avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 113 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Eu minora, el major 40 de ani
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Eu minora, el major 40 de ani

Buna am 17 ani peste 3 fac 18 am o relatie de 8 luni cu un barbat de 40 de ani parintii mei nu sunt deacord or facut scandal maicmea o yzs ca se omoara daca o sa mai fiu cu el,el o venit acasa la ai mei si o zis ca ma iubeste si ca vrea sa fie cu mine ca chiar neam gandit foarte serios stim diferenta da nema indragostit prea tare unu de altu si ai mei lau amenitat la fel si pe mine o zis ca daca ma mai vad cu el ma vor bate ma vor tunde cheala si eu nu vreau sa renunt daca as zice la politie ca vreau sa ma mut la el si el accepta chair daca ai mei nu sunt deacord sar putea_?
Cel mai recent răspuns: Ionica Porumbel , Consultant in arhivarea documentelor 19:04, 16 Septembrie 2013
Cunosc o fata care a trecut printr-o situatie similara.Avea un prieten cu 15 ani mai in varsta decat ea. Fata provenea dintr-o familie destul de buna, avea tot ce isi dorea, dar parintii erau cam severi cu ea. Barbatul in cauza ii tinea locul unui parinte bland pe care nu l-a avut. Fata avea 17 ani si era indragostita pana peste cap. La sfaturile parintilor (si uneori la certurile lor) , a decis sa il paraseasca. A suferit atat de mult dupa el incat a avut nevoie de psiholog si tratament de la psihiatrie.Stii ce a facut cavalerul? Dupa trei luni de la despartire s-a casatorit cu o tipa pe care o lasase gravida. A facut cu ea doi copii, intre timp el ajusese un betivan.Oricum era mare consumator de alcool inca din tinerete, cu timpul s-a agravat.Acum e in divort, sotia lui nu il mai vrea din cauza viciului sau. Fata care a fost cu el cand era minora, acum a terminat facultatea, este fericita alaturi de un baiat care este de varsta ei. Inca sustine ca acel barbat a fost un vis frumos pt ea si un protector spiritual la vremea respectiva. Dar nu regreta deloc ca l-a parasit.Acum e constienta ca daca ar fi ramas cu el, ar fi fost probabil ea in locul sotiei lui - mama singura cu doi copii, prin tribunale si fara un loc de munca. Ea straluceste acum(ma refer la fosta lui prietena minora ), iar el este o epava. Esti tanara, profita de asta ca sa te formezi, INVATA ! si ai mari sanse ca viata sa iti ofere o sansa ! Chiar daca acum suferi, nu te lasa dusa de val ! :) Dumnezeu sa iti lumineze mintea !
Sfatul meu pentru cei ce te sfatuiesc sa inveti gramatica limbii romane, invatati si dumneavoastra sa puneti virgule si puncte, nimeni nu este infailibil, nimeni nu este mai presus decat altul ,doar unii dintre noi ne credem mai destepti decat suntem, sfatul meu in ce priveste relatia, traieste clipa, si lasa gura lumii sa vorbeasca, ai grija ce fel de relatie iti doresti, ai grija cum o cultivi, si in ce directie merge, vei sti singura daca este sau nu alesul tau, si oricum, cu un pusti de varsta ta te vei plictisi teribil, sunt stangaci, prostanaci, unii sunt si mai teribilisti, sunt ca niste cocosei, mai mult fac galagie.
Da , dar numai daca inveti sa scrii corect. Altfel, in afara de ce iti vor face parintii tai, cei de la politie ii pot face dosar pentru "relatii sexuale cu o minora"....
Toate sfaturile de mai inainte, inspirate sau mai putin, desi vo fi civite , nu vor fi admise, persoana indragostita de pe forum nici nu le va baga in sama, asta e sigur. Asa ca e bine sa ne limitam la ceea ce s-ar putea face, din punct de vedere legal.
