Am avut azi sedinta cu parintii si am ramas cu niste nedumeriri la care sper sa primesc raspunsuri. Precizez ca fiul meu incepe un nou ciclu de invatamant asa ca multumesc pentru compasiune – toti intelegeti ce vreau sa spun: cheltuielile sunt mult mai mari decat acelea obisnuite.
Doamna diriginta ne-a prezentat un proces verbal de predare-primire a clasei in care scria (redau aproximativ) si ca este interzisa degradarea obiectelor de inventar, a peretilor, podelei etc.
Mai scria ca (virgula) contravaloarea stricaciunilor se va imputa parintilor.
Noi am strans inainte de inceperea scolii bani pentru a repara peretii destul de degradati, pentru a zugravi si a repara bancile care erau şclemberite. Reparatiile au costat aprox. 600 de lei (doar reparatiile, pentru ca urmeaza schimbarea materialului textil de la jaluzele etc.) Dupa ce ne-a citit procesul verbal am zis ca se pare ca intr-adevar se platesc insa nu de catre cei care le fac ci de urmatoarele promotii. Nu as vrea sa se inteleaga ca am protestat sau ceva de genul asta. A fost o constatare.
Doamna diriginta a raspuns ca nu au mijloace sa le impute sumele, totul depinde de calitatea morala a parintilor faptasilor: care vor sa plateasca bine, care nu… asta e. Daca ceilalti parinti vor ca ai lor copii sa invete in spatii amenajate strang bani si repara, infrumuseteaza etc. Ne-a dat un exemplu: acum cativa ani 3 elevi de a VIII-a au stricat la sfarsitul anului scolar toate bancile din clasa lor, au mazgalit peretii cu spray pentru graffiti si… asta a fost. S-a reparat clasa tot cu ajutorul parintilor. Auzind asta mi-am zis ca in comparatie cu ei ai nosti predecesori au fost letargici :)
A mai spus ceva: ca in anumite situatii gardianul face procese verbale pe care le trimite parintilor copiilor cu probleme de disciplina; nu stia amanunte despre ce contin insa a zis ca nu au nici un efect pentru ca uneori acei copii le rad in nas si le spun ’’Si-asa n-aveti ce sa-mi faceti’’. Banuiesc ca daca ar fi PV de amenda le-ar mai dilua acasa dezinvoltura. Mi-a promis ca va face o copie dupa unul, cand o s-o am o dau si amanunte.
Intrebarile mele sunt:
- exista parghii legale pentru imputarea contravalorii stricaciunilor provocate ?
- ce fel de procese verbale fac politistii locali care pazesc scolile? Ca doar nu de constatare…
Mi se pare absurd ca pentru ruperea sau taierea florilor din spatiile verzi amenajate de primarii sa existe amenzi intre 200 si 500 de lei iar pentru distrugerea inventarului unei scoli, nu.
…nu ca florile n-ar trebui protejate, nu am nimic impotriva acelei dispozitii legale.
Bullying la școală
camelllia
Buna ziua,
am un copil clasa 5-a la un liceu. Am zis ca primele 2 luni sunt de acomodare, in special baietii incercand sa stabileasca niste ierarhii, dar in ... (vezi toată discuția)
Umilire copii la scoala
RLS
Buna ziua, la o scoala gimnaziala din Satu Mare din lipsa salilor de clasa doua clase de a V-a se muta in fiecare ora in alta sala de clasa. Azi la ora de la ... (vezi toată discuția)