avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 964 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Să schimbăm împreună legea Plimbarea cainilor de companie pe spatiile verzi
Discuție deschisă în Să schimbăm împreună legea

Plimbarea cainilor de companie pe spatiile verzi

Buna ziua,
Se poate sa imi spuna si ie cineva ce spune legea in legatura cu plimbarea cainilor de companie pe spatiile verzi?
Puteti sa imi dati doar un link catre acea lege care specifica ce si cum.
Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: LUCk33ro , utilizator 17:44, 4 Februarie 2019
Buna seara
Cu sinceritate recunosc ca am uitat de faza administrativa, introdusa obligatoriu
Urmatorul termen al acestei faze va fi pe 27 noiembrie 2014
Inca nu am ajuns in fata Instantei de fond
Cu scuze
M-ar ajuta orice argument contrar la intrarea detinatorului cu cainele pe iarba, cu conditia sa nu se lege de ridicare dejectii, vaccinare antirabica, identificare conform RECS, deparazitare interna si externa.
Orice alta obiectie
Multumesc

Dan
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Octombrie 2014
danyo, utilizator
Faza Administrativa? Imi puteti da mai multe detalii va rog in ceea ce priveste actiunea dvs., pentru ca e posibil sa introduc si eu una cat de curand. Si ma poate lamuri cineva in ceea ce priveste spatiile verzi din jurul blocului? Si nu ma refer la gradina blocului in care stiu clar ca nu am voie sa plimb cainii ci ma refer la o fasie de iarba lata cam de 1 m si lunga de cativa metri, care este in paralel cu blocul. Dimineata in special, pentru ca nu am timp sa ma duc sa plimb cainii, ies cu ei in fata blocului unde este foarte mult spatiu cimentat, inclusiv acea fasie de iarba. Repet, excludem gradina. Binenteles ca strang dupa ei si stau inclusiv in lesa, dar nu-si fac nevoile decat pe fasia acea de iarba si am problema cu niste ''binevoitori'' de vecini care au facut reclamatie la ''Militie'' si la ora 7.30 dimineata ne asteptau sa se ia de noi (noi - ma refer la absolut toti proprietarii de caini din bloc).
Vreau sa va spun ca asta s-a intamplat acum 2 zile, tocmai cand a inceput vremea asta urata si au stat doua ore in sir in fata blocului sa ia la rost proprietarii de caini. Blocul nostru si noi care locuim aici a fost vizat, deoarece la celelalte 3 blocuri vecine noua nu s-au dus.
Oricum, dilema mea este cu acea fasie de iarba, deoarece in lege nu am gasit nimic despre portiuni asa mici de iarba - cam unde s-ar incadra ele.
Multumesc
Faza administrativa a fost introdusa prin art.194 din noul cod de procedura civila ( parca asta era nr. ); consta in verificarea actelor depuse de cel care inainteaza plangerea de un judecator. Se emite, daca este cazul, citatie catre cel care introduce actiunea sa completeze actele, sa depuna taxa de timbru, sa mai depuna un exemplar din actiune, etc.
Si eu vreau sa deschid noua actiune incepand cu 7 noiembrie 2014, impotriva PMB.
La ce se refera actiunea dvs?
Iarba pe care o descrieti dvs. se inscrie in fasie plantata, parerea mea, definita de legea 24/2007, ca spatiu verde cu acces nelimitat pentru persoane. De unde ati tras concluzia ca nu aveti voie cu cainele in gradina blocului atata timp cat strangeti?
Va rog, vb. cumva de b-dul Unirrii?
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Octombrie 2014
danyo, utilizator
Domnule Dan, din pacate, Legea spune ca nu avem voie cu ei pe spatii verzi - cel putin parcurile si gradinile sunt indicate in mod expres. Din pacate, se pare ca doar pe mijlocul strazii am avea voie, sau daca am disparea cu totii, si cainii si noi, stapanii lor, ar fi ideal.

Alte discuții în legătură

Catel in apartament Andy08 Andy08 Detin un catel de talie mica 2.1 kg si locuiesc intr-un ansamblu de locuinte din Bucuresti. Imi plimb catelul in jurul blocului, pe alee si spatii verzi si ... (vezi toată discuția)
Amendat de polițist local conform unei hotărâri de consiliu radugrecu radugrecu bună ziua, weekendul trecut, pe 28 octombrie, am fost oprit de către doi agenți de la poliția locală pentru că eram pe spațiul verde din parcul ... (vezi toată discuția)
Caine la bloc, obligatia de a curata mizeria pe care o lasa in gradina blocului Margareta72 Margareta72 Am un catel, metis, foarte pasnic si prietenos. Locuiesc la bloc si platesc la intreinere 3 lei pt el. Cand ies afara sa isi faca nevoile, ies fara lesa, ... (vezi toată discuția)