avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Rele tratamente aplicate minorului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Rele tratamente aplicate minorului

buna seara

sunt intr-o situatie foarte delicata legata de copilul meu minor ( baiat 12 ani ). Sunt divortata de 6 ani, cresc copilul singura, insa acesta are o relatie foarte stransa cu tatal sau.

problema este ca sunt nevoita uneori, din cauza atitudinii copilului fata de mine si fata de scoala, sa mai si intervin cu violenta fizica ( palme ). Copilul este deja mai rece cu mine si ma ameninta ca pleaca la tatal sau, deoarece el stie ca nu am voie sa-l bat sau sa-l cert pentru ca exista lege ( probabil stie asta de la tatal sau ).

as dori sa va intreb daca exista un pericol real sa fiu actionata in instanta pentru "rele tratamente aplicate minorului" sau chiar mai rau, ca tatal sau sa poata sa castige un eventual proces juridic prin care sa-mi ia copilul ? multumesc
Doamna, inteleg ca aplicati sistemul "eu te-am facut eu te omor"...ce inseamna ca veniti nervoasa de la seviciu?'??? lasati nervii la usa, copilul nu are nici o vina. inteleg ca pe dv nu va preocupa atitudinea dv ci, "cum se poate dovedi". Cred ca nu ati inteles absolut nimic, nici din atittudinea copilului nici din ce s-a spus. Copilul raspunde la ce i se ofera. La violenta raspunde cu indepartarea dv. Faptul ca petrece un ore zilnic cu tatal este un noroc, in alte situatii tatal e total absent. Decat sa fiti "nervoasa" mai bine v-ati face un proces de constiinta, sa vedeti unde gresiti in educatia copilului si sa-i spuneti corect si sincer " imi pare rau pentru ceea ce am facut". Nu e rusine sa recunosti chiar in fata propriului copil cand gresesti Aceasta ester o atitudine de mama si nu " cume se poate dovedi palma data".
Minorul va fi audiat cu sau fara voia dumneavoastra in camera de consiliu ( el si judecatorul ) iar daca el va hotara sa stea impreuna cu tatal, dumneavoastra va veti supune hotararii instantei. La varsta de 12 ani un copil are nevoie de multa intelegere, tact, tratarea lui ca pe un egal al dumneavoastra. Trebuie sa va ganditi ca in cresterea unui copil este nevoie de ambii parinti chiar daca acestia sunt separati. Daca doriti un copil echilibrat, cred ca este cazul sa aveti o discutie foarte serioasa cu fostul sot. ATENTIE ! Acesta este doar inceputul ! Incepe perioada critica prin care trece orice adolescent ! Instanta de judecata nu poate hotara asupra modului in care trebuie educat un copil.
eclair a scris:

inteleg ca aplicati sistemul "eu te-am facut eu te omor"...


intelegeti cu totul gresit ...eu m-am explicat destul de clar.

o sa intreb altfel: nu cumva aceasta usurinta de a schimba autoritatea si domiciliul, ii va da copilului un curaj de santaja ulterior ambii parinti aparandu-se in fata altor neascultari domestice si/sau scolare si amenintand de fiecare data ca pleaca la celalalt ? nu cumva nu ne dam seama spre ce ne indreptam de fapt ca neputinta in fata legii si a copilului nostru ?
Doamna, va dau dreptate.Din nenorocire, majoritatea copiilor care penduleaza intre parintii despartiti ajung in situatia de a-i santaja, fiindca isi dau seama ca se poate. Este si inconstienta parintelui permisiv, de obicei cel nerezident, care cauta oarecum inconstient sa-si apropie copilul prin orice mijloace. Nu inseamna ca, odata ajuns la celalat parinte, in urma unei hotarari judecatoresti, copilului ii va fi mai bine, in definitiv nici unui parinte nu-i convine ca propriul copil sa nu-l asculte, sa fie obraznic, sa nu mearga la scoala, sa dispara de acasa fara sa anunte, etc.
De aceea, este bine ca cei doi parinti sa vorbeasca aceeasi limba in fata copilului. Este greu in cazul cuplurilor despartite si da, copilul ajunge dezorientat si cu comportament instabil in urma luptei de orgolii ale parintilor.
stelamocanu a scris:

bine, dar am spus ca sunt nevoita UNEORI, nu DESEORI.
Asta nu inseamna ca mi-am facut un obicei din asta, sau sunt agresiva de fel, ci ca atunci cand nu se mai poate discuta cu el, ca mama, il mai si "ating"


Ar trebui sa cititi legea prin care a fost modificata si completata Legea nr.272/2004 si acolo veti vedea cam ce sanctiuni vor fi aplicate pentru rele tratamente aplicate minorului.

Alte discuții în legătură

Custodie, refuz copil respectare program de vizitare albu67 albu67 buna ziua Am un baiat de 14 ani, si de cca 4 luni , in urma unui program de vizitare stabilit de catre o instanta ,trebuie sa mearga la tata.Baiatul refuza ... (vezi toată discuția)
Domiciliul minorului a fost stabilit, prin hotărâre judecătorească, la mama. acum tatăl a deschis proces pentru schimbarea domiciliului la el, ce șanse are? Desperados Desperados Buna ziua.Avand in vedere ca s a stabilit domiciliu minorului la mine(mama) printr o hotarare definitiva la divort custodie comuna.Are drept de vizita si de ... (vezi toată discuția)
In ce conditii poate cere tatal reincredintarea minorei? rocsy77 rocsy77 buna ziua,am o intrebare ,in ce conditii poate cere tatal custodia fiicei mele de 15 ani pe care o am in custodie din anul 1999,prin hotarare judecatoreasca?in ... (vezi toată discuția)