avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 451 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Am achitat un credit iar banca nu recunoaste acest ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Am achitat un credit iar banca nu recunoaste acest lucru

Buna ziua. Ma confrunt cu o situatie ceva mai speciala.
Parintii mei au facut un credit in valoare de 30000 ron. Au platit lunar timp de 2 ani,ceilalti 2 ani lasandu-mi mie aceasta sarcina,fiindca au plecat din tara. Spre sfarsitul celui ce al 4lea an,cei de la banca au inceput sa sune sa imi zica ca,efectiv, nici un ban nu a fost achitat din credit. In urma multor discutii telefonice cu o doamna de la banca,in care le dadeam numarul chitantei,am ajuns la concluzia ca e degeaba. Doamna aceasta a incetat sa ma mai contacteze si a inceput sa hartuiasca girantul. In urma cu o luna am fost sunata de girant pentru a fi anuntata de faptul ca dosarul a fost inaintat in fata instantei si cum ca am de platiti (iar) creditul plus daune de judecata. Nu am fost instiintata de inaintarea dosarului in judecata.Am sunat la banca pentru a cere explicatii si au zis ca nu au ce discuta,fiindca am fost data in judecata. Nu mi se pare normal ca banca,[editat], sa abuzeze in halul acesta clientii. Am chitante cu respectivele tranzactii pentru contul de credit si nici nu le pasa. Mai rau e ca suma s-a dublat.Nu stiu ce pot face.Daca stiti situatii asemanatoare sau pur si simplu aveti o parere,va rog lasati comentariu.
Ultima modificare: Marți, 1 Iulie 2014
gi-jane2, moderator
Desi medierea pare aparent buna nu cred ca se va da curs.
Ei neaga.

Fara sa mearga avocatul acolo si sa puna ordine in lucruri daca se poate amiabil...( amiabil inseamna vreo 4-5 variante...diferite...dar...totusi amiabile ca sa discute...) nu cred ca exista sanse.

Daca nu exista in evidenta lor chitante doveditoare si s-a comis o infractiune de cineva ( se cam comit infractiuni multe in Romania...asa de cultura generala...mai ales in astfel de probleme...) medierea nu are deloc sorti de izbanda.
Avocatul poate merge sa vorbeasca cu ei si sa se lamureasca.

Daca exista o infractiune trebuie stiut si nu cred ca mediatorul va putea afla vreodata...mai ales daca nu vor veni la mediere...

Varianta cu avocatul este simpla, utila si eficienta dupa parerea mea...
Cu avocatii se vorbeste de regula intrucat isi dau seama ca e lata treaba daca vine avocatul...
Eu nu prea înțeleg de ce a fost dată în judecată mama dvs, întrucât contractul de credit este titlu executoriu, poate vă referiți la încuviințarea executării și atunci după cum foarte bine v-a recomandat domnul avocat Lascoschi, trebuie să faceți contestație la executare.
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Fara sa mearga avocatul acolo si sa puna ordine in lucruri daca se poate amiabil...( amiabil inseamna vreo 4-5 variante...diferite...dar...totusi amiabile ca sa discute...) nu cred ca exista sanse.


Asa cum merge avocatul, la fel poate merge si mediatorul; profesionistul medierii nu este legat de un birou in exercitarea profesiei sale; si tot pt. variante amiabile va merge, pt. ca in asta consta medierea...

avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Daca nu exista in evidenta lor chitante doveditoare si s-a comis o infractiune de cineva ( se cam comit infractiuni multe in Romania...asa de cultura generala...mai ales in astfel de probleme...) medierea nu are deloc sorti de izbanda.


Admit ca poate fi vorba de o infractiune; intr-adevar, când apar situatii stranii, inexplicabile, este foarte probabil sa avem de-a face cu o infractiune; eu insami am avut o problema bizara cu furnizorul de energie electrica; am trimis reclamatii pe parcursul a peste un an si am primit raspunsuri inadecvate sau deloc! Pana la urma, am depus reclamatie la Autoritate (ANRE) si atunci nu i-am mai cautat eu, ci m-au cautat ei pe mine, mi-au rezolvat problema si am fost despagubita.
Si dv. va puteti adresa cu o reclamatie la ANPC.


Cristina991 a scris:

.Am fost la o sucursala a bancii cu chitantele pentru detalii si singura explicatie ce mi-a fost oferita a fost ca tranzactiile sunt facute,insa banii nu se duc in contul de credit,ci intr-un cont al bancii (citez) "unde se duc banii de care nu stim".



Punctul de pornire pt solutionarea problemei il reprezinta acest cont al bancii..."unde se duc banii de care nu stim" . Acest cont, este unul colector cu sume neclarificate, care din cauza contului IBAN gresit, a lipsei numarului privind dosarul de credit, sunt considerate sume neclarificate si ajung in acest cont analitic din contabilitatea bancii. Stiu ca aceste sume neclarificate trebuie solutionate de lucratorul bancar intr-un interval destul de scurt pt ca nu se poate scoate balanta la sfarsit de luna. Responsabilitatea lucratorului bancar este sa ia legatura cu banca emitenta a ordinului de plata, pt clarificarea urgenta a distribuirii corecte a sumei. Exista chiar o situatie contabila speciala pt acest cont.

Parerea mea este sa mergeti la sucursala bancii unde a contactat mama dvs creditul, la serviciul contabilitate si sa dovediti cu chitantele care le detineti ca ati efectuat plata. Asa cum s-a spus deja va trebuie o procura ca sa o reprezentati pe mama dvs. Faceti cerere scrisa catre ei in care sa le cereti lamuriri suplimentare de ce v-au retinut banii in acel cont cu sume neclare si nu v-au contactat in cel mai scurt timp, facand dovada ca banii au existat de la inceput in banca si nu si-au facut treaba, poate scapati de dobanzi.
va aparati in dosar cu acte.

Alte discuții în legătură

Prescrierea datoriilor Ralucush Ralucush Buna seara! As avea nevoie de sfatul dumneavoastra in urmatoarea situatie: Mama mea a facut acum cativa ani (prin 2003 cred) un imprumut la actuala ... (vezi toată discuția)
Contestație executare silită pentru un credit luat în 2015 de la un ifn, cedat în 2017 unei firme de recuperare. ce șanse am? liviubonta liviubonta Buna ziua. Am luat un credit de la un ifn in 17.08.2015 scadent la 30 de zile, in 16.09.2015. Nu am platit nici o rata sau creditul. In 10.08.2017 creditul a ... (vezi toată discuția)
Prescriere datorie Alex06 Alex06 am si eu o intrebare. Cunosc pe cineva care a facut un credit in 2008, girat de altcineva. A platit ceva rate la creditul ala, dupa care nu a mai platit. In ... (vezi toată discuția)