avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 166 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Domiciliul minorului in alta tara fara consimtamantul ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Domiciliul minorului in alta tara fara consimtamantul tatalui

Buna seara.
Va rog daca se poate sa ma ajutati in urmatoarea problema:
Am divortat in urma cu aproape 3 ani, iar minorul are domiciliul stabilit la mama, custodia fiind comuna.
Eu vreau sa plec din tara, definitiv, impreuna cu minorul. Voi cumpara o casa acolo si vreau sa stiu daca pot pleca cu minorul in situatia in care, tatal copilului nu este de acord.
Ce se va intampla in aceasta situatie? Ce ma sfatuiti sa fac?
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 20:08, 2 Iulie 2014
Citiţi răspunsul lui Mirebire. Custodia comună presupune acordul ambilor părinţi pentru eliberarea paşaportului. Chiar dacă funcţionarul de la Serviciul Paşapoarte vă înţelege problema, litera legii îl împiedică să vă elibereze paşaportul, la fel nici Poliţia de Frontieră nu vă permite scoaterea din ţară fără acordul tatălui. Asta înseamnă autoritatea părintească comună implementată în România, fără a se analiza diversele situaţii posibile.
Deschideţi urgent proces pentru suplinirea semnăturii. Până primiţi termen, devine şi hotărârea de care vorbiţi definitivă.
Ultima modificare: Vineri, 30 Mai 2014
Martonze, utilizator
Am citit raspunsul lui Mirebite, tatal copilului locuieste in aceiasi tara straina ca si mine, la doar cativa km departare, problema e ca noi ne-am despartit din cauza ca nu-sia dat interesul fata de copil, si am fost amenintata sa plec in ro, desi sunt singurul intretinator al copilului, nu vrea sa imi dea semnatura pentru ca nu am vrut sa continui relatia cu el.la proces a declarat si sa notat chiar si in sentinta ca nu e impotriva ca , copilul sa locuiasca la mine,singura solutie este sa deschid iarasi un proces pentru suplinirea semnaturi, cat dureaza un astfel de proces?de ce acte am nevoie? Multumesc anticipat
Greu de spus cat dureaza un proces de genul acesta,la mine a durat 8 luni cu tot cu apel,acum....depinde,poate fi mai putin sau mai mult,depinde si dc tatal se prezinta,dc depune intampinare,poate veni insa si amana procesul pe diferite motive.
Cat despre acte,depuneti absolut tot ce aveti,contract de inchiriere a locuintei de acolo(dc aveti posibilitatea luati si un inventar si planse fotografice de la agentia imobiliara),contract de munca a dvs,faceti demersuri pt inscrierea copilului la scoala,aratati dezinteresul tatalui fata de copilincercati sa dovediti ca si tatal este in aceeasi tara,spuneti avocatului sa scrie in intampinare ca dvs singura sustineti financiar si nu numai copilului,faceti o evaluare psihologica a copilului,cati ani are?cereti audierea lui in instanta.Incercati sa faceti rost de cat mai multe din cele de sus si veti reusi.
tartaioana a scris:

Buna ziua.sentinta inca nu e definitiva urmeaza a fi in iunie 24 anul acesta, iar in sentinta sta scris ca domiciliul copilului este stabilit in strainatate la adresa mamei, tatal copilului nu vrea sa semneze nimic, iar custodia este comuna, iar cu dansul nu se poate comunica.

Cereti o lamurire dispozitiv in legatura cu suplinire consimtamant trecere frontiera si eliberare pasaport,poate aveti noroc si scapati de alt proces
Nu are sanse la asa ceva.
Trebuie deschis alt proces.

Alte discuții în legătură

Custodie comuna, tatăl a fost de acord ca copilul sa meargă ... Angelica84 Angelica84 Custodie comuna, tatăl a fost de acord ca copilul sa meargă cu mine in Germania 3 ani ,acuma problema e ca expiră Pașaportul și Procura dată de tatăl ... (vezi toată discuția)
Refuz pasaport minor biancacriss biancacriss buna ziua. am un baiat de 9 ani rezultat di concubinaj, tatal ii plateste doar pensia alimentara,in rest nu contribuie cu nimc nici nu l-a vzitat de 6 ani ... (vezi toată discuția)
Custodie copil tiganca tiganca Daca copilul a fost nascut in Suedia , parintii nu sunt casatoriti legal si au venit in Romania, cum mama poate scoate copilul din tara daca tatal nu da ... (vezi toată discuția)