avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Malpraxis
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Malpraxis

Buna ziua.

Ma confrunt cu urmatoarea situatie:
Tatal meu a fost timp de 10 ani pensionat pe caz de boala (TBC), decizie revizuibila (anual trebuia sa fie cercetat de o comisie, etc). In tot acest timp a fost supus unor multiple investigatii pulmonare, anual fiind internat la spitalul de pneumoftiziologie pentru tratamente si analize amanuntite, repet PULMONARE, ultima astfel de investigatie avand loc in urma cu doar 5 luni.
De curand, tatal meu a decedat (la doar 2 luni de la ultima investigatie) din cauza unor complicatii aparute datorita unui cancer .... PULMONAR.
Problema mea este, aces cancer nu a aparut peste noapte, in momentul in care l-am depistat (pe cont propriu) deja era in ultima faza (level IV - metastaza). Cum de-a-lungul multiplelor investigatii pulmonare intr-un spital de specialitate nu s-a depistat aceasta boala????
Nu cumva analizele nu s-au efectuat, si avem in fata un caz clar de malpraxis??
Pot sa intentez proces impotriva spitalului respectiv? Mentionez ca detin toate actele/dovezile emise de catre spitalul respectiv din care nu reiese nici cel mai mic semn de cancer pulmonar.

Va multumesc

PS: Imi cer scuze daca nu am postat in sectiunea care trebuie.
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 17:11, 4 Octombrie 2013
Este oarecum greu de spus cum ar trebui sa procedati.

Daca mergeti la medici e posibil sa nu va lamureasca deoarece ar putea avea motivele lor.
Desi imi pare buna ideea cu informarea medicala pentru a cunoaste ceea ce s-a intamplat si daca ar fi indicii de mallpraxis e posibil sa nu va lamureasca.

Din acest motiv ati putea incerca o plangere la colegiul medicilor fara sa mai vorbiti cu alti medici.

Pe de alta parte, ar cam trebui sa va informati corespunzator mai inainte de a depune o plangere la colegiul medicilor ca sa nu depuneti aiurea o plangere.

Dupa parerea mea ar fi mai indicat sa mergeti si va va informati precis mai inainte de a depune o plangere la colegiul medicilor si sa incercati sa vorbiti cu mai multi medici si nu doar cu unul singur pentru a putea compara in mod logic ceea ce va va spune fiecare.

De abia ulterior puteti apela la avocat deoarece in prezent este prematur sa contactati avocat.
Parerea mea este ca tocmai investigatiile referitoare la TBC sa fi declansat/agravat cancerul. Ma refer la imagistica care presupune iradierea pacientului, procedeu foarte periculos si nerecomandat a se efectua de multe ori sau foarte des.
Pe de alta parte stiu ca tocmai din cauza acestor riscuri de multe ori nu se mai face o investigatie completa in cazul unor consultatii repetitive. Eu am lucrat in invatamant si ar fi trebuit anual sa fac radiografie pulmonara, dar de cele mai multe ori era doar consultul simplu, fara raze (riscul iradierii plus rationamentul de costuri pentru unitatea sanitara).
Deci, in concluzie, cred ca s-ar putea ca declansarea cancerului sa fie stimulata de radiolografii, si, mai cred ca la ultimul consult nu s-a mai facut un diagnostic imagistic, altfel ar fi trebuit sa apara formatiunile canceroase. E parerea mea de nespecialist...
Imi pare rau, dar ceea ce ati afirmat e o aberatie: o (dou, trei) radiografie in plus sau in minus nu declanseaza nici un cancer. Iar faptul ca sunteti cadru didactic si nu vi se mai fac radiografii este din cauaza modificarii legislatiei privind supravegherea sanatatii lucratorilor.
Ultima modificare: Joi, 26 Septembrie 2013
dboariu, utilizator
Pentru a fi malpraxis trebuie sa existe culpa. Medicul e vinovat daca i-a facut rau cu buna stiinta sau a comis o neglijenta criminala (adica daca avea toate motivele sa creada ca are cancer si din neglijenta nu a tras aceasta concluzie). Daca a fost tratat de mai multi medici, e greu de aratat cu degetul care dintre ei e vinovatul si ar fi extrem de improbabil ca toti dintre ei sa fie vinovati.

Pe de alta parte, unii medici pot fi mai retinuti sa-i comunice cuiva ca mai are trei luni de trait si nu ii comunica acest fapt chiar daca ei il stiu, considerand ca a afla acest fapt ii va face mai mult rau decat necunoasterea lui, sfarsitul fiind oricum inevitabil.

Alte discuții în legătură

Cine ma poate ajuta sa traiesc sau cel putin sa obtin despagubiri de la cei care m-au ajutat sa mor mai repede? alexandru_z alexandru_z Aceasta cerere am trimis-o la spitalul Marius Nasta din Bucuresti, deoarece starea mea de sanatate se degradeaza de la o zi la alta. In urma cu o luna puteam ... (vezi toată discuția)
Obligativitate efectuare radiografie Izabela2018 Izabela2018 Buna ziua! Lucrez in invatamant, avand norma in trei scoli. La una din aceste scoli, unde predau doar o zi pe saptamana, 4 ore, au fost 2 sau 3 copii suspecti ... (vezi toată discuția)
Daune iradiere filipf16 filipf16 Recent am fost internat într un spital de stat unde mi a fost făcută o radiografie pulmonara,in următoarea zi am întrebat medicul la care eram internat ... (vezi toată discuția)