avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 716 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere Magistratura 2014
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere Magistratura 2014

am creat acest grup tocmai pentru a separa pe cei care dau direct pe post cu cei care dau la INM.
Cred ca ne ajuta pe toti o asemenea diferentiere, concursurile fiind diferite.
Este adevarat ca au nevoie de judecatori, dar nu oricum.
Situatie nu este in niciun caz similara cu cea de la punerea in aplicare a NCPC. Dupa cum probabil prea bine stii, cauzele intrate pe vechiul CPC s-au judecat in continuare pe aceeasi procedura, iar o cauza noua pe NCPC ajunge sa se judece la minim o luna dupa ce a fost inregistrata, timp suficient pentru acomodarea cu noile prevederi (care nu sunt prea multe). In penal situatia e cu totul alta dupa cum ai aflat citind NCPP si NCP. Probabil ca ai auzit ca in primele zile de la intrarea in vigoare a NCP vor fi cateva mii de cauze pe aplicarea legii mai favorabile, iar procedura penala e de imediata aplicare.
Cu privire la data oficiala de intrare a codurilor, acum este februarie, iar orice speculatie pe tema asta este neproductiva . Nu cred ca s-ar incumeta cineva sa parieze un nou concurs de admitere pe amanarea intrarii in vigoare a codurilor.
Oricum, a programa un examen in martie pe codurile din '69, cu intrare in "productie" undeva prin mai e o aberatie de care nici macar actualul CSM nu mai este in stare. Iar cu privire la suplimentarile de scheme, instantele au functionat ani de zile la 1/2 sau chiar mai jos.
In privinta argumentului cu promovarea celor cu grad, cred ca ai uitat de inamovibilitate si stabilitate. Marea majoritate dintre ei nu vor altceva decat salariul de grad superior, iar nu promovarea efectiva, altfel n-ar fi cativa la promovare efectiva si cateva sute la promovarea pe loc.
Iar cu privire la ce "vrea" fiecare, nu prea e pe "vrute". Locurile de la instante sunt, de regula, la cele fara sectii unde ECRIS dicteaza repartizarea, iar la parchet TREBUIE sa cunosti noile coduri in prima zi in care confirmi o IUP sau in care intri in prima sedinta (de regula nimeni nu vrea sa fie "judiciarist", asa ca .. ultimul venit, primul servit).
Ultima modificare: Miercuri, 23 Octombrie 2013
Evo, utilizator
Dl Danilet a spus ca nu se va organiza concurs in ianuarie pe blogul dumnealui.Este foarte rezervat in declaratii si este si normal, dar asta nu inseamna ca trebuie sa ne abatem de la invatat.Sa aveti spor si Doamne Ajuta sa fie bine!
Ma bucur ca am gasit acest topic, pentru ca de ceva vreme cochetez cu ideea de a intra in magistratura, ca judecator, insa nu am inceput pregatirile in sensul asta. In prezent sunt avocat, imi place ceea ce fac, dar cred ca rolul de judecator m-ar defini mai bine. Ma descurajeaza insa faptul ca veniturile unui magistrat nu sunt chiar asa cum ar trebui sa fie, in considerarea rolului social si restrictiilor pe care le presupune aceasta functie; ca avocat, daca muncesti cu simt de raspundere, cu siguranta poti realiza venituri superioare. Accept faptul ca magistratura nu trebuie aleasa avand ca principal criteriu cel financiar, dar si asta conteaza atunci cand alegi cu gandul ca salariul va reprezenta singurul venit. Pe acest forum inteleg ca scriu cei care vor sa intre direct pe post, avand o vechime de cel putin 5 ani in alta profesie juridica. Ce va motiveaza sa vreti aceasta schimbare?
Ultima modificare: Miercuri, 23 Octombrie 2013
law_passionate, utilizator
Tocmai m-am apucat si eu de invatat, desi criteriul de vechime o sa il indeplinesc abia la inceputul anului 2015. Recomandati-mi va rog, un cod civil adnotat! Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Joi, 24 Octombrie 2013
dragonfly30, utilizator
Ce carti recomandati pentru admitere in magisratura.
Institutii de drept civil in reglementarea noului Cod civil Gabriel Boroi, Liviu Stanciulescu asta ii una nu?vreau si eu sa le rasfoiesc putin sa stiu la ce ma inham nu am fac de drept inca

Alte discuții în legătură

Admitere magistratura ianuarie 2013 gabonne8107 gabonne8107 Oare se mai sustine o sesiune pentru cei cu vechime 5 ani in cursul lunii februarie 2013, dupa cum tot circula zvonuri? (vezi toată discuția)
Inm 2015...admitere!!! madalinaflo madalinaflo Desi poate unii or sa spuna ca este prea devreme,eu cred ca timpul ramas pana la admiterea din 2015 este suficient sa punem impreuna bazele unui examen reusit ... (vezi toată discuția)
Admitere magistraturã august 2013 clara_vidori clara_vidori Si o luam de la inceput ... Mai e ceva timp, dar nu prea mult. Asa ca prima intrebare e: Dupa ce sa invatam? (vezi toată discuția)