avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Executare silita relatii personale cu minorul
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Executare silita relatii personale cu minorul

Buna ziua am o rugaminte sa ma ajutati si pe mine cu informatii la urmatoarea speta:

Conform unei hotarari definitive si irevocabile in calitatea de tata al unui minor am dreptul de a preluat minorul pe perioada vacantei de vara pe o perioada de 1luna jumate. Problema mea este ca mama se sustrage prin orice mijloace de a-mi preda copilul, nu mai raspunde la telefon si nu mai deschide usa la nimeni. Am apelat inclusiv la Executor judecatoresc care a somat-o cu 10 zile in urma. Ne-am deplasat la data si ora stabilita de catre Executor impreuna cu reprezentantii protectiei copilului si a politiei din localitate la adresa de domiciliu a minorei. Ajunsi la fata locului am constatat ca usa e inchisa si nimeni nu vrea sa iasa din casa, am stat in fata usi eu si cu toate organele statului fata a primi vreun raspuns. Executorul a intocmit un process-verbal dupa care fiecare a plecat in treaba lui iar eu m-am deplasat la sectia politie unde am depus plangere. Si in perioada anterioara cu ocazia vizitelor stabilite prin hotarare s-au depus nenumarate plangeri penale pentru nerespectarea hotararii judecatoresti.

Va rog sa ma ajutati cu informatii privind posibilitatile de a-mi prelua minorul pe perioada vacantei de vara.
Toate bune si frumoase in teorie, in practica ambii parinti gresesc din plin caci cu doi parinti care au in vedere binele copilului nu vad cum s-ar ajunge la executare silita, chiar in situatia in care parintele nerezident alege initial sa se instraineze, dar realizeaza pe parcurs ca a gresit si vrea sa reia relatia cu copilul.
Da, chiar cred ceea ce scriu. Cunosc personal multi tati care se ocupa de copilul lor, care scriu zilnic, trimit mult mai multi bani decat pensia alimentara, care asteapta in fiecare dimineata in fata scolii sau in fata gradinitei sa-si vada copilul cateva minute desi acesta ii respinge.
Un parinte la care nu locuieste copilul are posibilitati limitate de a pastra legatura cu acesta, iar aceste posibilitati dispar complet daca persoana care are copilul decide de capul ei ca nu e bine pentru acesta sa aiba legaturi cu celalalt parinte.
Cate mame nu spun afectate ca nu vrea copilul sa-si vada tatal dar vorbesc urat de acesta de fata cu copilul sau dau de inteles clar copilului ca nu-I tolereaza tatal?
De ce un om care nu si-a neglijat niciodata copilul trebuie sa fie la mana altei personae ca sa-l vada? sa se roage de aceasta, sa se milogeasca cand legea ii garanteaza acest drept nu lui cat copilului lui in primul rand?
Ce va vedea cel mic? Ca tatal lui face orice ca sa-l vada. Iar cand va creste mare si-l va cauta ii va putea arata ca a facut si imposibilul si nu a renuntat la el. Altfel care ar fi raspunsul " am vrut sa vin la tine, m-am rugat de mami dar daca ea nu a vrut....."
Iar in cazul de fata nici nu se stie ce ar vrea copilul fara mama de fata.
Ultima modificare: Luni, 28 Iulie 2014
Ony2k2, utilizator
Mirebire, aţi pus punctul pe i:
cu doi parinti care au in vedere binele copilului
, aici e problema: uneori, părinţii nu se înţeleg (aşa cum nu s-au înţeles când au fost împreună şi au ajuns la despărţire) asupra "binelui copilului".
Un părinte doar cu drepturi, nu ştie că un copil doarme la ora 15 şi vrea să ia copilul; mama consideră că e corect să vadă copilul înainte de masă sau după ora 15 !
La fel, copilul e invitat la aniversarea colegului de bancă, exact în week-endul de vizită, părintele vizitator refuză alt week-end, dreptul lui e atunci şi copilul trebuie să plece cu el, etc.etc.
Dar mai există şi alte motive ca un "părinte" să facă executare silită, chiar şi fără respectarea procedurilor, mai ales dacă este în proces cu mama copilului, în probleme de minori şi familie.
Uneori, tăticul respectiv o face nu pentru că îl interesează copilul, ci să obţină foloase materiale pentru sine şi să şicaneze oleacă mama...
D-le Ony2k2, suntem oameni şi suntem subiectivi, judecăm prin prisma propriilor trăiri. Nu putem generaliza cazurile de copii cu părinţii despărţiţi, fiecare îşi are povestea lui.
Din nefericire, instanţele îi bagă pe toţi în aceeaşi oală.
Martonze, utilizator
Puteti incerca raspunsul: ca un adevarat barbat, a carui menire, printre altele, este sa protejeze pe mama copilului sau, am bagat-o pe mami in puscarie. Cum nu imi esti recunoscator ca ti-am bagat mama in puscarie? Nu esti mandru de tatal tau?
Imi imaginez cam ce i-ar fi dat copilului sa auda daca ar fi la dvs, daca cu atata usurinta gasiti drept "solutie" bagarea mamei in inchisoare (asta ptr ca nu se mai practica biciuirea in piata publica).
Stimate domn, cine seamana vant culege furtuna!
Daca cu adevarat doriti sa va vedeti copilul, acceptati pentru inceput, conditii mai vitrige de vizitare, si in timp, castigand afectiunea copilului si increderea mamei, probabil sunt sanse sa faceti un pas mai departe.
Daca in schimb "lectia" cu executorul va este mai de pret, continuati tot asa.
Dar.......nu asteptati rezultate diferite facand in fiecare zi acelasi lucru pe care l-ati facut si in ziua precedenta. Daca zilnic primesti carne tocata rezultatul nu poate fi niciodata tort de ciocolata. Mai schimbati metoda.
Razboaiele nu nasc solutii, ci doar alte razboaie!
proastasatului, utilizator
Domnule , chestia cu puscaria pentru mama este absolut aberanta..!!!!??!...este adevarat, sunt situatii si situatii, dar hai sa revenim cu picioarele pe pamant si sa ne uitam in jurul nostru , si sa vedem cate femei , mame ,se chinuie singure sa-si creasca copilul , si fara sa primeasca pensia de intretinere...Da , pensia dupa care alearga uneori ani de zile , prin instanta, cititi aici, e plin forumul de astfel de situatii , in care "tatii iubitori" , care nu mai pot de grija copiilor lor , isi ascund veniturile reale pt. a plati cat mai putin pensie , si nici pe aceea nu o platesc la timp. Poate ca sunt si tati care-si asteapta copilul doar ca sa-l vada cateva minute..sunt atasati si le pasa . Insa , nu-si iubesc atat de mult cum declara copilul, incat sa renunte la orgolii si rautati si razbunari , incat sa poata sa construiasca o relatie civilizata cu mama copilului , cu fosta sotie. Si daca tot e vorba de executari silite si...inchisoare...cum se poate astepta un asemenea individ ca fosta sotie , dar pentru intotdeauna mama copilului sau , sa fie cooperanta , sa aibe o atitudine deschisa fata de el ?? Daca a procedat asa pentru vizitele copilului , ma pot gandi ca a putut avea un comportament dominator si abuziv si ca sot.
Asa cum spunea cineva mai sus , ce semeni, aia culegi , asa ca ceva reflectii la ceea ce s-a intamplat si o alta abordare a problemei ar fi de folos

Alte discuții în legătură

Ce patesc daca nu il las sa vada copilul? criss_nst criss_nst am mare nevoie de un raspuns!am divortat in luna aprilie 2008,divortul s-a facut din culpa comuna,pe cale amiabila.s-a stabilit in hotararea care a devenit ... (vezi toată discuția)
Incredintat copilul mamei, ea poate iesi din tara cu el fara acordul lui? Saromandus Saromandus Buna seara, As dori sa stiu daca, in urma pronuntarii unei sentinte de divort, este incredintat copilul mamei, aceasta poate sa iasa cu copilul din tara, mai ... (vezi toată discuția)
Vizitare minor claudiu40 claudiu40 In urma divortului a fost stabilit un program de vizitare minor, o zi pe saptaman si un week-end pe luna. Fosta sotie ii face "program" minorului in asa fel ... (vezi toată discuția)