avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Eu minora, el major 40 de ani
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Eu minora, el major 40 de ani

Buna am 17 ani peste 3 fac 18 am o relatie de 8 luni cu un barbat de 40 de ani parintii mei nu sunt deacord or facut scandal maicmea o yzs ca se omoara daca o sa mai fiu cu el,el o venit acasa la ai mei si o zis ca ma iubeste si ca vrea sa fie cu mine ca chiar neam gandit foarte serios stim diferenta da nema indragostit prea tare unu de altu si ai mei lau amenitat la fel si pe mine o zis ca daca ma mai vad cu el ma vor bate ma vor tunde cheala si eu nu vreau sa renunt daca as zice la politie ca vreau sa ma mut la el si el accepta chair daca ai mei nu sunt deacord sar putea_?
Cel mai recent răspuns: Ionica Porumbel , Consultant in arhivarea documentelor 19:04, 16 Septembrie 2013
Eu nu pot,de fapt nu este voie sa-ti dau cateva 'detalii explicite' de ce este indragostit de tine,nu va cunosc nu stiu toate detaliile,dar parca ceva imi zice ca el se indragosteste de alta dupa ce tu nu vei mai prezenta interes pentru el..cred ca ai inteles..
Totusi pentru mine relatiile asta tip telenovela braziliana sunt asa,nu stiu fantastice,unde iubirea este pentru situatie materiala,sau profit in viitor dupa moartea ei sau al lui si etc,decat pentru persoana in cauza
Esti tanara,asculta-ti parintii,care oricum sunt trecuti prin scoala vietii.
Ultima modificare: Luni, 16 Septembrie 2013
Admin, administrator
Mai domnisoara, te-ai gandit ca peste 20 de ani tu o sa ai 40 de ani si atunci vei fi cu adevarat femeie iar actualul tau prieten va avea 60 de ani. Tinand cont ca multi barbati dupa 50 de ani vor dar nu prea mai pot, ce o sa faci tu , ai sa stai cu el ori te vei desparti?
Si daca te vei desparti, ce vei face cu copii adusi pe lume? Cum o sa-i hranesti, sa-i imbraci, sa-i educi, sa le asiguri o locuinta?
Eu te sfatuiesc sa nu te mariti cu acest tip si sa nu faci copii.

Dumnezeu sa-ti lumineze mintea!!!
atat timp cat tu stai de buna voie cu el nu este nicio problema indiferent de ce vor parintii tai, mai ales ca peste putin timp vei face 18 ani si vei putea sa iei decizii 100% singura. Problema este ca trebuie sa-ti asumi toate deciziile pe care le vei lua. Problema este ca esti inca mica si nu ai trecut prin adevarate problem in viata, o sarcina nderita sau mai stiu eu ce alte complicatii din cauza dragostei. Problema este ca in cele mai multe cazuri din astea barbatii te cam lasa cu ochii in soare si arunca vina pe tine ca tu nu ai stiut sa te protejeji asa ca mare atentie. La urma urmei in situatii din asea limita tot familia iti va fi alaturi si nu iubitul tau care in situatii din astea se orienteaza rapid catre alta.
O sa intervina problem financiare cu intretinerea alimentele si altele iar daca te va intretine el atunci va trebui sa faci numai cum spune el si la acest aspect trebuie sa te gandesti. Tu deocamdata nu stiu daca ai terminat liceul si ai luat si bacul fara asta e cam greu iar daca vrei sa mai avanzezi vreodata professional vei avea nevoie si de o facultate altfel iti va fi f greu.
Bafta multa si atentie mare cu dragostea la varsta asta de 18 ani. Dragostea mai trece si prin stomac.
Eu tot n-am inteles de fapt ce vrei tu? Adica ce ajutor cauti pe forumul asta ?
Tu spui ca nu iti cunosti drepturile de la 17 ani, dar drepturile SI obligatiile de la 18 le cunosti? Ca peste 3 luni faci 18, dupa cum spui chiar tu.

Am inteles din ce ai scris ca vrei sa mergi la politie .....?? Ca sa ce? Sa te ajute politia sa "scapi de acasa" sa te muti cu "iubirea vietii tale" de 40 ani?
Deocamdata esti minora si in fata legii parintii sunt cei ce-ti sunt tutori, adica raspund pentru faptele tale si pentru ce ti se poate intampla.

