avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Malpraxis
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Malpraxis

Buna ziua.

Ma confrunt cu urmatoarea situatie:
Tatal meu a fost timp de 10 ani pensionat pe caz de boala (TBC), decizie revizuibila (anual trebuia sa fie cercetat de o comisie, etc). In tot acest timp a fost supus unor multiple investigatii pulmonare, anual fiind internat la spitalul de pneumoftiziologie pentru tratamente si analize amanuntite, repet PULMONARE, ultima astfel de investigatie avand loc in urma cu doar 5 luni.
De curand, tatal meu a decedat (la doar 2 luni de la ultima investigatie) din cauza unor complicatii aparute datorita unui cancer .... PULMONAR.
Problema mea este, aces cancer nu a aparut peste noapte, in momentul in care l-am depistat (pe cont propriu) deja era in ultima faza (level IV - metastaza). Cum de-a-lungul multiplelor investigatii pulmonare intr-un spital de specialitate nu s-a depistat aceasta boala????
Nu cumva analizele nu s-au efectuat, si avem in fata un caz clar de malpraxis??
Pot sa intentez proces impotriva spitalului respectiv? Mentionez ca detin toate actele/dovezile emise de catre spitalul respectiv din care nu reiese nici cel mai mic semn de cancer pulmonar.

Va multumesc

PS: Imi cer scuze daca nu am postat in sectiunea care trebuie.
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 17:11, 4 Octombrie 2013
Buna ziua,

Imi pare sincer rau pentru pierderea pe cate ati suferit-o. Daca doriti sa apelati la parghia justitiei pentru a stabili eventualii responsabili pentru omisiunea diagnosticarii cancerului avansat de care vorbiti, trebuie sa stiti in primul rand ca asemenea litigii sunt deosebit de costisitoare si in general se intind mult in timp.

In primul rand, va trebui sa se determine daca potentialul malpraxis se datoreaza unei erori stiintifice , sau este vorba de neglijenta personalului medical. Va recomand, pentru inceput, sa lecturati prezentarea generala a unui avocat specializat in cazuri de malpraxis, si apoi sa luati o decizie mai informata.
Iata aici un exemplu:
[ link extern ] /
Colegiului medicilor din judetul in care isi are sediul unitatea sanitara.
In primul rand, nu e demonstrat ca s-ar fi comis o eroare medicala. In al doilea rand, nu orice greseala a unui medic constituie malpraxis. In al treilea rand chiar daca ar fi malpraxis, v-ati putea judeca ani de zile pe chestia asta, iar rezultatul procesului ar fi incert. Banuiesc ca n-a fost tratat de un singur medic, iar a face proces de malpraxis contra a cinci sau zece medici luati la gramada e ca si cum v-ati aprinde paie-n cap.
Nu sunt de specialitate, sotia mea este medic. In urma cu 2 sau 3 ani colegul meu, avocat si el a aflat ca fratele lui, care nu a avut niciodata vreo problema de sanatate, a fost descoperit cu un cancer pulmonar. Citind mai mult si discutand si cu o mare parte din medicii specialisti in domeniu, atat din tara cat si din strainatate, am aflat ca aceasta boala debuteaza de cele mai multe ori atipic, fara manifestari iar cand este descoperita de cele mai multe ori nu se mai poate face nimic. Domnii colegi de pe acest forum si chiar si eu avem tendinta de a ne referi strict la latura juridica a problemei ( deformatie profesionala ). Sfatul meu este sa intrati pe cateva forumuri de specialitate (medicale) pentru a va lamuri putin. Se spune din batrani ca moarte fara suspiciuni nu exista dar lucrul acesta il poate stabili numai o echipa medicala de specialitate.
Este foarte posibi ca diagnosticul de TBC pus de medici sa fie eronat si medicatia gresit administrata, sa aibe efecte nocive asupra dezvoltarii tumorii si a metastazelor.
Sfatul meu este sa adunati toate actele, rezultatele investigatiilor,radiografii, investigatii tomografice si RMN, pentru ca de la spital nu le veti primi, mai ales in cazul unei culpe medicale.
Va trebui sa contactati pentru inceput un medic specialist pneumoftiziolog din alta unitate spitaliceasca decat cea in care a fost internat tatal dvs.care sa va sfatuieasca care este cauza nedepistarii la timp a tumorii si a metastazelor si daca medicatia pentru TBC a favorizat aparitia cancerului.
Urmatorul pas, daca medicul va sfatuieste ca exista o culpa medicala, este sa apelati la un avocat, care stie urmatorii pasi de parcurs.
Va doresc succes!
Av.Corina Scarlat
Baroul Ilfov

Alte discuții în legătură

Cine ma poate ajuta sa traiesc sau cel putin sa obtin despagubiri de la cei care m-au ajutat sa mor mai repede? alexandru_z alexandru_z Aceasta cerere am trimis-o la spitalul Marius Nasta din Bucuresti, deoarece starea mea de sanatate se degradeaza de la o zi la alta. In urma cu o luna puteam ... (vezi toată discuția)
Obligativitate efectuare radiografie Izabela2018 Izabela2018 Buna ziua! Lucrez in invatamant, avand norma in trei scoli. La una din aceste scoli, unde predau doar o zi pe saptamana, 4 ore, au fost 2 sau 3 copii suspecti ... (vezi toată discuția)
Daune iradiere filipf16 filipf16 Recent am fost internat într un spital de stat unde mi a fost făcută o radiografie pulmonara,in următoarea zi am întrebat medicul la care eram internat ... (vezi toată discuția)