avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 882 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Proces paternitate copil rezultat din concubinaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Proces paternitate copil rezultat din concubinaj

Buna ziua,

Fostul concubin a deschis actiune in instanta pentru stabilirea filiatiei fata de el. El m-a parasit cand a aflat ca sunt insarcinata. Locuiam la mine (el nu are locuinta) si cand nu eram acasa el a plecat. De atunci ne-am mai intalnit o singura data iar el nici macar nu a vorbit cu mine. Mi-a trimis multe mesaje pe messenger, mailuri, SMS-uri, o scrisoare in care a spus chiar ca presupune ca nu este copilul lui. Din august 2013 am renuntat sa ii mai raspund pentru ca nu faceam decat sa ma enervez si ma simteam rau. Niciodata nu m-a sunat si nici nu a venit la mine la munca sau acasa sa stam de vorba fata in fata despre situatie si copil. Acum el vrea sa fie trecut in certificatul de nastere si copilul sa-i poarte numele. Copilul are celule stem pe 18 ani, cont in banca, abonamet de sanatate pe actualul nume (al meu). Este posibil sa nu accepte instanta schimbarea numelui?

De asemenea, vrea sa plateasca pensie in natura?!? Vrea sa stabileasca domiciliul copilului la mine si el sa o vada doar in weekenduri.

Sa exercitam autoritatea parinteasca in comun. Avand in vedere ca este un exemplu prost pentru copil (minte si inseala) as putea obtine autoritate parinteasca unica? Se poate ca in ancheta sociala sa se specifice asta? Pot cere si eu ancheta sociala la el pentru ca sa nu o poata lua la el acasa cand va fi mai mare? (Sta cu chirie)

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: 25Maria23 , utilizator 10:44, 20 Octombrie 2014
Mămică dragă, dvs. înţelegeţi că "locaţia din Romania" poate fi orice, o gaură de canal sau un cort în vârf de munte? iar pentru autoritatea părintească, chiar nu contează domiciliul, poate fi domnul chiar în penitenciar, tot e părinte !!!
Acum, nici măcar pentru programul de vizită nu contează!
Ultima modificare: Vineri, 12 Septembrie 2014
Martonze, utilizator
Inteleg, dar mi se pare ireal.

De asemenea, mi se pare ilogic ca un om pe care nu l-a interesat acest copil si care mi-a spus ca nu ii trebuie copilului celule stem, ca sunt o fita si ca daca vreau sa locuim impreuna eu trebuie sa platesc si sa fac tot ca el nu vrea sa aiba nicio responsabilitate (am dovezi scrise) acum urla ca sufera enorm pentru ca l-am impiedicat sa aiba legaturi cu fetita. Sper ca astea sa conteze la proces pentru ca vreau sa cer autoritate unica. Am martori ca a si condus cateva luni fara sa aiba permis auto.Am aflat cand mi-am rupt piciorul si trebuia sa ne intoarcem de la mare.....

Draga doamna , pareti o femeie puternica si rationala . Ati dat dovada de responsabilitate si v-ati descurcat de minune cu fetita pana acum. Lasati furia si indignarea (justificate, va inteleg ) si incercati sa gasiti o solutie . Se pare ca problema tatalui este legata de dvs , nu are legatura cu fetita , daca spuneti ca pt. aceasta a alocat 2 sms-uri. Este mandria lui ranita ca l-ati data afara si nu l-ati mai primit inapoi , ca va puteti descurca singura , ca aveti serviciu , casa , un rost iar el a ramas pe margine.
Nu cred ca e atat de important numele fetitei. Tatal inseamna mai mult de atat si implica seriozitate, responsabilitate , maturitate si stabilitate. Din ce ati spus despre el , nu se incadreaza , dar ma limitez la atat.
Sfatuiti-va cu un avocat cu experienta si faceti ce e mai bine pt. copil . Ganditi-va si la implicatiile aduse de recunoastrea acestui copil , de faptul ca va trebui sa aveti mereu o relatie cu acest om, ca va trebui sa luati hotarari impreuna pt. copil , sa aveti acordul lui pt. diverse .
Toate cele aratate nu conteaza, pentru instanta conteaza doar dreptul COPILULUI de a avea doi parinti.
Daca tatal conduce fara carnet, care e vina copilului sa ramana fara tata? Intelegeti? Asa gandeste legea.
Nu ne intereseaza nici castravetii din boxa si nici ca 3 ani nu a vazut copilul (poate din prisma reacomodarii doar), ca nu e vinovat copilul pentru asta ca sa-l pedepsim.
Asa vede legea, copilul conteaza, nu dramele parintilor, copilul merita doi parinti, indiferent care ce cat orgoliu are, care ce nume sau distanta de gradinita.

Despre celulele stem, sunt sanse infime ca un om sa-si foloseasca propriile celule stem, cele mai multe tratamente se fac cu celule stem alogene (adica de la alt individ, nu de la sine); unii cred ca e o solutie mai buna orientarea catre o banca publica de celule stem.
As vrea tare mult sa nu depinda copilul meu de semnatura sau acordul lui. Sa o vada, sa se cunoasca si sa se joace impreuna, cu mare drag, insa copilul va avea de suferit pentru ca el se va folosi de aceste lucruri pentru a se razbuna pe mine. Se poate obtine cumva, legal, acest lucru? Sa nu aiba drepturile acestea? Asta inseamna autoritate parinteasca unica?

Va multumesc tuturor pentru mesaje si pentru sfaturi!
Ultima modificare: Marți, 16 Septembrie 2014
25Maria23, utilizator

Alte discuții în legătură

Obligativitate program vizita Alina2011 Alina2011 In 2009 cand am divortat, in hotararea s-a aprobat conventia noastra de la mediator cu privire la vizita, in care spuneam ca nu este cazul pt ca ne vom ... (vezi toată discuția)
Drepturile tatalui horgaalina19 horgaalina19 as dori sa stiu daca eu cand nasc nu trec copilul pe numele concubinului meu ,el dupa poate merge in instanta sami ia copilul tinand cont si ca el este ... (vezi toată discuția)
Exercitare in comun autoritate parinteasca ettorebariton ettorebariton Solutia pe scurt: Admite acţiunea principala. Admite in parte cererea reconvenţionala. Dispune ca autoritatea părinteasca privind minorul sa fie exercitata ... (vezi toată discuția)