avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 242 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Ajutor de somaj in cazul contractului partial de ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Ajutor de somaj in cazul contractului partial de munca(2 ore)

Buna ziua.
As dori sa stiu daca, in cazul in care in ultimele 6 luni am avut contract partial de munca (2 ore) pot beneficia de ajutor de somaj si care este art. din lege cu care ar trebui sa mi se inchida contractul de munca.
Precizez ca in ultimele 24 de luni am realizat 18 luni cu contract de munca normal, de 8 ore/zi, iar apoi, firma la care lucrez, mi-a cerut sa accept contract de doua ore/zi pentru o perioada scurta, pana se redreseaza.... perioada s-a prelungit si nu se intrevede nici o schimbare... Am aproximativ 20 de ani de munca neintrerupta si as vrea sa stiu ce contributie se va lua in calcul la stabilirea indemnizatiei de somaj, daca am dreptul la aceasta.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 04:12, 24 Noiembrie 2023
Ajutorul de Șomaj poate fi calculat de către cine ?
Este platit de stat sau angajator?
Daca lucrezi la 2 ore intr-o parte și 8ore in alta parte cel de 2 ore poate acorda șomaj daca renunț la cel de 8ore???
Nu am avut niciodată șomaj în 36 ani.
Oare poți supraviețui cu aceste sume ???
Ajutorul de Șomaj este platit de stat... Un c.i.m. cu timp partial de 2 ore nu va da posibilitatea de a beneficia de somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor somaj anerol anerol Buna ziua, am si eu o intrebare la care as vrea, daca se poate,sa-mi raspundeti dv si anume: sotul meu a fost angajat la o companie si i-a incetat ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie somaj ContSters74221 ContSters74221 un angajat pe perioada determinata,beneficiaza de ajutor de somaj?daca da,in ce conditii? (vezi toată discuția)
Contract de munca pe perioada determinata, vs. somaj yanachis yanachis Daca am fost angajat din 1997 pe perioada nedeterminata pana in martie 2014 si apoi pe perioada determinata pana in prezent, avand un stagiu de cotizare mai ... (vezi toată discuția)