avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 663 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis romanesc suspendat, conducere cu permis italian ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis romanesc suspendat, conducere cu permis italian pe teritoriul Romaniei

un prieten a avut permisul suspendat 1 an si jumatate, s-a cudecat si a peirdut procesul. astazi un agent de politie l-a oprit si verificand datele lui prin baza de date a constatat ca are permisul suspendat timp de 4 ani. si astfel agentul a constata ca acesta a comis o infractiune, dar prietenul meu i-a aratat ca detine permis de conducere obtinut in ITALIA. este legal CE S-A INTAMPLT?
Nu exista suspendare mai mare de 120 zile , poate a avut o condamnare care atrage automat anularea permisului si poate fi redobândit dupa o noua școlarizare si examinare .
Exista ipoteza in care este cercetat penal si dreptul de conducere este suspendat cat dureaza cercetarile, caz in care suspendarea poate sa dureze si cativa ani.

vio.micle a scris:

Nu exista suspendare mai mare de 120 zile , poate a avut o condamnare care atrage automat anularea permisului si poate fi redobândit dupa o noua școlarizare si examinare .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis de conducere aproape confiscat si inmatriculare cu probleme radujohn radujohn In urma unei opriri in trafic de catre Politia Rutiera din cauza la depistare radar cu viteza superioara limitei ( 5 km peste limita ) , am prezentat la ... (vezi toată discuția)
Pot sa detin doua permise de conducere? Dumxx Dumxx Am făcut şcoala de şoferi de două ori, în două ţări diferite: în România in 1992 şi în Italia in 1999 era obligatoriu pentru ca permisele romanesti ... (vezi toată discuția)
Permis unguresc bulvaif bulvaif Buna Ziua. Acum 2 zile am primit Permisul de Conducere Auto din Ungaria unde am obtinut categoriile B si C+E. Problema este ca si in Romania am un Permis ... (vezi toată discuția)