Va rog mult, va solicit o intrebare pentru ca nu am primit nici un raspuns de la asociatia de proprietari de care apartin.
Eu si mai multi locatari din scara, dorim sa ne platim individual costurile la apa si caldura, direct la furnizori, nu prin asociatie. Cum trebuie sa procedam in acest caz ?
Multumesc si raman in asteptarea unui raspuns,
Aceeasi.
Daca sunteti din Bucuresti, singurul furnizor care accepta contract individual este GDF. Apa Nova si Radet nu accepta (am scris mai sus de ce). Plus ca nu se poate face contorizare individuala, dpdv tehnic, la modul general vorbind (or fi si ceva exceptii dar, la nivel de maxim 1% din blocuri)
Ati mai avea varianta sa treceti tot blocul pe centrale individuale, caz in care scapati de Radet si ramaneti cu Apa Nova pentru apa rece. Chiar si in cazul utopic ca ati putea face contorizare la nivel de apartament cu contract separat, v-ar fi mai convenabil sa va puneti centrala.
@blocexpert
Plata in contul furnizorului - un cont banal de banca - o poate face oricine cunoaste acest cont, de pe calculatorul propriu.
Vede din lista de intretinere cat are de plata apa calda si caldura, isi face un total, intra in contul lui personal de banca si de-acolo face tranzactia. Evident trebuie sa stie si factura in contul careia face plata, dar asta nu e o problema sa o afle fie de la administrator, fie direct de la furnizor printr-un simplu telefon sau de pe site, iar la detalii plata scrie asociatia si numele lui, ca sa se stie cine a platit.
Intrati in site-ul RADET si la Info clienti, in baza codului de client sau adresa, oricine poate afla factura si suma de plata
Deci in acest caz furnizorul nu este deloc derutat sau afectat deoarece in contul sau apare o suma partiala pe care o scade din factura asociatiei respective ca fiind platita.
Deci se poate, asa ca nu va mai mirati de pomana.
Evident ca nu e niciun avantaj, ba dimpotriva, mai plateste si comision de tranzactie, dar sunt persoane care sunt in conflict cu administratorul si considera ca asa pot rezolva ceva. Nu rezolva, dar raspuns la intrebare exista si e si pozitiv, adica se poate.
Faptul ca utilizatorul nu a intrebat initial ce trebuie, ce-l intereseaza, asta este o alta problema. Am lucrat cu materialul clientului.
Stimata doamna,
[Editat: experienta nu este argument.]
De ce nu incercati dvs sa faceti o plata prin banca, in acel cont banal, ca simplu proprietar, sa vedeti ce se intampla? Va garantez ca tot dvs, de data asta in calitate de administrator, veti avea de tras ca sa reglati situatia.
Pe site-ul Radet nu puteti vedea factura si suma ci doar cuantumul datoriei unei asociatii actualizate la data de 1 ale lunii. Daca dvs vedeti altceva, va rog sa imi aratati si mie unde anume.
Daca cineva este in conflict cu administratorul nu este un motiv ca sa nu mai plateasca intretinerea. Daca nu vrea sa ii plateasca aluia, poate sa plateasca in contul asociatiei, decat sa plateasca direct in contul a nu stiu cati furnizori. Pe principiul acesta, o sa ne trezim in situatia ca si femeii de serviciu ii da fiecare cativa lei ca are boala pe administrator, la fiecare furnizor, la fel, da fiecare cat vede el ca ar avea pe lista iar la administrator, da-l dreaq, ca avem necaz pe el. Nu mai spun de alte cheltuieli comune.
@elga - nu puteti incasa bani de la o persoana cu care nu aveti relatie contractuala aka document fiscal. Nu puteti plati in contul furnizorului daca nu aveti contract direct pentru ca nu va putea emite factura fiscala s.a.m.d. Nu exista solutie tehnica in blocurile vechi pentru relatie directa .
Este o aberatie relatia directa. Intr-un fel discuta o asociatie ce 'produce' o factura de 20.000 RON si altfel discuta coana Joita cu factura ei de 80 RON. As cita din Parazitii dar unii mai sensibili s-ar putea supara...:slap:
Eu cred ca relatiile cu furnizorii trebuiesc respectate asa cum se prevede in contracte.
Dar nu sunt de acord cu afirmatii de genul "nu puteti incasa bani de la o persoana cu care nu aveti relatie contractuala" asa cum posteaza @ausfahrt mai sus.
Si ca sa va conving, va rog sa intrati pe site-ul asociatiei noastre. Acolo gasiti unul din conturile bancare ale asociatiei si daca vreti sa experimentati platiti prin orice instrument bancar suma de 100 lei ca intretinere la un apartament sau motivati orice vreti dumneavoastra (sponsorizare, ajutor, apa...). Nu aveti nici o relatie contractuala cu asociatia noastra si va garantez ca puteti face plata iar banii ajung in contul asociatiei nostre fara nici o problema. Am "cunostinte" la banca si le-am spus sa lase pe oricine sa ne bage bani in cont, doar sa ne dea nu sa ne si ia! Bem o bere virtuala pentru fiecare suta de lei.:beer: