avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 190 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Malpraxis
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Malpraxis

Buna ziua.

Ma confrunt cu urmatoarea situatie:
Tatal meu a fost timp de 10 ani pensionat pe caz de boala (TBC), decizie revizuibila (anual trebuia sa fie cercetat de o comisie, etc). In tot acest timp a fost supus unor multiple investigatii pulmonare, anual fiind internat la spitalul de pneumoftiziologie pentru tratamente si analize amanuntite, repet PULMONARE, ultima astfel de investigatie avand loc in urma cu doar 5 luni.
De curand, tatal meu a decedat (la doar 2 luni de la ultima investigatie) din cauza unor complicatii aparute datorita unui cancer .... PULMONAR.
Problema mea este, aces cancer nu a aparut peste noapte, in momentul in care l-am depistat (pe cont propriu) deja era in ultima faza (level IV - metastaza). Cum de-a-lungul multiplelor investigatii pulmonare intr-un spital de specialitate nu s-a depistat aceasta boala????
Nu cumva analizele nu s-au efectuat, si avem in fata un caz clar de malpraxis??
Pot sa intentez proces impotriva spitalului respectiv? Mentionez ca detin toate actele/dovezile emise de catre spitalul respectiv din care nu reiese nici cel mai mic semn de cancer pulmonar.

Va multumesc

PS: Imi cer scuze daca nu am postat in sectiunea care trebuie.
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 17:11, 4 Octombrie 2013
Timpul de latenta intre expunerea la radiatii si aparitia tumorilor solide este de minimum 15 ani. Mult succes in a acuza spitalul ca pacientul a facut cancer din cauza ca a fost investigat radiologic ...
Va multumesc tuturor pentru raspunsuri.
Pentru a ma face bine inteles, nu acuz ca aparitia tumorilor se datoreaza expunerilor la diferite raze. Eu acuz profesionalismul sau mai bine zis lipsa lui, mai exact, nedepistarea de-a-lungul investigatiilor a semnelor de cancer (am explicat in prima mea postare intreaga poveste).
Aveti dreptate. Problema nu este expunerea la radiatii, ci daca s-a gresit sau nu diagnosticul. Repet, eu as arata toate documentele altor medici (2 - 3) care nu au fost implicati in caz, apoi as merge la colegiul medicilor.
Pentru dvs. este o nenorocire, dar nu orice nenorocire este o problema juridica. Si chiar daca ar fi o problema juridica, este o diferenta intre a avea dreptate si a obtine dreptatea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine ma poate ajuta sa traiesc sau cel putin sa obtin despagubiri de la cei care m-au ajutat sa mor mai repede? alexandru_z alexandru_z Aceasta cerere am trimis-o la spitalul Marius Nasta din Bucuresti, deoarece starea mea de sanatate se degradeaza de la o zi la alta. In urma cu o luna puteam ... (vezi toată discuția)
Obligativitate efectuare radiografie Izabela2018 Izabela2018 Buna ziua! Lucrez in invatamant, avand norma in trei scoli. La una din aceste scoli, unde predau doar o zi pe saptamana, 4 ore, au fost 2 sau 3 copii suspecti ... (vezi toată discuția)
Daune iradiere filipf16 filipf16 Recent am fost internat într un spital de stat unde mi a fost făcută o radiografie pulmonara,in următoarea zi am întrebat medicul la care eram internat ... (vezi toată discuția)