avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 592 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Au fost publicate normele de aplicare a modificarii ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Au fost publicate normele de aplicare a modificarii codului fiscal referitoare la impozitul forfetar

Avocatnet.ro va prezinta in varianta integrala HG nr. 488/2009 - completarea Normelor metodologice de aplicare a Codului Fiscal.

Pentru a le citi, va invitam sa vizitati articolul de mai jos:
www.avocatnet.ro/content/art...

Pana la urma, cat de rea este o astfel de lege?
Art. 139: Impozite, taxe si alte contributii
(1)Impozitele, taxele si orice alte venituri ale bugetului de stat si ale bugetului asigurarilor sociale de stat se stabilesc numai prin lege.

Asa am citit eu in Constitutie!
Art. 4: Modificarea si completarea Codului fiscal
(1)Prezentul cod se modifica si se completeaza numai prin lege, promovata, de regula, cu 6 luni înainte de data intrarii în vigoare a acesteia.
(2)Orice modificare sau completare la prezentul cod intra în vigoare cu începere din prima zi a anului urmator celui în care a fost adoptata prin lege.

Asa am citit eu in Codul Fiscal!

Eu inteleg asa: Noi (guvernantii) nu avem obligatia sa respectam legea, voi (contribuabilii) daca nu o respectati puteti sa va desfiintati si sa emigrati!
Cea mai buna luna pentru greva - Iulie; atunci ar trebui sa plateasca si "lunarii" si "trimestrialii". Dar cumva ar trebui sa le spunem ca nu platim ca este greva! Altminteri, idiotii, vor da vina pe criza.... ca abia s-au invatat.

Am senzatia ca trebuia ca aceasta Ordonanta (cu normele ei cu tot) trebuia sa fie constitutionala ca sa le rupem gura celor cu imprumutul asta... Marionetele stim cine sunt... intrebarea este cine sunt papusarii?

Noi, amaratii, unde putem sa ne plangem de toate astea?

PS Ultimul zvon care circula in targ: se pare ca Ordonanta va fi valabila doar pana in Septembrie. Adica 4 luni platim forfetar, 8 luni impozit pe profit sau pe venit...#-o ... la cat de aberanta este chestia asta nu m-ar mira sa fie si reala!
flurryorama a scris:

Am o propunere: GREVA!
Sa facem greva si sa nu mai platim o luna taxele si impozitele catre buget.

Poate atunci ii constientizam pe domnii guvernanti de aberatiile pe care le produc!

Nu cred ca vor fi multi cei care vor sustine ideea cu neplata taxelor. Alti boi de jug mai buni decat romanii nu cred ca sunt.
Iata ca acel "de regula", strecurat in Codul fiscal, este portita legiuitorului. Aceste portite ii scot basma curata pe cei care incalaca o lege promulgand o lege, indiferent daca prin acest act calca in picioare nu numai siguranta cetateanului, ci chiar siguranta natiunii. Intr-un viitor destul de apropiat vom disparea ca natiune. Dizolvarea va fi una prin absorbtie. Singurul lucru bun pe care ni-l putem permite este sa speram ca cei care ne vor absorbi, vor fi mai buni decat noi, oricat de mare va fi nostalgia genezii noastre ca suntem urmasi de daci si de romani.
"In sedinta din data de 13 mai 2009, Curtea Constitutionala a solutionat, in cadrul controlului anterior promulgarii legii, sesizarea asupra neconstitutionalitatii Legii pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 34/2009 cu privire la rectificarea bugetara pe anul 2009 si reglementarea unor masuri financiar-fiscale, sesizare formulata de un numar de 63 de deputati, respectiv 28 de senatori, in temeiul art.146 lit.a) din Constitutie.In urma deliberarii Curtea Constitutionala a decis, cu majoritate de voturi, ca legea este constitutionala", se arata intr-un comunicat al Curtii Constitutionale.

E fantastic ce se intampla in tara asta . !!!!!!!!!!!!!!!!!! Falimentul la nivelul tarii va fi in septembrie 2009 !

:stunned:

Alte discuții în legătură

Legi neconstitutionale in vigoare zinca iulian zinca iulian Legea impozitului forfetar -- lege neconstitutionala . impozitul forfetar este neconstitutional , pentru ca prin constitutia romaniei se garanteaza ... (vezi toată discuția)
Impozit forfetar stelian67 stelian67 Am initiat o actiune in instanta bazata pe ilegalitatea impozitului minim garantat. Exista vreo sentinta ,hotariere ... admisa ? M-ar ajuta sa invoc ... (vezi toată discuția)
Cresterea tva (la 24%) este neconstitutional Stefan021 Stefan021 Cresterea TVA la 24% (propus de guvern) pentru [u]anul in curs[/u] pot fi considerat neconstitutional... TITLUL I Dispozitii generale /CAP. II ... (vezi toată discuția)