proastasatului a scris:
Eu cred ca ar trebui sa existe mai putina preocupare cu privire la "drepturi" si mai multa cu privire la obligatii. Cum ar fi sa va "luptati" nu sa executati silit mamele ci sa impartiti grijile si nevoile copilului cu ele? Ca n-aud pe nimeni pe aici ca nu e lasat sa spele rufe, sa calce, sa duca copilul la engleza, sa stranga dupa el, sa mearga la piata etc
Cand o sa vreti sa "executati silit" cosul de rufe sau cartile de matematica, eu, personal, am sa va cred preocupat in mod real de copil, cat timp toata vorbaria voastra este despre week-end si vacante si drepturi, pe mine una nu ma convingeti
As fi aplaudat, dar nu era activ butonul...
Legea e lege pentru ambii parinti. Iar in practica, fiecare caz e unic si chiar conteaza cum intelege fiecare atat legile, cat si practica de aplicare, sa zicem...Pledati infocat pentru amenzi penale si puscarie pentru mame, desi am inteles ca sunteti mama, doar fiindca actualul dvs. sot trece printr-o situatie care va implica prea mult ca sa fiti obiectiva...In schimb, desi litera legii prevede custodie comuna, drepturi de vizitare, etc., nimeni nu ii obliga pe tati sa isi vada si obligatiile. Daca vor, pot foarte usor sa isi ascunda veniturile, ca sa nu dea pensii (copiilor lor, nu mamelor!), pot renunta la vizita, chiar daca e in hotarare, si alte asemenea dragalasenii, pe care le cunoastem cu totii, fara sa fie foarte stresati cu executari silite si amenzi penale, fiindca acelasi sistem, de care vorbim, e dezinteresat si foarte greoi.
Da, e un drept al copilului, si copilul are dreptul sa aleaga, daca e suficient de matur. Poate ca mama nu doar sfideaza legile, asa cum considerati dvs., ci apara sentimentele copilului....