avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1272 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Am achitat un credit iar banca nu recunoaste acest ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Am achitat un credit iar banca nu recunoaste acest lucru

Buna ziua. Ma confrunt cu o situatie ceva mai speciala.
Parintii mei au facut un credit in valoare de 30000 ron. Au platit lunar timp de 2 ani,ceilalti 2 ani lasandu-mi mie aceasta sarcina,fiindca au plecat din tara. Spre sfarsitul celui ce al 4lea an,cei de la banca au inceput sa sune sa imi zica ca,efectiv, nici un ban nu a fost achitat din credit. In urma multor discutii telefonice cu o doamna de la banca,in care le dadeam numarul chitantei,am ajuns la concluzia ca e degeaba. Doamna aceasta a incetat sa ma mai contacteze si a inceput sa hartuiasca girantul. In urma cu o luna am fost sunata de girant pentru a fi anuntata de faptul ca dosarul a fost inaintat in fata instantei si cum ca am de platiti (iar) creditul plus daune de judecata. Nu am fost instiintata de inaintarea dosarului in judecata.Am sunat la banca pentru a cere explicatii si au zis ca nu au ce discuta,fiindca am fost data in judecata. Nu mi se pare normal ca banca,[editat], sa abuzeze in halul acesta clientii. Am chitante cu respectivele tranzactii pentru contul de credit si nici nu le pasa. Mai rau e ca suma s-a dublat.Nu stiu ce pot face.Daca stiti situatii asemanatoare sau pur si simplu aveti o parere,va rog lasati comentariu.
Ultima modificare: Marți, 1 Iulie 2014
gi-jane2, moderator
Luati in considerare urmatorul aspect: bancile nu gresesc (decat foarte , foarte rar). E imposibil, daca le-ar fi intrat banii in cont ca banca sa se lege la cap cu un proces. E foarte posibil ca din diverse motive (banii au ajuns in alt cont gresit, ati platit o suma mai mica, banca nu a avut cu cine sa ia legatura neprimind raspuns de la debitor etc) banca sa fi vandut creanta catre o firma de recuperari. Asadar sugestia mea este sa mergeti cu buna credinta la banca, sa incercati sa aflati unde este eroarea fara a avea convingerea ca aveti dreptate pentru ca foarte probabil banii nu au ajuns unde trebuie sau au ajuns cu intarziere, chiar daca Dvs ati fost de buna credinta si ati considerat ca totul e ok si ati platit la timp.
Au platit lunar timp de 2 ani,ceilalti 2 ani lasandu-mi mie aceasta sarcina,fiindca au plecat din tara. Spre sfarsitul celui ce al 4lea an,cei de la banca au inceput sa sune sa imi zica ca,efectiv, nici un ban nu a fost achitat din credit.

Nimeni nu a observat aceasta anomalie? in nici un caz banca nu te contacteaza abia dupa 4 ani de restanta; chiar de a doua zi de rata restanta la scadenta, banca se pune pe "telefon si il inroseste" sunind la debitorul restantier, ulterior face si instiintare prin posta la adresa mentionata in dosarul instrumentat al creditului.
Trebuia sa mergeti din prima la banca cu chitantele doveditoare, sa lasati o cerere scrisa cu referire la nr.chitantelor, data si suma platita; asemenea situatii nu se rezolva prin telefon mai ales cond e vb.despre atitea bani.
Ma scuzati ca m-am bagat si eu in discurie desi nu sint in domeniu.
Cu dosar in instanta cred ca trebuie procedat cum v-au sfatuit cei din acest forum care au pregatirea si expierenta necesara.
Va urez succes, sa dea Domnul sa reusiti dovedirea platii creditului.
O zi buna la toata lumea!
D-na Olarasu ileana, gresit amarnic, sunt cazuri cand banca dupa ce sau adunat suficiente penalitati si dobanzi in 2, 3, 4 ani se gandesc sa trimita direct la executor. In acest timp nici macar un telefon sau un inscris.
Probabil trebuie depusa plangere penala.
Intrebare este cum poate afla ce s-a intamplat?
Cum sa depuna plangere penala daca nu are nicio informatie?

Pe ce are politia va spune ca e litigiu civil si o va trimite in civil.
Mai există și prescripția, nu sări așa ușor să îți dai cu părerrea. vulturu39 a scris:

D-na Olarasu ileana, gresit amarnic, sunt cazuri cand banca dupa ce sau adunat suficiente penalitati si dobanzi in 2, 3, 4 ani se gandesc sa trimita direct la executor. In acest timp nici macar un telefon sau un inscris.

Alte discuții în legătură

Prescrierea datoriilor Ralucush Ralucush Buna seara! As avea nevoie de sfatul dumneavoastra in urmatoarea situatie: Mama mea a facut acum cativa ani (prin 2003 cred) un imprumut la actuala ... (vezi toată discuția)
Prescriere datorie Alex06 Alex06 am si eu o intrebare. Cunosc pe cineva care a facut un credit in 2008, girat de altcineva. A platit ceva rate la creditul ala, dupa care nu a mai platit. In ... (vezi toată discuția)
Executare silita alina260 alina260 Buna seara! Acuma 7 ani am facut o banca pe care nu am achitat decat vreo cateva rate. Acu 2 luni am fost cautata de cei de la firma de recuperare. As dori ce ... (vezi toată discuția)