avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1043 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... despre inventar
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

despre inventar

solicit ajutor in urmatoarea problema:lucrand intr-un magazin de retail,am constatat lipsa unor produse(la un moment dat);s-a schimbat persoana din conducere si la inventar(iesire/intrare in gestiune) am declarat lipsa bunurilor.Am fost acuzat de neglijenta si incalcarea art.263(aceasta necomunicare a dus la lipsa altor produse) si sanctionat cu 10% pe 3 luni din salariu.Decizia poate fi contestata in 30 de zile la instanta de judecata de care apartin.Asta presupune angajarea unui avocat? etc....costuri ...deoarece as iesi mai ieftin daca as semna decizia de sanctionare....
Cel mai recent răspuns: unombun , utilizator 10:35, 24 Iulie 2009
La comisie doar am vorbit ;tipa de la resurse a scris citeva rinduri pe o hirtie (un fel de declaratie a fiecaruia)aparea si sanctiune de 10% iar acum a venit Decizia de sanctionare(prin fapta savirsita s-au incalcat:Contractul,Fisa postului si Reg Interior).In temeiul art 263 si 264 alin 1. lit.d...
CAPITOLUL 2
Art.7 nu am semnat niciun aviz
CAPITOLUL 3 Art.12 (desi cele ''maxim 3 salarii'' nu acopera valoarea bunurilor nici 5%)
CAPITOLUL 4 Art. 22 si 23 nu le inteleg,sunt vagi
Daca analizati mai bine problema ve ti constata ca aveti mai multe elemente probante care tind sa va dea dmv dreptate. acordul celorlalti nu presupune ca exista marfa respectiva in gestiune.... nu puteti sa luati asupra dmv o vina .din punctul meu de vedere angajatorul nu a respectat partea contractuala.
Ati semnat declaratiile? Ati semnat procesul verbal de cercetare din cadrul comisiei?
Decizia de sanctionare trebuie sa cuprinda faptele ce constituie abaterea disciplinara, iar enumerarea contractului, Fisa postului si Regulamentului intern nu este indeajuns: trebuia specificate ce atributii din acestea nu vi le-ati indeplinit sau le-ati indeplinit defectuos.
Cred ca aveti sanse sa castigati contestatia, insa va recomand un avocat, pentru siguranta.
din datele problemei nu reiese ca asta ar fi relevant pentru Patron.Important este ca sa intimideze si sa isi acopere o parte din pierderi.nu conteaza prin ce mijloc , iar legalitatea nu mai are relevanta:">
Va avea relevanta, daca salariatul va merge in instanta.

Alte discuții în legătură

Imputare minus de inventar mihamihu mihamihu Daca am fost angajat ca lucrator comercial intr-un supermarket, fara camere de luat vederi care sa acopere intreaga arie comerciala, fara agenti de paza si ... (vezi toată discuția)
Fisa lichidare danymayl danymayl Buna ziua, pe data de 10-112008 mi-am dat demisia din cadrul unei SC (electrocasnice) cu acordul ambelor parti!magazinul s-a desfiintat!astazi am fost si ... (vezi toată discuția)
Inventar cu probleme Beauty Beauty Buna ziua As dori va rog frumos sa ma lamuriti si pe mine cum se face un inventar corect M-am angajat la o firma in functia reprezentat vanzari si timp de 1 ... (vezi toată discuția)