avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 292 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Mita cu bani falsi
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Mita cu bani falsi

Stie cineva daca exista infractiunea de dare de mita, daca banii oferiti sunt falsi? Multumesc
dar in cazul in care se retine infractiune de dare de mita, cu bani falsi, n-ar trebui sa intre in concurs cu infractiunea de falsificare de monede?
... poate in concurs cu uzul de fals... nu rezulta ca banii falsi ar fi fost falsificati chiar de mituitor!
dar pentru infractiunea de falsificare de monede nu se cere ca faptuitorul sa falsifice bani, ci ii poate pune in circulatie sau detine in vederea punerii in circulatie...
Apropos de falsificarea de monedă, pentru existenţa infracţiunii trebuie să se falsifice o monedă care există în circulaţie, şi nu una scoasă din uz.
interesanta idee. Bine, nucred ca cineva ar falsifica bancnote care nu mai pot fi folosite..care ar mai fi scopul...? :)

Alte discuții în legătură

Un sfat anamariacelik anamariacelik paote cineva sa-mi spuna o cale de arecupera o suma data unei persoane pentru un serviciu neefectuat? mai explicit: o anume persoana angajata la pompieri s-a ... (vezi toată discuția)
Art.255 din codul penal fodor florian fodor florian am primit o citatie de la parchetul de pe linga tribunalul bucuresti in care sunt anuntat ca sa ma prezint pentru a fii audiat in calitate de faptuitor in ... (vezi toată discuția)
Coruptie anamariaana anamariaana care este, dupa parerea voastra, diferenta intre dare de mita si luare de mita (nu definitia lor din C.P.) ? (vezi toată discuția)