avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 587 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... SOMAJ TEHNIC...AJUTOR!!!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

SOMAJ TEHNIC...AJUTOR!!!

Buna ziua,

Va rog frumos daca stie cineva sa-mi explice clar care sunt pasii ce trebuie urmati pentru procedura de somaj tehnic: ce va trebui sa fac cu carnetele de munca ale salariatilor, care sunt la sediul firmei, ce sa scriu in ele (se predau cumva la ITMB?); se poate intra in somaj tehnic cu suspendarea partiala a activitatii (conducerea dorind sa intram in somaj tehnic pe bucati, pe rand)?...mai exact ce ar trebui sa fac, ce acte sa intocmesc?

Va multumesc mult de tot, si astept un raspuns cat mai repede daca se poate!!!
Cel mai recent răspuns: Vioreld , utilizator 15:44, 21 Mai 2009
La Pensii si la Somaj cand am sunat mi s-a spus ca vor aparea programe noi in care vor fi trecuti salariatii in somaj tehnic. La Pensii deja a aparut programul de declaratii in care apare venitul lunar 600 Ron, la Somaj trebuie sa mai asteptam...
La CASMB cand am sunat mi s-a spus ca angajatii aflati in somaj tehnic trebuie stersi din declaratia lunara pentru ca nu pot figura pe o. Mi se pare absurd ca celelalte institutii sa isi adapteze programele de declarare a contributiilor la aceasta situatie, iar Cas sa spuna atat de simplu " stergeti salariatii din declaratie" .
Asta spuneam si eu, ca ni se pare ca parte a cu asigurat asimilat la sanatate parca a ramas pe dinafara.
Cu toate ca la pct (4) legea nu face diferentiere la caliattea de asigurat (deci presupun ca persoan ar trebui sa ramana asigurata in toate sistemele ...
(4) Pentru perioada prevazuta la alin. (1) salariatii isi pastreaza calitatea de asigurat.
Am fost la ITM Arges. Este nevoie doar de o decizie cu toti angajatii care sunt in somaj tehnic, cu perioada in care fiecare este suspendat, cu specificatia ca acestia vor primi 75% indemnizatie, si art din Codul muncii, 52 alin 1 litera d). Mai mult mi s-a spus ca aceasta decizie este pur informativa, si ca nu se vor opera aceste suspendari in carnetul de munca.
Mai important decat cum se completeaza in carnetul de munca este cum se fac declaratiile catre CAS, CASS etc., unde se inregistreaza stagiul de cotizare.
Contabilii au de spus ceva aici!
mmazilu a scris:

Am fost la ITM Arges. Este nevoie doar de o decizie cu toti angajatii care sunt in somaj tehnic, cu perioada in care fiecare este suspendat, cu specificatia ca acestia vor primi 75% indemnizatie, si art din Codul muncii, 52 alin 1 litera d). Mai mult mi s-a spus ca aceasta decizie este pur informativa, si ca nu se vor opera aceste suspendari in carnetul de munca.

Si eu am lucrat cu ITM Arges anul trecut -somaj tehnic in oct-nov si au avut exact acest punct de vedere, nu au solicitat nci macar decizii individuale si nici sa informam obligatoriu ITM despre decizia colectiva.

Mie mi s-a parut foarte corect asa, dar vad ca Bucuresti au inceput sa apara tot felul de cerinte, care mai de care!
Daca trimiti in acest somaj tehnic cate 2 zile pe sapatamana, pe parcursul a 3-4 luni, ce faci, te apuci sa faci inregistrari in cartea de munca pagini intregi?

Alte discuții în legătură

Urgent contributii somaj tehnic marinamarilena marinamarilena am depus la ITM documentatia necesara pentru somaj tehnic , conf, OUG 28/2009, adica scutite d plata contributiilor la buget, atat pentru angajator cat si ... (vezi toată discuția)
Suspendare activitate CVASI CVASI 1. In cazul suspendarii activitatii este de ajuns depunerea unui act aditional la ITM cu suspendarea ctr. de munca a salariatului sau trebuie facuta decizie de ... (vezi toată discuția)
Somaj tehnic ursuletroz ursuletroz Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: in cazul trimiterii in somaj tehnic a unor angajati, este necesar ca in nota explicativa depusa la ITM ... (vezi toată discuția)