1. Daca doriti sa locuiti impreuna, e bine sa fiti casatoriti; puteti obtine aceasta si acum, inainte de a implini 18 ani, dar va trebuie un aviz medical si incuviintarea parintilor.
2.Varianta doi e cea a implinirii varstei de 18 ani.
3. Parintii sau alte persoane care cunosc relatia dvs. pot formula o sesizare la politie pentru existenta acestei relatii, dar sa speram ca nimeni nu va face aceasta sesizare.Daca se va intampla acest lucru, puteti solicita un avocat din oficiu, de la barou, sa va dea ajutorul imediat de care veti avea nevoie si sa nu declarati nimic fara acesta.
Nu vreau sa fiu dur, insa relatia n-are cum sa aiba viitor atata vreme cat la varsta lui - biologic - ar putea sa-ti fie bunic ! Probabil ca inca nu se vede, insa crede-ma ca nu vei avea mult de asteptat ! El n-are nimic de pierdut in schimb pe tine te sacrifica pentru propria lui placere bolnava. Nu-l intereseaza viitorul tau, pentru el conteaza doar prezentul lui. Nu mult va mai trece pana cand el va fi o epava iar tu, in loc sa fi sotia alaturi de barbatul cu care sa lupti pentru o viata mai buna vei fi tanara alaturi de mosul neputincios pe care trebuie sa-l ajuti sa nu-si faca nevoile-n nadragi ! Vei face aceste lucruri pentru el, cel care ti-a furat frumusetea si neprihanirea varstei pentru propria sa placere ( daca-mi spui ca nu ia placut minti ! ) in loc sa o faci pentru parintii tai, cei care realmente te-au facut, crescut, hranit si imbracat, cei care, pe langa ca realmente merita ajutorul tau este si obligatia ta morala sa-l acorzi ? Ce face acest individ este doar sa profite de naivitatea ta avand pana si nesimtirea sa apara in fata parintilor tai ! Mai mare pedeapsa pentru parinti nici ca ar putea fi !
Viata este ca un munte : pana la o varsta urci pana la apogeu, apoi incepi sa cobori, putin cate putin, cu grija sa nu aluneci pe panta la vale. Crede-ma pe cuvant, tu mai ai mult de urcat pana sa ajungi in varf, el o apuca acusi la vale. Nu va fi pentru tine decat o povara, pe ce trece timpul din ce in ce mai greu de suportat. Se va agata de tine ca de ultima lui speranta si va face tot ce este dumnezeieste posibil sa te tina ancorata de el. Asta face de fapt si acum ! Oare ce ai facut sa meriti destinul asta mizer ... oare ce a facut magarul asta de a reusit sa-ti suceasca capul in asa hal de ati ajuns atat de departe intr--un paradox in care cea mai mare parte din viitorul la care ai avea dreptul este trecut deja ?!
De ce nu sa rezumat doar la avea o relatie cu tine incercand apoi, spre binele tau sa-ti deschida ochii indreptandu-te pe calea pe care fireste ar fi trebuit sa o urmezi : sa traiesti viata reala pe care o meriti, nu sa alergi dupa o naluca !
Ultima modificare: Luni, 16 Septembrie 2013
Gabryell10, utilizator

Alte discuții în legătură

Vreau sa plec de acasa! ContSters295418 ContSters295418 Buna!Am 17 ani si vreau sa plec de acasa.Nu ma mai inteleg deloc cu parintii si vreau sa plec la iubitul meu care este major.Nu as vrea sa pateasca nimic el ... (vezi toată discuția)
16 ani... ajutati-ma urgent RoxanAge RoxanAge Am 15 ani si 8luni si prietenul meu e mai mare decat mine,ne iubim foarte mult dar parintii mei nu sunt de acord cu el m.au dus si la politie ...ce pot face sa ... (vezi toată discuția)
Corupere minora de 16 ani de catre un barbat mult mai in varsta codita-dorin codita-dorin Am o fata de 16 ani.Este indragostita de un barbat mult mai in varsta ca ea,si vrea sa se mute la el.Exista vreo procedura legala care sa imi permita sa nu o ... (vezi toată discuția)