Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.
Deci o sa am o cota din dreptul de proprietate. Acum ce ma intereseaza mai mult cum pot scoate cel mai mult din aceasta "afacere". Daca vreau pot sa cer pt partea mea de ex. 15.000 euro? Si fratele meu sa nu obtina intreaga casa pana nu-mi plateste? Deci cum il pot forta sa-mi plateasca o suma cat de cat reala?
va trebui sa faceti iesirea din indiviziune . numai dupa aceasta puteti sa vindeti unei terte persoane/fratelui.
sau puteti face partaj voluntar la notariat, dvs cedandu-i cota ce va revine fratelui , cu obligatia acestuia la plata sultei corespunzatoare catre dvs .
roxanel a scris:
va trebui sa faceti iesirea din indiviziune . numai dupa aceasta puteti sa vindeti unei terte persoane/fratelui.
sau puteti face partaj voluntar la notariat, dvs cedandu-i cota ce va revine fratelui , cu obligatia acestuia la plata sultei corespunzatoare catre dvs .
Sa inteleg ca un coproprietar al unui bun aflat in indiviziune nu poate vinde cota sa indiviza unei alte persoane? Care este legea care interzice acest lucru?