avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 779 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum se imparte?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum se imparte?

Buna ziua.

Urmeaza sa facem succesuinea. O intrebare as avea: cim se imparte un imobil in caz ca decedatul are o sotie (casatoriti fiind de 35 de ani) si doi copii adulti. Imobilul este pe numele decedatului. Este vreo diferenta daca imobilul este numai pe numele decedatului, sau este pe numele decedatului si a sotiei.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 08:36, 9 Iunie 2009
:offtopic: Probabil va grabiti sa scrieti. Eu am invatat in facultate ca inainte sa emiti o opinie cel mai bine este sa o verifici, oricat de sigur ai fi. Este un exercitiu interesant. Cu totii gresim.
Ultima modificare: Marți, 26 Mai 2009
ContSters42249, utilizator
Totusi mai am o intrebare care a ramas fara raspuns.

Partea mea din casa care voi obtine dupa succesiune (acel 1/2 din 3/8) pot s-o folosesc dupa bunul meu plac, s-au pot fi fortat prin instanta sa-l vand?
nimeni nu va poate obliga sa va vindeti cota succesorala .
Rife a scris:

Totusi mai am o intrebare care a ramas fara raspuns.

Partea mea din casa care voi obtine dupa succesiune (acel 1/2 din 3/8) pot s-o folosesc dupa bunul meu plac, s-au pot fi fortat prin instanta sa-l vand?

Dumneavoastra nu veti avea o parte din casa ci o cota ideala si abstracta din dreptul de proprietate. Altfel spus toti coproprietarii veti avea drept de proprietate ( in catimea cotelor stabilite) asupra fiecarei particele din casa. Ca sa aveti un drept exclusiv asupra unei parti din casa va trebui sa faceti iesirea din indiviziune.
Deci o sa am o cota din dreptul de proprietate. Acum ce ma intereseaza mai mult cum pot scoate cel mai mult din aceasta "afacere". Daca vreau pot sa cer pt partea mea de ex. 15.000 euro? Si fratele meu sa nu obtina intreaga casa pana nu-mi plateste? Deci cum il pot forta sa-mi plateasca o suma cat de cat reala?

Alte discuții în legătură

Anulare la renuntare la mostenire? sch sch Dupa deschiderea succesiunii de la tata, sora face renuntare la mostenire care ii revine fratelui casatorit. Intentia acestui gest e ca, in contrapartida, ... (vezi toată discuția)
Succesiune IONY1972 IONY1972 Buna seara! Mama a decedat acum 7 ani,tatal a decedat de curand.Suntem 2 frati dintre care unul din prima casatorie a tatalui (nu infiat).Mentionez ca nu s-a ... (vezi toată discuția)
Succesiune soți Adi. M. P. Adi. M. P. Bună ziua. Care sunt drepturile de succesiune ale intre soți. În cazul nostru : sotul are doi copii din căsătorii anterioare. Deține o casa cumarata pe ... (vezi toată discuția)