avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1289 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Am achitat un credit iar banca nu recunoaste acest ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Am achitat un credit iar banca nu recunoaste acest lucru

Buna ziua. Ma confrunt cu o situatie ceva mai speciala.
Parintii mei au facut un credit in valoare de 30000 ron. Au platit lunar timp de 2 ani,ceilalti 2 ani lasandu-mi mie aceasta sarcina,fiindca au plecat din tara. Spre sfarsitul celui ce al 4lea an,cei de la banca au inceput sa sune sa imi zica ca,efectiv, nici un ban nu a fost achitat din credit. In urma multor discutii telefonice cu o doamna de la banca,in care le dadeam numarul chitantei,am ajuns la concluzia ca e degeaba. Doamna aceasta a incetat sa ma mai contacteze si a inceput sa hartuiasca girantul. In urma cu o luna am fost sunata de girant pentru a fi anuntata de faptul ca dosarul a fost inaintat in fata instantei si cum ca am de platiti (iar) creditul plus daune de judecata. Nu am fost instiintata de inaintarea dosarului in judecata.Am sunat la banca pentru a cere explicatii si au zis ca nu au ce discuta,fiindca am fost data in judecata. Nu mi se pare normal ca banca,[editat], sa abuzeze in halul acesta clientii. Am chitante cu respectivele tranzactii pentru contul de credit si nici nu le pasa. Mai rau e ca suma s-a dublat.Nu stiu ce pot face.Daca stiti situatii asemanatoare sau pur si simplu aveti o parere,va rog lasati comentariu.
Ultima modificare: Marți, 1 Iulie 2014
gi-jane2, moderator
E ceva ce nu stiti in povestea asta, aveti pe undeva informatii eronate sau chiar e o frauda undeva. "Exista o explicatie" undeva pe care dvs deocamdata nu ati gasit-o.
Contractul e titlu executoriu, cum v-a zis cineva mai inainte asa ca banca nu avea de ce sa va dea in judecata, ci apela direct la executor, putand face ulterior contestatie si dovedind ca ati platit.
Uitati-va bine pe chitante in ce cont ati platit.
Daca nu plateati in contul mamei , dupa cateva luni de neplata in contul bun, creditul ar fi fost declarat scadent anticipat. Daca ar fi fost cesionata creanta, nu ati mai fi putut achita in acel cont, al mamei, ratele.
Pana la executare, situatia a durat doi ani.. e imposibil.

ca ex fara legatura cu subiectul, am avut o data scadenta la un card, am achitat desigur si la ceva vreme ( 8 zile de la scadenta mai exact) am primit mesaj de la serviciul colectari ca n-am platit suma scadenta.
Am mare noroc ca pastrez chitantele si s-a dovedit ca d-na de la ghiseul bancii cum o fi tastat ea.. ca banii s-au dus in contul unui alt client. N-am fost nici eu atenta, nici ea.. dar n-a trecut 2 ani, asta e ideea. Si hai ca s-a platit o data gresit, dar 2 ani ?
mai exista varianta ca parintii - mama sau cine e titular sa fi avut o executare silita, daca a avut conturile bancare blocate de executor, banii nu s-au dus catre plata creditului , ci spre alte conturi.
Toate se lamureau facand contestatie.
pana una alta, uitati-va pe portalul instantei de judecata , cautati dupa judecatorie si numele mamei si vedeti ce si cum s-a cerut in cazul ei si mai ales cand.

Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Iulie 2014
gi-jane2, moderator
Cert este ca fara a se vedea actele nu se poate examina nimic concret.nDin situatia prezentata, daca s-au efectuat plati si acestea nu figureaza la banca inseamna ca e vorba de o infractiune care trebuie dovedita...de partea vatamata pana ca politia sa se implice...nnDaca e o eroare si exista doua credite din care unul nu e platit e ilogic sa nu ii explice nimeni acest lucru la banca.nE ceva simpu si nimeni nu e ignorat in astfelnde situatii ci primeste explicatii.nnCert este faptul ca cineva trebuie sa mearga si se ridica intrebarea cine sa mearga daca persoana nu e bagata in seama...nE clar ca trebuie sa mearga o persana autorzata, un profesionist calificat....si un procurist sigur ar fi ignorat de banca...nnDeci, trebuie vazute actele si apoi actionat in primul pas...nApoi in functie de situatie apar ceilalti pasi...nnAsa cum exista credite si persoanele debitoare nu au semnat tot la fel exista alte ipoteze logice ca posibilitate pentru mine...

Doar cei care lucreaza in domeniu ijuridic si sunt calificati si dau seama instantaneu de 2-3 variante posibile...

La contestatie la executare trebuie depusa cautiune pentru a se suspenda executarea silita de instanta.
Daca nu e suspendata executarea aceasta se poate desavarsi...fara probleme...
Si cum banca nu o baga in seama...

E clar ca o contestatie la executare e insuficienta...practic vorbind...ca banca nu o sa fie impresionata...

Exista variante juridice complexe insa...
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Iulie 2014
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Floexe ,

Din pacate se pare ca firmele de recuperari nu au auzit de prescriptii. Si dupa 5, 6, 7 ani trimit somatii de recuperare si evacuare din spatiu. Exista in evidenta lor, datorii de la Vodafone, RDS, etc. de 300 de lei cuo vechime de 8 ani.
Ultima modificare: Duminică, 6 Iulie 2014
gi-jane2, moderator
Firmele de recuperare mizeaza pe nestiinta juridica a oamenilor si pe faptul ca oamenii nu se informeaza pe plan juridic.
Oricum, dreptul de a primi banii il au chiar si asa.
Nu e nimic ilegal.
Au dreptul de a primi banii in caz de plata voluntara.
Ultima modificare: Duminică, 6 Iulie 2014
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Si au si dreptul sa ceara. Implinirea termenului de prescriptie nu inseamna ca datoria dvs nu mai exista, ci ca nu va pot obliga sa platiti.

Alte discuții în legătură

Prescrierea datoriilor Ralucush Ralucush Buna seara! As avea nevoie de sfatul dumneavoastra in urmatoarea situatie: Mama mea a facut acum cativa ani (prin 2003 cred) un imprumut la actuala ... (vezi toată discuția)
Prescriere datorie Alex06 Alex06 am si eu o intrebare. Cunosc pe cineva care a facut un credit in 2008, girat de altcineva. A platit ceva rate la creditul ala, dupa care nu a mai platit. In ... (vezi toată discuția)
Executare silita alina260 alina260 Buna seara! Acuma 7 ani am facut o banca pe care nu am achitat decat vreo cateva rate. Acu 2 luni am fost cautata de cei de la firma de recuperare. As dori ce ... (vezi toată discuția)