solicit ajutor in urmatoarea problema:lucrand intr-un magazin de retail,am constatat lipsa unor produse(la un moment dat);s-a schimbat persoana din conducere si la inventar(iesire/intrare in gestiune) am declarat lipsa bunurilor.Am fost acuzat de neglijenta si incalcarea art.263(aceasta necomunicare a dus la lipsa altor produse) si sanctionat cu 10% pe 3 luni din salariu.Decizia poate fi contestata in 30 de zile la instanta de judecata de care apartin.Asta presupune angajarea unui avocat? etc....costuri ...deoarece as iesi mai ieftin daca as semna decizia de sanctionare....
1. Avand in vedere ca nu ati semnat de primire decizia de sanctionare, presupun ca au intocmit un proces verbal prin care au declarat ca ati refuzat sa semnati. Puteti si acum sa dati in judecata angajatorul pentru faptul ca va retine fara temei acei 10%. Instanta stabileste a cui este vina, intrucat garantia nu poate fi oprita decat in urma unui proces, in care se va stabili daca sunteti vinovat sau nu de acea "paguba in gestiune"
am dat un mail la office si am cerut inapoi banii opriti...cred ca s-au interesat la juridic si au aflat ca am (aveti ) dreptate si s-au trezit acum sa ne dea din nou sa semnam decizia de sanctionare;ce inseamna sa fac contestatie la judecatorie?presupune angajarea unui avocat sau se ocupa ITM-ul...sau cum?Ce se poate intampla daca nu semnez decizia?,deja mi-au oprit pe 2 luni,mai au pe o luna...bani opriti ilegal!!!
Avand in vedere:
a) Nota interna de sesizare a faptelor inreg.sub nrX intocmita de catre X,in calitate de Director al magazinului X,avand ca obiect constatarea lipsa a X produse de acelasi cod in gestiunea X,din care face parte si X (eu),denumit in continuare ca salariat,in calitate de lucrator-gestionar
b)Constatarile cuprinse in PV al Comisiei Disciplinare
Luand in considerare:
1.Abaterea disciplinara,constand in disparitia a X bucati.Ulterior s-a aflat ca o parte din aceste produse fusesera constate lipsa cu aproximativ 2 saptamani inainte de inventar si nu s-a informat nicio persoana din conducerea magazinului.Aceata neinformare a dus la disparitita altor produse de acelasi cod fara a se lua vreo masura de combatere a acestor furturi in urma carora X SRL a fost prejudiciata cu suma de X lei.
2.Apararile formulate de catre Salariat fiind inlaturate intrucat acesta a sustinut ca nu a stiut de disparitia primelor 4bucati,nu a facut inventar cand a trecut pe raion,nu vrea sa semneze angajamentul de plata;
3.Prin fapta savarsita s-au incalcat prevederile Contractului Individual de Munca,ale Fisei Postului,precum si prevederile Regulamentului Intern.
In prevederile art.263 si 264 alin. 1 lit d) din Codul Muncii,reprezentantul X emite
Decizie:Art.1 Se sanctioneaza X cu reducerea salariului de baza pe 3 luni cu 10%
Art.2 Prezenta decizie poate fi contestata in 30 de zile calendaristice de la data comunicarii,la instanta de judecata in circumscriptia careia isi are sediul reclamantul.
Eu cred ca poate fi anulabila in instanta.
Trebuie sa o contestati in termen de 30 de zile la tribunal. Angajati si un avocat. Va veti recupera onorariul pe calea cheltuielilor de judecata.
Fisa lichidare
danymayl
Buna ziua,
pe data de 10-112008 mi-am dat demisia din cadrul unei SC (electrocasnice) cu acordul ambelor parti!magazinul s-a desfiintat!astazi am fost si ... (vezi toată discuția)
Inventar cu probleme
Beauty
Buna ziua
As dori va rog frumos sa ma lamuriti si pe mine cum se face un inventar corect
M-am angajat la o firma in functia reprezentat vanzari si timp de 1 ... (vezi toată discuția)