avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1138 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Proces paternitate copil rezultat din concubinaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Proces paternitate copil rezultat din concubinaj

Buna ziua,

Fostul concubin a deschis actiune in instanta pentru stabilirea filiatiei fata de el. El m-a parasit cand a aflat ca sunt insarcinata. Locuiam la mine (el nu are locuinta) si cand nu eram acasa el a plecat. De atunci ne-am mai intalnit o singura data iar el nici macar nu a vorbit cu mine. Mi-a trimis multe mesaje pe messenger, mailuri, SMS-uri, o scrisoare in care a spus chiar ca presupune ca nu este copilul lui. Din august 2013 am renuntat sa ii mai raspund pentru ca nu faceam decat sa ma enervez si ma simteam rau. Niciodata nu m-a sunat si nici nu a venit la mine la munca sau acasa sa stam de vorba fata in fata despre situatie si copil. Acum el vrea sa fie trecut in certificatul de nastere si copilul sa-i poarte numele. Copilul are celule stem pe 18 ani, cont in banca, abonamet de sanatate pe actualul nume (al meu). Este posibil sa nu accepte instanta schimbarea numelui?

De asemenea, vrea sa plateasca pensie in natura?!? Vrea sa stabileasca domiciliul copilului la mine si el sa o vada doar in weekenduri.

Sa exercitam autoritatea parinteasca in comun. Avand in vedere ca este un exemplu prost pentru copil (minte si inseala) as putea obtine autoritate parinteasca unica? Se poate ca in ancheta sociala sa se specifice asta? Pot cere si eu ancheta sociala la el pentru ca sa nu o poata lua la el acasa cand va fi mai mare? (Sta cu chirie)

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: 25Maria23 , utilizator 10:44, 20 Octombrie 2014
Principiul dupa care functioneaza legea in Romania este ca intati trebuie sa va loviti de o situatie si abia apoi puteti cere justitiei sa va ajute in rezolvarea ei.
Cum pana in prezent dl tata nu a incurcat cu nimic in interesul copilului vi se va respinge orice cerere de a inlatura autoritatea tatalui din viata copilului.
Ca sa vi se dea autoritate exclusiva trebuie sa demonstrati ca deciziile tatalui ii dauneaza copilului. Pana acum, legal, n-a luat nici o decizie, nici buna, nici proasta - ca nu e inca tata.
Dvs, cunoscandu-l, va asteptati la bete in roate, dar el inca nu i-a pus bete in roate copilului.
Nu-l puteti pedepsi pentru potentialul pe care il are, trebuie sa-l pedepsiti pentru ceva ce a facut.
Trebuie sa demonstreze ca e copilul lui . Poate nu va avea bani de teste.
Sunt convinsa ca cere paternitatea doar ca sa va sicaneze , daca nu are o situatie decenta. Nu o sa puteti iesi cu fetita din tara fara aprobarea lui si daca nu va da aprobare va trebui sa o cereti in instanta. Va avea drept de a lua copilul de la domiciliul d-voastra cam de 2 ori pe luna de vineri pana duminica si in vacante si sarbatori legale.
Instanta nu acorda copilului numele lui daca d-voastra nu sunteti de acord.Cereti pensia in procent de 25% din venitul net realizat nu mai putin de 25 % din venitul minim pe economie pana la 18 ani si apoi pana la 26 de ani daca urmeaza o forma de invatamant. Si cum nu va da pensia de intretinere , ii faceti plangere la politie . asta ca sa il sicanati apoi si d-voastra.
Nu vreau sa cer sa faca teste pentru ca nu vreau sa-mi chinui copilul care nici nu a implinit un anisor. Nu are rost avand in vedere ca nu exista dubii privind paternitatea si a mai si cerut ca eu sa achit cheltuielile de judecata, deci ma bag singura la cheltuieli.

Nu cred ca va lua copilul pentru ca nu asta urmareste. Pensie nu va plati niciodata (nici macar pe cea in natura asa cum a solicitat) si eu nici nu am nevoie de banii lui.

Sper sa reusesc sa conving instanta sa ii limiteze drepturile daca nu pot sa obtin custodie unica avand in vedere ca nu este un om cu care sa lasi in siguranta un copil.
Cereti sa nu platiti d-voastra cheltuielile de judecata, avand in vedereca ca nu d-voastra trebuie sa il recunoasteti pe copil ci el este cel care atunci cand s-a nascut copilul nu l-a recunoscut si in afara de asta tot el este cel care timp de atatea luni nu a dat un ban copilului si de asemenea d-voastra ati avut cheltuieli cu nasterea. Cereti si d-voastra ca el sa va plateasca cheltuielile cu nasterea si cu procesul avand in vedere ca nu a facut recunoasterea in alt mod!
Ultima modificare: Miercuri, 17 Septembrie 2014
kyrakyra_65, utilizator
Mergeti, doamna, la un avocat.
Oricum, el nu se va putea razbuna pe dv. decat daca ii permiteti.

Inteleg ca dv. nu va trebuie pensie, nici nu e pentru dv. E pentru copil.
Stiti cat costa un loc de joaca gonflabil de inchiriat? De la 250 de lei in sus, cateva ore; ar fi frumos sa-l aiba la petrecerea de la 3 sau 2 ani sau 3, sunt incantati de ele la aceasta varsta. Mai puneti mancarea copiilor, a parintilor invitati... credeti-ma, aveti ce face cu acei banuti.

Mergeti la un avocat specializat pe familiei, nu care face de toate, sa va explice ce inseamna cu pensia, cum se poate negocia, cat e de bine sa cereti un program de vizitare acum dv., de ce sa nu ceara el, de ce sa-i cereti marea cu sarea in acest proces si tot asa.

Alte discuții în legătură

Obligativitate program vizita Alina2011 Alina2011 In 2009 cand am divortat, in hotararea s-a aprobat conventia noastra de la mediator cu privire la vizita, in care spuneam ca nu este cazul pt ca ne vom ... (vezi toată discuția)
Drepturile tatalui horgaalina19 horgaalina19 as dori sa stiu daca eu cand nasc nu trec copilul pe numele concubinului meu ,el dupa poate merge in instanta sami ia copilul tinand cont si ca el este ... (vezi toată discuția)
Exercitare in comun autoritate parinteasca ettorebariton ettorebariton Solutia pe scurt: Admite acţiunea principala. Admite in parte cererea reconvenţionala. Dispune ca autoritatea părinteasca privind minorul sa fie exercitata ... (vezi toată discuția)