avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 395 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum se imparte?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum se imparte?

Buna ziua.

Urmeaza sa facem succesuinea. O intrebare as avea: cim se imparte un imobil in caz ca decedatul are o sotie (casatoriti fiind de 35 de ani) si doi copii adulti. Imobilul este pe numele decedatului. Este vreo diferenta daca imobilul este numai pe numele decedatului, sau este pe numele decedatului si a sotiei.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 08:36, 9 Iunie 2009
Multumesc frumos.
spuneti ca au mostenit sau cumparat casa acum 10 ani . sunt doua situatii diferite aici :
1. daca ua cumparat casa , fiind deci in timpul casatoriei este bun comun , neavand relevanta daca imobilul este trecut pe numele doar al unuia dintre soti. in acest caz sotia va dobandi 3/4 iar copiii 1/4.
2. daca este vorba de o mostenire difera dupa cum a fost o mostenire individuala a unuia dintre parintii dvs sau mostenirea s-a facut in benefiul amandoura . daca au primit mostenirea amandoi parintii avem in speta un bun comun, iar daca imobilul a fost mostenit de catre unul dintre parinti, avem un bun propriu .
in acest caz, copiii vor dobandi 3/4 iar sotia 1/4 .
Doamna avocat. Aveti niste opinii incredibile. Ce inseamna mostenire comuna a sotilor? Care ar fi situatia in care doi soti ar putea mosteni impreuna un imobil? #-o
Faceti din o masuratoare:D
in atentia dl consilier brom : adevarul este ca nu m-am exprimat corect din punct de vedere juridic. recunosc si-mi asum greseala :sorry:

Alte discuții în legătură

Anulare la renuntare la mostenire? sch sch Dupa deschiderea succesiunii de la tata, sora face renuntare la mostenire care ii revine fratelui casatorit. Intentia acestui gest e ca, in contrapartida, ... (vezi toată discuția)
Succesiune IONY1972 IONY1972 Buna seara! Mama a decedat acum 7 ani,tatal a decedat de curand.Suntem 2 frati dintre care unul din prima casatorie a tatalui (nu infiat).Mentionez ca nu s-a ... (vezi toată discuția)
Succesiune soți Adi. M. P. Adi. M. P. Bună ziua. Care sunt drepturile de succesiune ale intre soți. În cazul nostru : sotul are doi copii din căsătorii anterioare. Deține o casa cumarata pe ... (vezi toată discuția)