avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Debransare de la reteaua comuna de apa rece
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Debransare de la reteaua comuna de apa rece

Buna ziua!! Locuiesc intr-un bloc turn de 65 de apartamente si acum 2 luni s-a efectuat o instalatie de apa individuala cu care eu nu am fost de acord deoarece instalatia nu s-a executat corect adica s-a umplut casa scarii si apartamentele de tevi, parca am fi intr-un submarin. Sunt de acord 100% cu contorizarea individuala dar o instalatie facuta bine atat din punct de vedere estetic cat si functional (instalatia se putea face prin mascare).Nu am mai fost de acord pentru ca presedinta a mintit ca se va face contract direct cu furnizorul de apa dar contractul este tot pe asociatia de proprietari.Intrebarea mea este..E normal sa fiu debransat de la coloana de apa daca sunt cu taxele comune la zi?Multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 2 August 2013
suraj39arun, utilizator
Cel mai recent răspuns: suraj39arun , utilizator 08:47, 2 Noiembrie 2013
Eu nu vad cum poate "sa ciupeasca" ceva conducerea asociatie daca se elibereaza chitanta pentru suma incasat de asociatie.
Adriantot a scris:

Eu nu vad cum poate "sa ciupeasca" ceva conducerea asociatie daca se elibereaza chitanta pentru suma incasat de asociatie.

Ma mir ca aveti o vartsta si nu a-ti auzit de "furtul legal" adica :se renoveaza scara si se aduc chitante de la persoane care lucreaza in particular si nu au nevoie de ele,tabele de asociatie pot fi duble unul cu consumurile reale si altul cu citiri de apometre umflate(de unde am eu pierderi de apa daca la mine in casa instalatiile functioneaza bine?)...Lucrarile care se executa cu diferite fime se supraevalueaza pretul si diferentea de la pretul reall la cel supraestimat se imparte intre prestator-conducerea asociatiei.Si ca sa va dau un exemplu eleocvent de furturi cu acte:Sensurile giratorii care cu pretul unuia poti sa-ti facci o casa adica pretul e de 4-5ori valoarea sau ceva si mai clar kilometrul de autostrada pretul e maxim calitatea e de toata jena.Daca cineva dintre cei care e pe forum e presedinte de asotiatie e clar de ce nu intelege!!
Stiti cum se fura la mine pe scara?
Eu dau un index la contoarul de apa. Nu locuiesc acolo dar imi pune la plata 30 mc de apa rece. Simplu nu? In 3 luni de zile, nelocuind in apartament am avut de plata aproape 90 mc de apa rece si 14 apa calda, desi mereu dadeam acelasi index.
Ca idee de un an nu s-a locuit cu exceptia catorva zile in care am avut muncitori dar am dat tot timpul indexul de pe contoare... Asa ca dupa indexi mei am consumat 60mc apa rece si 20 apa calda... dupa consumul pus la plata de asociatie ma consumat 180 mc apa rece si 40 apa calda.
Administratorul imi spune ca sunt pierderi. Pai daca administratorul imi pune intr-o singura luna pierdere de 30 mc apa rece mie... inseamna ca trebuie sa puna si la celelalate apartamente... adica in total ar fi o pierdere de 3000 mc de apa rece. Nu s-ar observa o asemenea pierdere?

Pe langa indexul care il aveti dvs. la contor se mai adauga maxim 10% pierderi si apa consumata pt spalatul scarii ..etc. Daca toate apartamentele sunt contorizate nu ar trebuie sa fie pierderi si se mai adauga cei 10% in cel mai rau caz. Daca aveti apartamente care nu sunt contorizate se face altfel. Se i-a indexul se aduaga cei 10% pentru consumul de pe contoare iar diferenta se imparte la cei care nu au contoare.
Sa inteleg ca banuiti ca administratorul va fura apa din teava , nu ?. Adica are el undeva montata o teava ascunsa si ,, suge '' din ea.

Mai bine vedeti ca pe listele de plata exista o rubrica unde apar valorile facturilor lunare , apar acolo valoarea facturii lunare la curent, apa rece, apa rece pentru apa calda , gaze,etc. . In continuare uitati-va sub tabel la totalul repartizat tuturor proprietarilor si verificati care este totalul mc repartizati pe lista. Cantitatea in mc de pe facturi trebuie sa fie egala cu cea repartizata. Este sau nu este egalitate daca va uitati acolo ?.
Dl. Johnpescar
Cum as putea consuma 30 mc de apa intr-o luna cand eu nu am calcat pe acolo?
Normal ar fi sa fie asa. Sa fie trecuta facutra de apa cu cantitatea de apa factura si pretul. Totalul consumului inregistrat de catre contoarele din apartamente, acolo unde sunt.
Apoi sa fie trecuta diferenta, care este pierdere.

La mine in bloc se face asa...
Vine factura... Administratorul pune totalul de mc si face un pret. In functie de consumul mc de pe facutra pune la fiecare proprietar dupa cum considera.
Eu personal cand mi-a pus prima oara 30 mc am vorbit cu dansul si mi-a spus ca nu stiu cine de pe la nu stiu ce etaj si-a pus nu stiu ce si ala a dat cumva contoarul inapoi.
Cum este posibil asta... nu stiu. In urma discutiei a zis ca nu o sa imi mai puna apa la plata pana nu consum, conform contoarelor mele.
Urmatoarea luna, iar mi-a pus 30 mc de apa. Il sun si il intreb de ce? Si imi spune ca de unde stie el ce fac eu in apartament si ca nu are ce face ca au venit prea mari pierderile.
Discutia cu el o am inregistrata pe telefon.

Cu alte cuvinte, din discutia cu el, trag concluzia ca pierderile se pun dupa cum doreste dansul.

Alte discuții în legătură

Diferente apa calda si apa rece in blocurile contorizate MihaelaVio MihaelaVio Buna ziua! locuim intr-un bloc din sectorul 4 si avem administratie comuna la doua scari. Blocul are contoare de apa rece si apa calda pe apartamente si cu ... (vezi toată discuția)
Repartizarea cheltuielilor facturate de asociatie pe consumul de apa din apartamente vladut2 vladut2 Locuiesc intr-un cartier cu toate blocurile contorizate la nivel de bransament si in apartamente. Cum se repartizeaza cheltuielile facturare de asociatie pe ... (vezi toată discuția)
Repartizare apa rece si calda adriandanciu90 adriandanciu90 Buna ziua. Sunt administrator la un bloc cu 3 scari (o singura asociatie deci o singura persoana juridica pentru 3 scari). Avem un singur bransament pentru ... (vezi toată discuția)