avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 667 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum se imparte?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum se imparte?

Buna ziua.

Urmeaza sa facem succesuinea. O intrebare as avea: cim se imparte un imobil in caz ca decedatul are o sotie (casatoriti fiind de 35 de ani) si doi copii adulti. Imobilul este pe numele decedatului. Este vreo diferenta daca imobilul este numai pe numele decedatului, sau este pe numele decedatului si a sotiei.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 08:36, 9 Iunie 2009
Rife a scris:

Deci o sa am o cota din dreptul de proprietate.


Nu o sa aveti nici o cota din dreptul de proprietate, pentru bunul motiv ca tatal dvs. (decedatul despre care vorbim) nu a avut nici o cota din dreptul de proprietate care sa se fi transmis cuiva pe cale succesorala.

Casa asta este a mamei dvs. (bunul ei proriu, mostenit de la mama ei - sau cel putin asa grait-ati pe 'aci) Iar mama dvs traiste inca. Despre cote din dreptul de proprietate (casa ii apartine ei) putem vorbi doar la moartea ei. Atata vreme cat traieste n-avem despre ce cote din drept sa vorbim.

A tot incercat Brom sa va spuna asta. Dar "sufocat" de atate dari cu presupusul pe vreo 4 pagini, pe langa subiect, n-a prea avut sanse sa se faca auzit.

Eu insa sunt (sau ma strasuiesc pe forum sa fiu) mai abrupta in exprimare, cat sa priceapa si cel ce are studii si cel ce n-are. Aveti ZERO cota de proprietate. Cota de proprietate o sa aveti (si dvs si fratele) abia la moartea mamei. (daca nu vinde intre timp, pentru ca nimeni nu e obligat sa lase mostenire. Daca da pe gratis...se mai poate discuta..).
Daca vreti sa intelegeti exact ce si cum ...mergeti in biroul unui avocat si stati acolo de vorba pana va lamuriti. (de fapt pana se lamureste si el cu acte in fata, pentru ca aici pe forum exista riscul sa plecam de la premise gresite, detalii lipsa, informatii incomplete etc. etc. Si rezultatul poate fi o ..minunata varza paralela cu adevarul).

Rife a scris:

ce ma intereseaza mai mult cum pot scoate cel mai mult din aceasta "afacere". Daca vreau pot sa cer pt partea mea de ex. 15.000 euro?


Imi pare rau ca v-am stricat "afacerea".
Dar nu sunt genul care imbata cu apa rece / care spune numai ceea ce ar vrea altul sa auda.
Ultima modificare: Marți, 9 Iunie 2009
romascanu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare la renuntare la mostenire? sch sch Dupa deschiderea succesiunii de la tata, sora face renuntare la mostenire care ii revine fratelui casatorit. Intentia acestui gest e ca, in contrapartida, ... (vezi toată discuția)
Succesiune IONY1972 IONY1972 Buna seara! Mama a decedat acum 7 ani,tatal a decedat de curand.Suntem 2 frati dintre care unul din prima casatorie a tatalui (nu infiat).Mentionez ca nu s-a ... (vezi toată discuția)
Succesiune soți Adi. M. P. Adi. M. P. Bună ziua. Care sunt drepturile de succesiune ale intre soți. În cazul nostru : sotul are doi copii din căsătorii anterioare. Deține o casa cumarata pe ... (vezi toată discuția)