avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 253 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Au fost publicate normele de aplicare a modificarii ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Au fost publicate normele de aplicare a modificarii codului fiscal referitoare la impozitul forfetar

Avocatnet.ro va prezinta in varianta integrala HG nr. 488/2009 - completarea Normelor metodologice de aplicare a Codului Fiscal.

Pentru a le citi, va invitam sa vizitati articolul de mai jos:
www.avocatnet.ro/content/art...

Pana la urma, cat de rea este o astfel de lege?
Exceptia nu se invoca asa usor... Mai intai trebuie sa existe un client care sa conteste aplicarea la cazul sau a prevederii considerate neconstitutionale. Avocatul nu poate sa conteste pur si simplu o norma legala.

In al doilea rand, cred ca se amesteca putin lucrurile: legea de modificare a codului fiscal e una (OUG 34/2009) iar hotararea de guvern care modifica in mod corespunzator normele de aplicare a codului fiscal e alta.
ar trebui sa promoveze cineva o actiune la curtea constitutionala pentru a verifica constitutionalitatea acestor OG/HG... pe mine ma intriga foarte mult terminologia folosita: pentru stabilirea impozitului minim pe profit se iau in considerare veniturile... sincer este cea mai aberanta exprimare pe care am auzit-o in ultimul timp...
:offtopic: Nu stiu daca e mai aberanta decat scutirea de la impozitarea dividendelor reinvestite :))
Impozitului i-au zis forfetar ca sa se scoata cumva ca numai impozit pe profit nu este cand ai pierdere.

O alta aberatatie este aceea ca in orice tara civilizata un patron aduce capital si porneste o afacere si daca isi pune afacerea pe picioare se asteapta sa faca profit din anul 3-4 incolo si se declara multumit ca urmatorii 50 de ani si el si familia lui au o paine de mancat. In Romania ai drept sa nu platesti BIR la stat doar in anul in care te infiintezi ca dupa aceea daca nu faci profit sigur lucrezi la negru dupa mintea guvernantilor nostrii ca doar nimeni nu baga bani intr-o afacere pe pierdere. Asa o fi in Romania.

In vestul civilizat au dreptate din al saptelea an incolo pentru ca orice capital initial investit se amortizeaza in ceva ani ca sa produca pentru patroni si pt stat dupa aceea. Si aici vorbesc de firme cu bugete de zeci de mii de lire sau euro ale caror companii in primi ani doar se infiinteaza si cheltuie, isi promoveaza produsele, intra in casa ta pe toate gaurile posibile, te fac sa le fi client pentru ca dupa ceea sa produca pentru patroni profituri si pentru stat taxe inca 100 de ani inainte.

In Romania firmele mici sunt omorate inca din stadiu de bebelus de BIR-ul ''forfecar''

Turcii au fost mielusei cu tara asta de-a lungul istoriei. Guvernantii actuali sunt adevaratii turci.
Toata lumea este de parere ca este o lege proasta, ramane sa se convinga si capii tarii ca asa este, ca probabil, ei sunt singurii convinsi ca au dat o lege buna.

Alte discuții în legătură

Legi neconstitutionale in vigoare zinca iulian zinca iulian Legea impozitului forfetar -- lege neconstitutionala . impozitul forfetar este neconstitutional , pentru ca prin constitutia romaniei se garanteaza ... (vezi toată discuția)
Impozit forfetar stelian67 stelian67 Am initiat o actiune in instanta bazata pe ilegalitatea impozitului minim garantat. Exista vreo sentinta ,hotariere ... admisa ? M-ar ajuta sa invoc ... (vezi toată discuția)
Cresterea tva (la 24%) este neconstitutional Stefan021 Stefan021 Cresterea TVA la 24% (propus de guvern) pentru [u]anul in curs[/u] pot fi considerat neconstitutional... TITLUL I Dispozitii generale /CAP. II ... (vezi toată discuția)