avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere Magistratura 2014
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere Magistratura 2014

am creat acest grup tocmai pentru a separa pe cei care dau direct pe post cu cei care dau la INM.
Cred ca ne ajuta pe toti o asemenea diferentiere, concursurile fiind diferite.
Din pacate, nimeni nu este prea activ pe acest forum intrucat nu avem certitudinea unui examen in primavara.Rapunsul dlui Danilet a fost ca nu se va mai organiza un nou examen in ianuarie intrucat nu ”mai au nevoie de asa multi magistrati”.
Daca voi detineti alte informatii, vă rog a le impartași.Oricum, să avem mult spor pentru că nu se stie ce ne rezerva viitorul. Si anul trecut a fost aceeasi situatie, dacă nu mă înșel cu examenul din ianuarie 2013.S-a aflat tocmai în noiembrie.
anca_bar84 a scris:

Din pacate, nimeni nu este prea activ pe acest forum intrucat nu avem certitudinea unui examen in primavara.Rapunsul dlui Danilet a fost ca nu se va mai organiza un nou examen in ianuarie intrucat nu ”mai au nevoie de asa multi magistrati”.
Daca voi detineti alte informatii, vă rog a le impartași.Oricum, să avem mult spor pentru că nu se stie ce ne rezerva viitorul. Si anul trecut a fost aceeasi situatie, dacă nu mă înșel cu examenul din ianuarie 2013.S-a aflat tocmai în noiembrie.

...dar cu siguranta se va da in august... Si atunci? E evident ca pregatirea noastra trebuie sa inceapa de pe acum pt a fi cat mai eficienta si a reusi la acest examen!
Buna,
Cand a dat acest raspuns dl judecator? ati citit de curand pe blogul sau opinii referitoare la examenul din 2014?
Eu stiu ca urmeaza sa se sustina in noiembrie examenul de promovare pe posturi si am auzit pareri cum ca s-ar tine un examen in ianuarie, pentru ocuparea celor ramase libere.
Voi cum sunteti cu materia? Eu am inceput civilul si intentionez sa invat si civil si procedura civila dupa noile coduri!
Succes tuturor!
Nu vreau sa creez un conflict, dar nu va faceti iluzii. Problema principala si prioritara a CSM este punerea in aplicare a noilor coduri, iar nu organizarea de examene de admitere. Presupunand ca vor intra la 1 februarie in vigoare (deocamdata asta este data oficala), cam care credeti ca este utilitatea unui examen pe vechile coduri? Cand dati un raspuns la intrebarea asta ar trebui sa aveti in vedere faptul ca "a doua zi" dupa examen veti intra in sala si ca nimeni nu va sta langa voi sa va invete ceva.
Si ca sa puna in aplicare noile coduri au nevoie sa suplimenteze schemele instantelor ( tribunale si curti de apel ) cu judecatori. Pe care ii vor lua din judecatorii si tribunale, dintre cei promovati " pe loc " intre timp. Examenul nu se organizeaza de dragul doritorilor, ci pentru ca sistemul are nevoie.
Si in plus, vom sti doar in februarie daca data oficiala a intrarii in vigoare a noilor coduri se mentine. Ca avem " istorie " cu amanarea intrarii in vigoare. Si cu modificarile la modificari.
Desi e adevarat ca intri in sala pe legislatia in vigoare si ar fi logic sa conteze asta, organizatorii nu s-au incurcat in astfel de detalii in ianuarie 2013, cu Ncpc, nu? Si nu toata lumea vrea sa se specializeze pe penal. Iar procurorii nu sunt toti " de sedinta ". Si desi teoria e baza, practica ( adica nevoia ) te invata mai bine ca orice.
Macar de-ar intra odata in vigoare, ca sa stim una!
Si cu organizarea examenului in primavara, nu e exclus, desi nu e anuntat. Avem " istorie " si aici.
Cel tarziu in august, posturi vor fi. Si pana in februarie ne specializam pe civil si procedura civila!
Ultima modificare: Miercuri, 23 Octombrie 2013
mamaruta2011, utilizator

Alte discuții în legătură

Admitere magistratura ianuarie 2013 gabonne8107 gabonne8107 Oare se mai sustine o sesiune pentru cei cu vechime 5 ani in cursul lunii februarie 2013, dupa cum tot circula zvonuri? (vezi toată discuția)
Inm 2015...admitere!!! madalinaflo madalinaflo Desi poate unii or sa spuna ca este prea devreme,eu cred ca timpul ramas pana la admiterea din 2015 este suficient sa punem impreuna bazele unui examen reusit ... (vezi toată discuția)
Admitere magistraturã august 2013 clara_vidori clara_vidori Si o luam de la inceput ... Mai e ceva timp, dar nu prea mult. Asa ca prima intrebare e: Dupa ce sa invatam? (vezi toată discuția)