avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis romanesc suspendat, conducere cu permis italian ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis romanesc suspendat, conducere cu permis italian pe teritoriul Romaniei

un prieten a avut permisul suspendat 1 an si jumatate, s-a cudecat si a peirdut procesul. astazi un agent de politie l-a oprit si verificand datele lui prin baza de date a constatat ca are permisul suspendat timp de 4 ani. si astfel agentul a constata ca acesta a comis o infractiune, dar prietenul meu i-a aratat ca detine permis de conducere obtinut in ITALIA. este legal CE S-A INTAMPLT?
cyan a scris:

kres a scris:

Nu stiu care e prevederea in legea romaneasca.


8. deţinerea simultană a două permise de conducere naţionale, dintre care unul eliberat de o autoritate competentă străină;



Asta chiar e o prevedere "tampa". Bun, si ce faci in situatia in care chiar detii doua permise de conducere, unul romanesc si unul de Italia? Te duci si depuii unul la Politie sau cum procedezi? Iti iei si amenda cand te duci sa-l depui, pentru "detinerea simultana" de doua permise de conducere?

Te doare mintea...
In urma incalcarii regulilor privind circulatia pe drumurile publice nu permisul de conducere a fost suspendat, ci dreptul de a conduce pe drumurile publice. Prin urmare, nu aveti dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice din Romania chiar daca posedati, ilegal, mai multe permise.
Este posibil ca suspendarea dreptului de a conduce autovehicule sa fie valabila, in perioada stabilita de autoritatile romane, si pe teritoriul altor state. Ma refer la prevederile Conventiei europene cu privire la efectele internationale ale interzicerii exercitarii dreptului de a conduce un vehicul cu motor, adoptata la Bruxelles la 3 iunie 1976. Recunosc nu am citit aceasta Conventie. Voi fi recunoscator persoanei care are posibilitatea si amabilitatea de a-mi transmite pe mail-ul personal ioan.ciobanu@hotmail.com aceasta conventie.
Ultima modificare: Vineri, 4 Octombrie 2013
Ioan Ciobanu, Expert judiciar
Dle Ciobanu, gasiti conventia respectiva aici
[ link extern ]
Ultima modificare: Vineri, 4 Octombrie 2013
cyan, moderator
Utilizatorul a vorbit de infractiune si i se raspunde ceva legat de contraventie....=D>
A condus desi avea suspendat dreptul de a conduce autovehicule, deci e infractiune. Faptul ca avea un alt permis valabil, obtinut legal in alt stat nu importa in spetza. Nu avea dreptul sa conduca in Romania.

Alte discuții în legătură

Permis de conducere aproape confiscat si inmatriculare cu probleme radujohn radujohn In urma unei opriri in trafic de catre Politia Rutiera din cauza la depistare radar cu viteza superioara limitei ( 5 km peste limita ) , am prezentat la ... (vezi toată discuția)
Pot sa detin doua permise de conducere? Dumxx Dumxx Am făcut şcoala de şoferi de două ori, în două ţări diferite: în România in 1992 şi în Italia in 1999 era obligatoriu pentru ca permisele romanesti ... (vezi toată discuția)
Permis unguresc bulvaif bulvaif Buna Ziua. Acum 2 zile am primit Permisul de Conducere Auto din Ungaria unde am obtinut categoriile B si C+E. Problema este ca si in Romania am un Permis ... (vezi toată discuția)