Despre alegerea ta nu am sa discut, fiecare trebuie sa dea cu capul de pragul de sus ca sa il vada pe cel de jos. Asta e viata si orice ti-as spune eu acum, nu vei asculta!
Fata draga ma voi referi la problema ta din trei ungiuri diferite, insa toate avand acelas punct de incidenta; si anume NORMALITATEA.
Este absolut NORMAL sa dispui dupa bunul tau plac de viata ta. Traim intr-o tara , care din pacate este inca guvernata de idei preconcepute, in care inca se mai construiesc vieti cu teama de ce-o sa zica lumea.
Lumea va zice vrute si nevrute ca de aia este lume. Incearca sa nu lasi lumea sa hotarasca pentru tine ce iti place sau ce nu.
De aceea primul unghi din care privesc eu lucrurile este acesta : nimeni nu trebuie sa ia decizie in locul tau pentru tine.
Suna bine nu? Insa trebuie sa tii cont de faptul ca o decizie luata, are consecinte bune sau rele. Ei bine, aceste consecinte, trebuie sa ti le asumi. De obicei cele bune sunt usor de asumat problema este cu cele rele. Aici oamenii in general exerseaza spalatul pe maini: Daca nu zicea ala eu nu faceam cutare lucru. Daca ma lasa celalalt in pace faceam altfel. Cam tot timpul altcineva este de vina daca se intampla sa luam o hotarare gresita si apar consecinte nedorite. Asa ca fruntea sus si infrunta viata cu DEMNITATE.
Al doilea unghi din care putem privi lucrurile este PROTECTIA.
O lege data , este izvorata dintr-o necesitate. In orice colt al lumii minorul este protejat de lege. Iar aici nu trebuie neaparat sa vedem adultul ca pe o fiara cu colti si ghiare care sfasie din rautate sau plcere viata unui minor; nu. Legea il protejeaza pe minor inclusiv de propriile lui erori . Erori care sunt rezultatul lipsei de experienta. O casnicie nu inseamna o singura persoana, ci doua. Fiecare aducand la mijloc un aport. Dumnealui, domnul de care esti indragostita, este clar ca vine in aceasta comuniune cu un aport substantial de experienta va sti cum sa se poarte cu tine, va sti sa ia decizii care va implica ca si cuplu, te va proteja de diferite greutati.... Dar tu?
Tu cu ce aport vii? este absolut nedemn sa traiesti pe spinarea lui. Si nu ma refer neaparat material ci ci in toate celelalte privinte si as enumera doar doua care mi se par foarte importante: Unul ar fi analiza situatiilor comune. Pentru ca orice decizie luata intr-o familie nu este unilaterala. Adica nu apartine doar unuia dintre soti. Ci se ia de comun acord. Cum il vei ajuta atunci cand se va lovi de o situatie dificila si va avea nevoie sa se consulte cu cineva? Lipsa experientei te va tine departe de punctul unu si anume ca el va trebui ca vrea sau ca nu vrea , sa ia decizii de unul singur pentru ca tu nu vei sti ce sa il sfatuiesti. Si doi, sprijinul afectiv care nu inseamna sex. Ia gandeste-te.. prin ce esti tu unica pentru el cand tu esti un copil care nici macar sa scrie corect nu stie, daramite sa ajute cu o parere competenta?
Al treilea unghi ar fi urmatorul:amandoi sunteti in pragul unei greseli. Admitand ca dumnelui te iubeste sincer, intrebarea este ce anume iubeste la tine? frumusetea si gingasia formelor? Afla ca exista un organ care se mareste la intuneric .Iar acesta este pupila ochiului. Deindata ce iesi la lumina , ochiul se obisnuieste repede cu formele si daca formele nu [pun la incercare creierul, acesta se va plictisi repede de ele oricat de frumoase ar fi. Deci din punct de vedere anatomic, ai putine sanse sa ii captezi atentia pentru mult timp deoarece este cunoscut faptul ca in spatele oricarui barbat puternic nu sta o femeie frumoasa ci una puternica si de cele mai multe ori din pacate o amanta frumoasa..Asa ca greseala lui este ca isi iroseste timp pretios incercand sa construiasca o casa din nisip. Va trenui sa treaca timp ca nisipul sa devina beton. Mult timp.Iar greseala ta este ca din inconstienta faci varza viata acelui om. Presupunand deasemeni ca dragostea ta pentru el este si ea sincera ii impovarezi timp din viata cu inca un esec.
Recapituland, intr-o relatie de acest gen, nu vei fi nicodata libera, deoarece deciziile nu iti vor apartine pentru ca nu ai cum sa contribui eficient la corectitudinea lor, din lipsa experientei. Esecul mai devreme sau mai tarziu va apare, deoarece relatia voastra de familie are la baza o ruptura de familia originara in felul acesta producandu-se precedent. Mai pe intelesul tau daca iti abandonezi atat de usor parintii , la fel de usor iti vei abandona sotul si dupa caz copii.Intelept ar fi sa ramaneti prieteni, transformand o dragoste banala intr-o prietenie de exceptie.
Ti-am scris aceste randuri, deoarece si eu am facut aceasta greseala insa sansa a fost ca am realizat impreuna si la timp ca este o greseala. Relatia noastra a durat patru ani. La fel parintii ei nu au fost de acord cu aceasta relatie insa tocmai pentru faptul ca o iubeam sincer nu am vrut sa o rup de familia ei protejand-o in acest fel de o trauma pentru tot restul vietii. Am ramas prieteni, ne sunam sa ne spunem La multi ani de sarbatori, iar cei patru ani au ramas inchisi in cutiuta cu amintiri frumoase.

Alte discuții în legătură

Vreau sa plec de acasa! ContSters295418 ContSters295418 Buna!Am 17 ani si vreau sa plec de acasa.Nu ma mai inteleg deloc cu parintii si vreau sa plec la iubitul meu care este major.Nu as vrea sa pateasca nimic el ... (vezi toată discuția)
16 ani... ajutati-ma urgent RoxanAge RoxanAge Am 15 ani si 8luni si prietenul meu e mai mare decat mine,ne iubim foarte mult dar parintii mei nu sunt de acord cu el m.au dus si la politie ...ce pot face sa ... (vezi toată discuția)
Corupere minora de 16 ani de catre un barbat mult mai in varsta codita-dorin codita-dorin Am o fata de 16 ani.Este indragostita de un barbat mult mai in varsta ca ea,si vrea sa se mute la el.Exista vreo procedura legala care sa imi permita sa nu o ... (vezi toată discuția)