociatie
- Firma a muncit initial la masurare, proiectare, degajare, gaurit plansee iar acum meseriasul le are facute toate acestea pana la nivelul apartamentului
- Meseriasul face calculul materialelor pe care le poate procura de la comercianti ce nu garanteaza calitatea lor, adaugand la pretul acestora doar banii pe care-i baga el in buzunar, pe cand firma este obligata sa includa in pretul solicitat costul materialelor cu garantie, manopera cu garantie, impozitele, taxele si contributiile pe care trebuie sa le plateasca ea la stat