avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 722 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Mita cu bani falsi
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Mita cu bani falsi

Stie cineva daca exista infractiunea de dare de mita, daca banii oferiti sunt falsi? Multumesc
Falsi sau nu in opinia mea este dare de mita, sincer, nici nu cred ca m-as baza in aparare pe asa ceva.
ok, dar nu s-ar putea vorbi despre tentativa la darea de mita?
La darea de mita tentativa nu este posibila fiind o infractiune cu consumare anticipata.
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 August 2013
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
un alt aspect : poate exista infr de dare de mita in conditiile in care actul pe care vrea mituitorul sa il indeplinesca functionarul este un act licit? Iar functionarul primeste banii dupa ce face actul licit, mituitorul nu stie ca actul este licit si ii da banii?
Da, pentru că textul de lege spune că mita se dă fie pentru îndeplinirea de către funcţionar a unui act conform cu îndatoririle lui de serviciu, fie pentru a îndeplini în mod defectuos un act. Dacă banii sau alte foloase sunt oferite după ce un funcţionar a îndeplinit un act în virtutea atribuţiilor lui de serviciu, nu mai este vorba despre dare şi luare de mită, ci despre infr. de primire de foloase necuvenite.

Alte discuții în legătură

Un sfat anamariacelik anamariacelik paote cineva sa-mi spuna o cale de arecupera o suma data unei persoane pentru un serviciu neefectuat? mai explicit: o anume persoana angajata la pompieri s-a ... (vezi toată discuția)
Art.255 din codul penal fodor florian fodor florian am primit o citatie de la parchetul de pe linga tribunalul bucuresti in care sunt anuntat ca sa ma prezint pentru a fii audiat in calitate de faptuitor in ... (vezi toată discuția)
Coruptie anamariaana anamariaana care este, dupa parerea voastra, diferenta intre dare de mita si luare de mita (nu definitia lor din C.P.) ? (vezi toată discuția)